Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Panika in populizem

Strani: 1

murje sporočil: 4.864
[#3021518] 30.05.23 18:15
Odgovori   +    2
TIHI DOGOVORI & Co. - VII.

DOPLAČILA - max 80%
V primeru, da se dopolnilno zdravstveno ne zavarujete v roku enega leta od dne, ko ste postali zavezanec za doplačilo stroškov zdravstvenih storitev, se na premijo obračuna doplačilo v višini 3% za vsako polno nezavarovano leto, skupno povišanje premije pa lahko znaša največ 80 %.

Osnovna premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja:
* Vzajemna d.v.z - 35,67 €
* Triglav zdravstvena zavarovalnica d.d. - 35,67 €
* Generali d.d. - 35,67 €

Premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja - (stanje 01.05.2023):
* Vzajemna d.v.z. - 44,78 €
* Triglav zdravstvena zavarovalnica d.d. - 45,54 €
* Generali d.d. - 44,89 €

GORDIJSKI VOZEL & Co. - I.

Po mnenju nekaterih poznavalcav, Upravno sodišče torej ni presojalo vprašanja, ali je Uredba izdana skladno z Ustavo in Zakonom o kontroli cen.

Pri uredbi, s katero je bila določena maksimalna premija za DZZ, saj gre za prvi tak primer omejevanja, ki se nanaša na dejavnost izvajanja DZZ, pri čemer pa DZZ izvajajo le točno določene tri zavarovalnice.
Vzajemna d.v.z., Triglav zdravstvena zavarovalnica d.d.in Generali d.d. niso bile v enaki situaciji ob izdaji Uredbe, torej je Uredba na njih tudi različno vplivala. Poleg tega je Uredba posegla v točno določena konkretna razmerja, zaradi česar bi odločanje o njej lahko sodilo tako v pristojnost Upravnega sodišča, kot v pristojnost Ustavnega sodišča. Nadaljevanje sledi...

MISEL DNEVA

Če združiš dve vreči denarja in ne izboljšaš nadzora nad izvajanjem storitev, samo omogočaš tistim, ki so se že sedaj nekontrolirano napajali iz tega bazena denarja, da se bodo iz še večjega bazena napajali še bolj nekontrolirano.
GABRIJEL ŠKOF, predsednik uprave zavarovalnice Adriatic Slovenica d.d
Primorske novice, 24.maj 2017
www.primorske.si

MISEL DNEVA

Zdravstvo zaradi morebitnega prenosa denarja iz enega v drugi žep ne bo nič bolj učinkovito, čakalne vrste nič krajše, podatka, ali se bo račun s 35 evri na glavo sploh izšel, pa tudi še nimamo.
Jana Krebelj, novinarka Primorskih novic
Četrtek, 13.april 2023
www.primorske.si

Strani: 1