Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Slovenci letos manj povprašujemo po hrvaških vikendih
Strani: 1
Kaj pa je dopust? No, večna tema. Vsakemu svoje razmišljanje dopuščam. Zame je to večdnevno odkrivanje nečesa novega, torej v gibanju... je pa res, da vsak od nas potrebuje tudi (starejši kot je) krajši vikend oddih, karkoli že je, četudi izlet ali pa zgolj počitek. In tu vskoči v zgodbo mali drugi domek... (nekoč njiva, danes more, more, valovi... kar pa je vse dražje in dražje.)
Torej si se nekaj naučil v svojem življenju.
Sedaj pa provokacija? Kaj delaš v času med 20. oktobrom in 31. marcem na Krku? Nič, mende pa lahko smučaš.
Kaj delaš na Krku med 1.7. in 31.8.? Nič kaj dosti, vroče je, poležavaš, se gužvaš na istem koncu in zvečer odzdravljaš sosede Slovence. Leta in leta isti...
Je pa Krk najlepši junija in septembra... če se vsaj v tem strinjaš z menoj. 2 meseca, to je nekaj vikendov, je lep, sevede ves čas isti kraj, iste face... le junija in septembra je nekaj šarma, ki ga lahko doživiš.
... a kot rečeno. To je idelaen dopust zate... zame pa ne. (Kreativo kot življenjsko gonilo pa si pozabil 20 let nazaj nekje, a ne?)
P.S.: Tudi sam se 5 let zahajal na isti hrvaški otok, vsakič v drug apartma tam... dokler se nisem otoka in tega početja naveličal. Res pa je, da so bili drugi časi: mali otroci... in se mi ni dalo voziti daleč.
P.S.S.: No, na Krku sem pa bil 2 leti zapored na dopustu in ga še večkrat za krajši čas obiskal... moje mišljenje? Samo moje: 2x po 3 dni na leto bi morda še šel tam... pol pa bi me že zagrabil dolgcajt in vprašanje, pa kaj hodim skoz na isti kraj iste frise gledat? Je to sploh dopust?
Btw, ogromno prijateljev in znancev imam v Slo, da ne boš mislil, da sem osamljen zakotni pisun... a govorimo o dopustu, mar ne? (debata je to stari, debata... vse dobro.)
Strani: 1