Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Hrvati zapustili slovensko fronto za kravate
Strani: 1
sporočil: 383
Pri nakupu operacijskih miz so se testirali živci bolnikov in že
prej bi moral katerikoli minister potegniti poteto kot jo je
Bručan.
Glede kravat pa: Tudi Mura verjetno nič ne postavi na ogled in nihče ne poiskusi njihovih izdelkov ampak, kar kupimo in boli nas. Hrvat je len in je bil in bo, če se ne more prilagoditi to ni naš problem. Ostalih 20 podjetij s tem nima problemov razen Hrvaškega. A ni to malo čudno??
Glede kravat pa: Tudi Mura verjetno nič ne postavi na ogled in nihče ne poiskusi njihovih izdelkov ampak, kar kupimo in boli nas. Hrvat je len in je bil in bo, če se ne more prilagoditi to ni naš problem. Ostalih 20 podjetij s tem nima problemov razen Hrvaškega. A ni to malo čudno??
sporočil: 1.008
shaman je napisal(a):
Ne ni čudno. Naši javni razpisi so obupni, lažnivi, klientelistični in absolutno vendo za koga naštimani. Za ta deal ti pa brez gledanja 10 milijonov procentov zagotavljam, da je že oddan "našim". Niso in ne bodo glede tega nezadovoljni in resignirani le Hrvati. Tudi slovenska podjetja, ki vedo za kaj se gre so že nezadovoljna, najbolj pametna se sploh ne bodo prijavila na razpis, kanonfuter naivneži pa itak ne bodo vedeli, kaj se jim je pripetilo, in bodo še po izgubljenem poslu mislili, da je vse bilo fer, le njim ni jasno kako lahko konkurenca "pride s takimi parametri".
Lp shaman
Posel bo dobil dvorni dobavitelj, in ker mora biti pri takem poslu tudi svetovanje, bo pogodbo podpisal tudi Domen, knede?
sporočil: 1.008
shaman je napisal(a):
Tako je.
In če so v ozadju podarjena, sladka, super-atraktivna EU sredstva, ja ne bodo dovolili, da se h koritu pririne kdorkoli, ki ni Naš. Našlo se bo načina tudi, kako navzven ustvariti sliko, da so "pošteno in transparentno izbrali" prav najcenejšega pri "povsem enaki" kakovosti. he.he. Potem se bo med izvedbo apliciralo prave načine, kako do-pokasirati do pravega nivoja profita.
To se pri nas dela na dva načina. Eden je recimo storitveni - svetovanje in podobne bedarije, kjer se ne naredi nič se pa nevidno in izven razpisa povišuje top line in s tem tudi profit, drugi je pa, da se dovoli dobaviti manj kakovstno ali manj količinsko ali kakorkoli drugače manj, s čimer se nižajo stroški, kar zopet povečuje profit. Kot vidimo ne gre za raketno znanost. To tehniko obvladajo tudi rovtarski mesarji.
In tu sta pomembni le dve zadevi: Bottom line in seveda da ta profit poberejo Naši. V teh zadevah je mala, ksenofobna, klientelistično perfektuirana, zagovedana, nacionalnim interesom zavezana, ....itd...itd... Slovenija , svetovni šampion.
Pred kratkim sem od zelo kvalificirane osebe slišal izjavo. "Glede kraje davkoplačevalskega denarja skozi "poštene in transparentne" javne razpise, smo mi hujši Balkan od katere koli Jugo državice. Meni je več kot vzelo sapo, ker tako prostodušno priznanje od te osebe nisem pričakoval niti v sanjah. Pogovor je bil kakopak o nekem konkretnem poslu, ki smo ga mi preskočili, ker se nam to zdi iracionalno, ker ne verjamemo v "poštenost in transparentnost" SLO javnih razpisov.
Slovenski benefitorji od proračunsko financiranih poslov so hinavščino in kup drugih veliko hujših svinjarij izpopolnili do perfekcije.
LP shaman
Shaman, enkrat samkrat sem se pritožila na odločitev razpisne komisije na revizijsko komisijo. (saj poznaš slovenski pregovor o oslu, ki...) in drago plačala za to, da sem se sploh lahko pritožila.
Posel pa je vseeno dobil dvorni dobavitelj, meni pa jezikavi kot sem, jezik ni dal miru, zato sem poklicala predsednika komisije, mu povedala, da ne morem požreti tako debelega knedlja-krivice in da razpisi...bla,bla, bla, pa poštenost, pa transparentnost in bla, bla...
In kaj mi je odgovoril predsednik razpisne komisije? " Gospa, veste, pri meni še nobena pritožba ni uspela, vedno se da razložiti zadevo tako, da je izbran "najboljši ponudnik"" Tudi ta izjava je bila izrečena zelo prostodušno in brez kančka sramu.
Odsihmal se ne pritožujem več, ker je predrago ( za ta denar grem lahko na križarjenje).
Bolj poredko se prijavljam na razpise, še bolj poredko dobim delo, jim pa delam zbrko, tako da je zadnjič dvorni dobavitelj moral spustiti ceno za 30%, ker je dokazano uporabil manjvreden material.
Sramota za to vlado pa je v tem, da dela še večje in transparentnejše svinjarije, kot katerakoli prejšnja vlada. Izvoljena pa je bila ravno zaradi tega, ker je obljubljala poštenost. Mater jim!
Strani: 1