Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kako je minister Bešič Loredan skoraj zajca ujel
Strani: 1
javne bolnišnice 1 miljardo € za 316527 pacientov nanese cca 3160€ na pacienta
zasebne bolnišnice 37,6 mio € za 13740 pacientov nanese cca 2730€ na pacienta
Vem, da so javne bolnišnice terciarne in da imajo tudi težje paciente. In da morajo vzeti vse primere, ampak številka vseeno kaže svoje.
PS - sem bil v UKC pred leti par tednov kot bolnik, zelo poučno....
No če se bo zdravniški ceh feminiziral, bo mogoče lažje upravljat. Kure in petelin situacija, petelin pač hoče svoj kupček gnoja :)
Analizirajte že enkrat razpoložljiv kader po specializacijah in boste transparento lahko ocenili - a je k skrajševanju sploh mogoče govoriti - če se prebivalstvo stara in vse bolj zboleva. To bi pri hudiču lahko storilo tudi ministrstvo, ZZZS in Zdravniška zbornica. Za koga?? Le zakaj! Važno, da so aneksi pri gradnji in se kupujejo drage diagnostične naprave... Kakšno leto bi tudi jaz, če bi bil radiolog - intenziviral delo in zaslužil 100.000€ ali več!
Analizirajte že enkrat razpoložljiv kader po specializacijah in boste transparento lahko ocenili - a je o skrajševanju sploh mogoče govoriti - če se prebivalstvo stara in vse bolj zboleva. To bi pri hudiču lahko storilo tudi ministrstvo, ZZZS in Zdravniška zbornica. Za koga?? Le zakaj! Važno, da so aneksi pri gradnji in se kupujejo drage diagnostične naprave... Kakšno leto bi tudi jaz, če bi bil radiolog - intenziviral delo in zaslužil 100.000€ ali več!
Strani: 1