Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Google izziva Microsoft
Strani: 1
sporočil: 836
WTF?
Tehnologija, ki deluje na vseh OS-ih - Java. Enotni standard za aplikacije na osnovi te tehnologije - npr. Eclipse ...
Tehnologija, ki deluje na vseh OS-ih - Java. Enotni standard za aplikacije na osnovi te tehnologije - npr. Eclipse ...
sporočil: 2.903
bernardv je napisal(a):
WTF? Tehnologija, ki deluje na vseh OS-ih - Java. Enotni standard za aplikacije na osnovi te tehnologije - npr. Eclipse ...
Java je to dejansko obetala, in ne pravim da ne omogoča. Ampak dejstvo je, da ji ni uspel veliki prodor. Mislim, če pogledamkoliko java aplikacij uporabljam se spomnim dveh, od tega eno cirka 1x letno, druga je pa e-bančništvo pri ba-ca. Če pogledam uporabo jave na spletnih straneh je skorajda ni, sploh v primerjavi z recimo flashom. Server side jo sicer (po mojem občutku) v povezavi z Oraclom še najbolj uspešno potiskajo, ampak nimam občutka da bi to označil za tehnologijo prihodnosti, prej preteklosti.
Pa ne zdej vzeti da javo šimfam. Po pravici povedano je še nikoli od blizu nisem pogledal. Bi pa zelo rad prebral kakšno mnenje odkoga bolj javansko usmerjenega, ki mi J2EE predstavlja bistveno več kot meni, ki mi je to pač še ena kratica. In predvsem, ali jo vidi kot tehnologijo bodočnosti.
jeanmark je napisal(a):Na strani strežnikov je v javi vse kar delajo IBM, Oracle, SAP (kar še ni pa še bo), Sun itak... Tudi ves odprto-kodni strežniški software namenjen zahtevnejšim aplikacijam je v javi (JBoss, Tomcat ...).
... Server side jo sicer (po mojem občutku) v povezavi z Oraclom še najbolj uspešno potiskajo, ampak nimam občutka da bi to označil za tehnologijo prihodnosti, prej preteklosti.
Pa ne zdej vzeti da javo šimfam. Po pravici povedano je še nikoli od blizu nisem pogledal. Bi pa zelo rad prebral kakšno mnenje odkoga bolj javansko usmerjenega, ki mi J2EE predstavlja bistveno več kot meni, ki mi je to pač še ena kratica. In predvsem, ali jo vidi kot tehnologijo bodočnosti.
Na strani odjemalcev pa je v poslovnem svetu itak samo Windows in ni prave potrebe, da bi bile zadeve blazno prenosljive. Se pravi, da je težava v potrebah poslovnega sveta, tehnološke zmožnosti so že ves čas tu.
Kam rine s tem Google mi je na osnovi teh skopih informacij zaenkrat popolni misterij.
gears.google.com/ = razširitev
za brskalnike, ki omogoča, da določene (ajax) spletne strani
delujejo, kot bi imele povezavo s strežnikom. Skratka Google-ovi
docs&spreadsheets bodo lahko delali off-line, kar je res
drezanje v MS Office.
Z javo vse skupaj nima nikakršne veze - niti ni komplementarno niti ni substitut. Moje prešnje filozofiranje na to temo lahko zlahka ignorirate, če ga niste že itak :)
Z javo vse skupaj nima nikakršne veze - niti ni komplementarno niti ni substitut. Moje prešnje filozofiranje na to temo lahko zlahka ignorirate, če ga niste že itak :)
sporočil: 6.680
Zadnja sprememba: anon-17372 03.06.2007 13:59
bernardv je napisal(a):
gears.google.com/ = razširitev za brskalnike, ki omogoča, da določene (ajax) spletne strani delujejo, kot bi imele povezavo s strežnikom. Skratka Google-ovi docs&spreadsheets bodo lahko delali off-line, kar je res drezanje v MS Office.
se tole o googlovem "street view" - sicer nepovezano s to temo, ampak je dober clanek: http://www.nytimes.c....html?_r=3< /a>
sporočil: 5.777
Zadnja sprememba: anon-6533 11.06.2007 17:18
blogs.zdnet.com/BTL/...ag=nl.e539
je pa tole vredno branja: Privacy International pokes a stick in
Google’s eye/Comprehensive Consumer Surveillance.../
O tem že ves čas govorim.
Strani: 1