46 min
Koliko je že zadolžen slovenski proračun in ali bo zaradi obrambe dolg še večji 1
2 uri
Smo na dobri poti, da se črpanje evropskega denarja še bolj zakomplicira?
3 ure
Jeseni kampanja »Pravočasno odpovej termin«, posel dobila agencija poslanca Svobode 1
3 ure
Še en davčni fiasko: sodišče mora prisoditi povračila sodnih stroškov skupaj z DDV
3 ure
Gorenjska banka objavila podražitve, kaj pa druge banke in hranilnice? 3
3 ure
Takšen je zadnji predlog davka na IFI in kriptoobdavčitev. Kakšne so kritike? 20
3 ure
Ljubljanska borza ob 13.30: SBI TOP +0,27 odstotka
4 ure
Nekdanji lastnik NKBM Apollo kupuje Atletico Madrid Jana Oblaka
4 ure
[E-knjige] Poletno branje z dodano vrednostjo
4 ure
Pametno pristanišče: Luka Koper prva na Jadranu uvaja daljinsko vodenje mostnih dvigal 2
5 ur
Vojna med Šolakom in BC Partners še traja: iz sklada sporočajo, da mu je nizozemsko sodišče dalo košarico
5 ur
TOP ČLANKI - Kaj danes berete
5 ur
Država podprla dva sklada tveganega kapitala: kakšni so načrti upravljavcev
5 ur
Dobiček TSMC v drugem četrtletju medletno zrasel za 60 odstotkov
5 ur
Prodaja avtomobilov v zahodni Evropi: negativen trend do konca leta 2
6 ur
Potrjeno: evrska inflacija je bila junija dvoodstotna
6 ur
Škufca Zaveršek iz državnega Telekoma k avstrijskemu trgovskemu velikanu
6 ur
Kdo so bili zmagovalci zadnjih pet let in kako gre nekaterim danes
6 ur
Ljubljanska borza ob 10.30: delnica Cinkarne Celje izgubila 2,35 odstotka
7 ur
Na Hrvaškem se nadaljuje konsolidacija pekarstva: Pan-Pek so od Poljakov kupili Poljaki

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Razprava o pokojninski reformi

Strani: 1

anon-89401 sporočil: 35
[#85776] 03.06.07 23:28
Odgovori   +    0
take predloge lahko pišejo le telebani!
anon-93915 sporočil: 101
[#85841] 04.06.07 08:39
Odgovori   +    0
Ne žaliti telebane, to si lahko zamislijo samo..............
kateri imajo argentinsko penzijo v višini cca 25000 evrov mesečno in po upokojitvi delajo kot ministri v slovenski vladi!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anon-120483 sporočil: 29
[#85937] 04.06.07 10:24
Odgovori   +    0
To mi diši po tistem: Delaj, dokler te ne pobere....
Zakaj pa potem rinejo ven ljudi takoj, ko izpolnijo vsaj en minimalen pogoj za pokojnino? Očitno nekdo živi v oblakih in ne ve, kaj se dogaja na zemlji.
anon-76887 sporočil: 18.121
[#86230] 04.06.07 20:23 · odgovor na: (#86227)
Odgovori   +    0
Pa ravno to je edina rešitev za penzijski fond: da penzij ne bo treba izplačevati :-)))))))
bc123a sporočil: 48.253
[#86237] 04.06.07 20:28 · odgovor na: (#86227)
Odgovori   +    0

Attila01 je napisal(a):
Zakaj sploh varčevat za penzijo če boš delal do 73. leta? Saj to je naravnost bedasto. Ma jebe se meni če mi trgajo, bolan in star ko pes ne bom mogu delat, pa če mi voziček še tako na fino naštelajo in nakurblajo. Mislim, tale predlog je idiotski in to totalno. Ne vidim v čem rešuje problem starajočega se prebivalstva, razen v tem, da jim privarčevanih penzij nikol ne bo treba izplačat. Ker samo to je point tega zakona, da se tisto, kar se sedaj steka v pokojninski steber, ne bo izplačevalo iz njega (ker boš preprosto takrat, ko bi moral v penzijo, crknil). 73 let je povprečna pričakovana življenjska doba... in mi naj bi delali do 73. leta???? Ma dajte no, banda zanikrna...

Ne vem zakaj si presenecen, originalni Bismarckov PAYG sistem je tocno tako funkcioniral (in to je mogoce res edina vzdrzna varianta taksnega sistema). Penzija kot zavarovanje za primer da PREZIVIS do penzije.

Mislim, brez heca - kolikor vem je bila to takrat motivacija. Zavarovanje za slucaj, da imas smolo in prezivis do tocke, ko si  ne mores vec sluziti kruha z delom.
anon-120498 sporočil: 2
[#86254] 04.06.07 20:54
Odgovori   +    0
KAJ BO NAŠA VLADA NAREDILA ALI KAR NE BO NAREDILA,PAČ TU NIMAMO VELIKEGA VPLIVA.
NAS PA UČI(NEKATERI PREJ DOJAMEJO NEKATERI KASNEJE),DA MORAMO SAMI POSKRBETI ZASE.
KAKO SE PA VSAK POSEBEJ ZNAJDE.ZATO JE TREBA ENERGIJO IN ČAS USMERITI V REŠITEV LASTNEGA PROBLEMA IN SE NE JEZITI KAJ VLADA NARETI ALI NE.
USTVARITI SI MORAMO LASTNO PENZIJO.
KOGARKOLI ZAMINA ME LAHKO VPRAŠA, KAKO SEM JAZ REŠIL SVOJ PRIMER,KER NE ŽELIM BITI ODVISEN OD PEŠČICE LJUDI V PARLAMENTU.
LEP POZDRAV,BRANE

Strani: 1