Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Razprava o pokojninski reformi
Strani: 1
sporočil: 101
Ne žaliti telebane, to si lahko zamislijo samo..............
kateri imajo argentinsko penzijo v višini cca 25000 evrov mesečno in po upokojitvi delajo kot ministri v slovenski vladi!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kateri imajo argentinsko penzijo v višini cca 25000 evrov mesečno in po upokojitvi delajo kot ministri v slovenski vladi!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sporočil: 29
To mi diši po tistem: Delaj, dokler te ne pobere....
Zakaj pa potem rinejo ven ljudi takoj, ko izpolnijo vsaj en minimalen pogoj za pokojnino? Očitno nekdo živi v oblakih in ne ve, kaj se dogaja na zemlji.
Zakaj pa potem rinejo ven ljudi takoj, ko izpolnijo vsaj en minimalen pogoj za pokojnino? Očitno nekdo živi v oblakih in ne ve, kaj se dogaja na zemlji.
sporočil: 18.121
Pa ravno to je edina rešitev za penzijski fond: da penzij ne bo
treba izplačevati :-)))))))
sporočil: 48.253
Attila01 je napisal(a):
Zakaj sploh varčevat za penzijo če boš delal do 73. leta? Saj to je naravnost bedasto. Ma jebe se meni če mi trgajo, bolan in star ko pes ne bom mogu delat, pa če mi voziček še tako na fino naštelajo in nakurblajo. Mislim, tale predlog je idiotski in to totalno. Ne vidim v čem rešuje problem starajočega se prebivalstva, razen v tem, da jim privarčevanih penzij nikol ne bo treba izplačat. Ker samo to je point tega zakona, da se tisto, kar se sedaj steka v pokojninski steber, ne bo izplačevalo iz njega (ker boš preprosto takrat, ko bi moral v penzijo, crknil). 73 let je povprečna pričakovana življenjska doba... in mi naj bi delali do 73. leta???? Ma dajte no, banda zanikrna...
Ne vem zakaj si presenecen, originalni Bismarckov PAYG sistem je tocno tako funkcioniral (in to je mogoce res edina vzdrzna varianta taksnega sistema). Penzija kot zavarovanje za primer da PREZIVIS do penzije.
Mislim, brez heca - kolikor vem je bila to takrat motivacija. Zavarovanje za slucaj, da imas smolo in prezivis do tocke, ko si ne mores vec sluziti kruha z delom.
sporočil: 2
KAJ BO NAŠA VLADA NAREDILA ALI KAR NE BO NAREDILA,PAČ TU NIMAMO
VELIKEGA VPLIVA.
NAS PA UČI(NEKATERI PREJ DOJAMEJO NEKATERI KASNEJE),DA MORAMO SAMI POSKRBETI ZASE.
KAKO SE PA VSAK POSEBEJ ZNAJDE.ZATO JE TREBA ENERGIJO IN ČAS USMERITI V REŠITEV LASTNEGA PROBLEMA IN SE NE JEZITI KAJ VLADA NARETI ALI NE.
USTVARITI SI MORAMO LASTNO PENZIJO.
KOGARKOLI ZAMINA ME LAHKO VPRAŠA, KAKO SEM JAZ REŠIL SVOJ PRIMER,KER NE ŽELIM BITI ODVISEN OD PEŠČICE LJUDI V PARLAMENTU.
LEP POZDRAV,BRANE
NAS PA UČI(NEKATERI PREJ DOJAMEJO NEKATERI KASNEJE),DA MORAMO SAMI POSKRBETI ZASE.
KAKO SE PA VSAK POSEBEJ ZNAJDE.ZATO JE TREBA ENERGIJO IN ČAS USMERITI V REŠITEV LASTNEGA PROBLEMA IN SE NE JEZITI KAJ VLADA NARETI ALI NE.
USTVARITI SI MORAMO LASTNO PENZIJO.
KOGARKOLI ZAMINA ME LAHKO VPRAŠA, KAKO SEM JAZ REŠIL SVOJ PRIMER,KER NE ŽELIM BITI ODVISEN OD PEŠČICE LJUDI V PARLAMENTU.
LEP POZDRAV,BRANE
Strani: 1