Strani: 1

ogo sporočil: 3.087
[#85895] 04.06.07 09:27
Odgovori   +    0
Umar naklada. Pri nas gredo cene mobilne telefonije dol zgolj iz namena dolgoročnega omejevanja konkurence. Operaterja, še posebej tisti ta državen, sta v določenih segmentih zdumpala cene pod stroškovno ceno novih operaterjev, ki želita letos priti na trg - Tušmobil in T-2. Mobitel to počne že skoraj desetletje tudi za voljo precej nižjih donosov na kapital, saj je itak državno podjetje, zato je imperativ, da se ga čim prej privatizira.

Kar slovenskemu trgu mobilne telefonije v osnovi manjka so prave inovacije. V Sloveniji se trg storitev mobilne telefonije namreč giblje predvsem okrog ene stvari:
- prodaje novih mobilnih telefonov po čim nižji ceni zavoljo dolgoročne pogodbene vezave uporabnikov.
Vse ostalo je prodajanje megle, ker je trg abnormalen in se suče predvsem okrog prej omenjene postavke. Če bi Urad varuha konkurence imel "jajca", bi z dekretom omejil te vezave na le eno in še to recimo do leta dni. Potem bi se pa morda kam premaknili tudi v storitvenem smislu mobilne telefonije.
anon-76887 sporočil: 18.121
[#85980] 04.06.07 11:48 · odgovor na: (#85957)
Odgovori   +    0
Regulator je nepotreben, saj smo EU.
Sprostijo naj trg, oziroma konkurenco, pa se bodo stvari same po sebi uredile.
Če je T-2 ponudil bistveno cenejši internet in stacionarno telefonijo brez nekih vezav, pa naj ponudi še mobilno in zdrma trg še na tem področju.
[#86205] 04.06.07 19:09 · odgovor na: (#86204)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-76887 04.06.2007 19:10
No, če je kaj za režat na tem linku je komentar v polomljeni angleščini :-)))))))))))

Glede APEKA je pa takole: če ne dela tako, kot EK pričakuje, naj ga EK enostavno razformira.
Če mi nismo v stanju sami zagotoviti tržnega gospodarstva, naj nam ga zaukaže EU.
[#86209] 04.06.07 19:22 · odgovor na: (#86206)
Odgovori   +    0
Ne misli, da bo naslednja vlada storila kaj več za liberalizacijo telekomunikacij.
Moja napoved je, da bo naslednja vlada še bistveno otežila poslovanje T-2, me pa pri tvojih izvajanjih moti izrazito podcenjujoč odnos do Telekoma. Pa niti ne zaradi odnosa samega, ampak zaradi podcenjevanja, ki je nasploh značilen za vse T-2-jevce.
Po mojem bi bilo veliko bolje, če bi energijo usmerili v izboljšanje lastne organiziranosti.
Vsaj dokler so bilance kakršne so.
anon-82768 sporočil: 134
[#86630] 05.06.07 13:15 · odgovor na: anon-76887 (#85980)
Odgovori   +    0

0902ISXdX je napisal(a):
Regulator je nepotreben, saj smo EU.
Sprostijo naj trg, oziroma konkurenco, pa se bodo stvari same po sebi uredile.
Če je T-2 ponudil bistveno cenejši internet in stacionarno telefonijo brez nekih vezav, pa naj ponudi še mobilno in zdrma trg še na tem področju.

T-2 ga je ponudil, a ga še zmeraj ni, saj so se skregali zaradi prehoda nekega zemljišča. Poleg tega ga sploh ne bom naročil, ker je bla-bla good.

Strani: 1