20 sek
Slovenski prevozniki lani bolj dejavni in tudi bolj učinkoviti
15 min
Portugalska tovarna, kjer se vrstijo generacije delavcev
47 min
Najbolj brani članki danes
2 uri
Nov energetski zakon: prepoved plina za nove stanovanjske stavbe z letom 2025, drva imamo radi
3 ure
V EKWB po očitkih iz ZDA potrdili likvidnostne težave. Ustanovitelj podrobneje pojasnjuje situacijo
3 ure
Delničarji Valamarja potrdili 0,22 evra dividende
3 ure
Nemška vlada malenkost izboljšala napoved gospodarske rasti
3 ure
V Severni Makedoniji volijo novega predsednika države
3 ure
Ljudi je premalo, vsi hočejo robote: Yaskawa v Kočevju v tovarno robotov vlaga 32 milijonov evrov
4 ure
Tako stroge bodo lahko omejitve pri Airbnb 3
5 ur
Zakaj Furs ne ponuja več podatkov o prevoženih kilometrih uvoženih vozil in kako lahko do njih pridete sami
5 ur
Kako aprilski evrski PMI vpliva na pričakovanja o obrestnih rezih ECB in kaj govori o nemški recesiji
5 ur
Kaj narediti s stavbo na Litijski? In kaj s TR2? Rešitve so na dlani! 2
5 ur
Hudo dobra živila iz presežkov sadja in zelenjave
5 ur
Izberite pravega borznega posrednika (Oglas)
6 ur
Mesec: Pokojninska reforma bo sprejeta prihodnje leto 5
6 ur
Delo: Nama v roke nemškega sklada
7 ur
Evropski parlament sprejel direktivo o trajnostnih dobavnih verigah 5
7 ur
Stroški energetske krize: koliko stane regulacija cen električne energije, kateri dobavitelji so pobrali največ 1
7 ur
Bo Aleksandra Čeferina po koncu mandata v UEFA zaposlil Sandor Csanyi iz madžarskega OTP? 1

Strani: 1

0513ANITO sporočil: 10.823
[#3011937] 28.11.22 20:00
Odgovori   +    13
Nahajte nakladat...

Gostje želijo za Svoj denar Pošteno storitev...

Če ze Trajnostna toliko bolje, ni pa to nevem kak WAW, da bi se zato spolačalo storitev preplačat...
FIN-379669 sporočil: 7.966
[#3011940] 28.11.22 20:13 · odgovor na: 0513ANITO (#3011937)
Odgovori   +    6
Prejšnji teden sem bil z "ekipo" na domačiji in smo se napokali dobrot, mesovja je bilo tudi v izobilju... Trajnostno smo se nasitili... In potem bili naslednje dni na solaticah, čajih, žganjevici, kak kufe... seveda jabolčni sok, mešan z vodo... torej nek light post.

Here we come, veseli december... bo treba paziti na kg...

Sicer pa bomo tako kot večina Slovencev... do božiča v norem ritmu, pol pa tisti cajt do 3.1. bo pravšnji za oddih in kaj več spanca.

Najprej delo, pol pa jelo.

(V upanju, da na liniji Moskva - New York čim prej prevlada razum, vam želim vse naj v 23'.)
0513ANITO sporočil: 10.823
[#3011941] 28.11.22 20:16 · odgovor na: FIN-379669 (#3011940)
Odgovori   +    0
[]
Prejšnji teden sem bil z "ekipo" na domačiji in smo se napokali dobrot, mesovja je bilo tudi v izobilju... Trajnostno smo se nasitili... In potem bili naslednje dni na solaticah, čajih, žganjevici, kak kufe... seveda jabolčni sok, mešan z vodo... torej nek light post.

Here we come, veseli december... bo treba paziti na kg...

Sicer pa bomo tako kot večina Slovencev... do božiča v norem ritmu, pol pa tisti cajt do 3.1. bo pravšnji za oddih in kaj več spanca.

Najprej delo, pol pa jelo.

(V upanju, da na liniji Moskva - New York čim prej prevlada razum, vam želim vse naj v 23'.)
Ena mala razlika je med nami in Hrvati...

Mi imamo Postni mesec Prosinec v Januarju..Hrvatje ga imajo pa že Decembra...Ha ha
FIN-379669 sporočil: 7.966
[#3011943] 28.11.22 20:28 · odgovor na: 0513ANITO (#3011941)
Odgovori   +    3
Ha, ha.
V glavnem, naslednji dan smo šli spet v akcijo... s polnim trebuhom in brez potrebe po fruštuku.

Hrvat bi si po taki košti/manjadi vzel 4-dnevno bolniško... zato pa so zvečine, kjer so. Je pa fajn kaj k njim zavit, a poceni niso več. Tam čez Koupo ali Muro pri njih najdeš še kaj, kar je po cost-benefit še ugodno... drugod, da ne rečem v Istro čez Dragonjo, pa ne več.

Se imajo že za neki več... quality pa še kar šepa. Če pa je quality, so že marsikje dragi ratali.
FIN-544124 sporočil: 2.871
[#3011954] 29.11.22 01:02
Odgovori   +    5
To kar je povedal Johaness Gutmann je marsikje v Avstriji že zelo dolgo stalna praksa.

Še posebej na podeželju.

30 let in več nazaj smo bili v Avstriji na raznih "bušenšankih", ki so jih imeli kmetje skoraj na vsakem vogalu.

Popolnoma "trajnostna" zadeva.

No, štos je v tem, da se takrat temu ni reklo "trajnostno" in tega izraza sploh še poznali nismo.

Pozneje so od nekod potegnili to besedo "trajnostno", ki je zelo veliko ljudi, predvsem starejših še tudi sedaj ne pozna.

No, danes je pač moderno, da se zraven neke dejavnosti pojavijo razni izrazi, ki marsikateremu navadnemu smrtniku nič ne pomenijo.

Potem so še podprti z raznimi nalepkami, potrdili in logotipi, da zadeva še bolj " in " izgleda.

Podobni zadevi so nekoč pri nas rekli enostavno kmečki turizem.

Ker je stvar kmečki zvenela preveč "kmečko" so pozneje besede malo obrnili in nastale so turistične kmetije.

Danes, ko se vse hoče digitalizirati pa imamo "trajnostni" turizem.

Še dobro, da jim ni uspelo digitalizirati dobrih starih dobrot in vina.

Le kako bi to digitalno absorbirali ???

P.S. Pa še močno je " in ", če so zraven kakšne angleške besede, kot je "green" in podobno, pa četudi je večina tujih gostov iz nemškega govornega področja. Domači so pa itak udarjeni na angleške besede. Bolj vžgejo, kot pristna slovenska beseda.
gregor2 sporočil: 163
[#3012147] 01.12.22 07:20 · odgovor na: FIN-544124 (#3011954)
Odgovori   +    2
Trajnostno se pac danes dobro prodaja...
Vsebina itak nikogar več ne zanima... Embalaža je važna.
Se prav smejim, ko napisejo v novi embalaži ( hrana npr.).
Kot da bi embalažo jedel...

Strani: 1