Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Milošević na jumbo plakatih sredi Zagreba
Strani: 1
sporočil: 18.121
Skrajno perverzno. Kupci bi morali bojkotirati proizvod in
proizvajalca.
Glede na to, kaj je Milošević povzročil Hrvaški, pa me zelo preseneča, da avtorjev ne izženejo.
(Darko pa bo najbrž spet zagovarjal pravico izražanja in komentiral, da so si Hrvatje sami krivi, ker niso dojeli veličine jugoslovanstva press )
Glede na to, kaj je Milošević povzročil Hrvaški, pa me zelo preseneča, da avtorjev ne izženejo.
(Darko pa bo najbrž spet zagovarjal pravico izražanja in komentiral, da so si Hrvatje sami krivi, ker niso dojeli veličine jugoslovanstva press )
sporočil: 17.846
Attila01 je napisal(a):
zelo neokusna. Če se ti zdi dobra, potem pa dajmo Haiderja sred ljubljane. Pa Hitlerja in tako naprej. Ma daj ne bluzi.
Attila, ti reči kar češ, ampak kot reklama je zadeva bila očitno zadetek v polno.
sporočil: 17.846
0902ISXdX je napisal(a):
Skrajno perverzno. Kupci bi morali bojkotirati proizvod in proizvajalca.
Vzel si mi besede iz ust. Res je.. Hrvatje, kot originalni avtorji jugoslovanske ideje so je, začuda, zelo hitro zavrnili in podlegli ustaštvu. Ti pa zdaj izberi kaj ti je ljubše.
sporočil: 36
sicer imam rad provokacije, samo to je pa neumno. izjava je seveda
legendarna, samo uporaba pri tej reklami pa je popolnoma brezvezna.
sporočil: 854
mogoče malce premalo pišete o njem, pa.............kot vas poznam,
se bo stvar zagotovo v kratkem popravila PS..........naprodaj še
nekaj njegovih slik, izredna ponudba, samo tokrat, dve sliki za
ceno treh, prijatno
sporočil: 23
Attila01 je napisal(a):
zelo neokusna. Če se ti zdi dobra, potem pa dajmo Haiderja sred ljubljane. Pa Hitlerja in tako naprej. Ma daj ne bluzi.
seveda, se strinjam, če gledamo iz civilnega vidika, vendar je moje mnenje usmerjeno predvsem v poslovni učinek agencije, in ne na moralno psihološki učinek, ki je naredil svoje - anti oglaševanje
cilj agencije je dosežen...
sporočil: 23
Attila01 je napisal(a):
seveda, se strinjam, če gledamo iz civilnega vidika, vendar je moje mnenje usmerjeno predvsem v poslovni učinek agencije, in ne na moralno psihološki učinek, ki je naredil svoje - anti oglaševanje
sporočil: 2.482
0219K21 je napisal(a):Če bi bila juga normalna demokratična država bi z ustaštvom razčistila takoj po drugi vojni. Ker pa juga to ni bila tega ni naredila, ker je potrebovala "notranjega sovražnika", opravičilo za svoje ideološko nasilje. Ti pa zdaj izberi kaj ti je ljubše. Demokratična juga ali komunistična.
Vzel si mi besede iz ust. Res je.. Hrvatje, kot originalni avtorji jugoslovanske ideje so je, začuda, zelo hitro zavrnili in podlegli ustaštvu. Ti pa zdaj izberi kaj ti je ljubše.
Attila01 je napisal(a):
Učinek se lahko izkaže samo v prodaji izdelka, ne pa v goli prepoznavnosti reklame na račun prepoznavnosti njenega osrednjega lika, ki je povrh še vojni zločinec in oče genocida na tleh bivše juge. O učinkih bi se torej dalo razpravljati, o okusih seveda tudi. Če v Franciji prepovedujejo muslimanske rute je najmanj, kar bi človek pričakoval, da tipa, ki je dal opustošiti Vukovar in je iniciral dogodke v Srebrenici ne oglašujejo. Po moje bi ga bilo potrebno prepovedat prikazovati drugače kot v zgodovinskem kontekstu kot bolnega morilskega psihopata. Od tega mnenja ne odstopam.
Točno tako.
Podpišem.
sporočil: 44
Sploh ne vem, zakaj se ljudje razburjajo. Slobo je na plakatu itak
prikazan kot butec. Z vidika marketinga se mi zdi reklama odlicna.
Enim je pac prirojeno, da se vedno pritozujejo...
Ni stvar v tem, kako je klavec prikazan na plakatu, ki je očitno
preplavil Hrvaško.
Jaz sem prepričan, da je od Vukovarja in ostalih grozot preteklo še premalo časa in takšen plakat na Hrvaško ne sodi.
V Srbiji bi bil verjetno bolj sprejemljiv, ampak predstavljaj si recimo Hitlerja na plakatih za zdravila po Jugoslaviji tam leta 1955?
Jaz sem prepričan, da je od Vukovarja in ostalih grozot preteklo še premalo časa in takšen plakat na Hrvaško ne sodi.
V Srbiji bi bil verjetno bolj sprejemljiv, ampak predstavljaj si recimo Hitlerja na plakatih za zdravila po Jugoslaviji tam leta 1955?
sporočil: 48.253
Zadnja sprememba: bc123a 30.05.2007 18:28
0902ISXdX je napisal(a):Preberi jebeni clanek, plakat je na PETIH panojih v zagrebu, ker podjetje nima denarja za kaj vec. In ideja je ocitno odlicna, se za 4000 panojev reklame so jim naredili mediji.
Ni stvar v tem, kako je klavec prikazan na plakatu, ki je očitno preplavil Hrvaško.
sporočil: 6.680
bc123a je napisal(a):
Preberi jebeni clanek, plakat je na STIRIH panojih v zagrebu, ker podjetje nima denarja za kaj vec. In ideja je ocitno odlicna, se za 4000 panojev reklame so jim naredili mediji.
vranam so postavili novo strasilo, zdaj se pa derejo.
Strani: 1