Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Višanje plač – da, a zakaj tako skromno
Strani: 1
sporočil: 5.625
Zakaj se vedno spravljate na podjetja?javni sekror diretno in
indirektno na javnih seskih 300 000 ljudi ki delajo vsaj večina
njih manj kot so plačani in od covida naprej pa še manj
sporočil: 4.602
Zadnjič sem v eni restavraciji v Ljubljani poslušal razlago
natakarice, kako so sedaj težki časi, ker ni toliko tujih turistov,
ki so navajeni puščati visoke napitnine. Dejala je, da je poleg
plače zaslužila še tri plače z napitninami. Pa veliko je imela za
povedati čez digitalni denar, ker potem bo napitnin še manj.
sporočil: 5.625
[dronyx]Tole si pa zlo po ribiško in po lobsko povedal tujci nikolo ne dajejo napitnin nstakarjem , sobarcam ja, natakerjem nikoli sem del življenja ptečoril po Nemčiji in po celi EU z avtohtonimi evropejci stiskači
Zadnjič sem v eni restavraciji v Ljubljani poslušal razlago natakarice, kako so sedaj težki časi, ker ni toliko tujih turistov, ki so navajeni puščati visoke napitnine. Dejala je, da je poleg plače zaslužila še tri plače z napitninami. Pa veliko je imela za povedati čez digitalni denar, ker potem bo napitnin še manj.
sporočil: 10.519
Predlog Vlade za dobro reformo v tej smeri je nekako obtičal.
Sindikati pa so kot kaže proti???!!! Zakaj že???
Tistih 5% povečanja je zaradi dvig aminimalne plače, ki j edodatno povečala uravnilovko.
Sramota na tem področju.
Tistih 5% povečanja je zaradi dvig aminimalne plače, ki j edodatno povečala uravnilovko.
Sramota na tem področju.
sporočil: 285
Denar je tako kot seks, če ga ni, je vse narobe, če pa je, pa ni
dovolj :D
Malo bolj resen komentar. V lokalnem kafiču je v času hude korone kelnarica jamrala, kako take-away ne prinese dovolj, da morajo na črno pivo/šnops prodajat, itd. Včeraj pa precej osorna stregla polnemu lokalu. Nikoli ni ok.
In še komentar na napitnine v Ljubljani. Vedno, prav vedno pustim napitnino, če je postrežba vsaj kakovostna ali več. Za povprečno metanje talarja na mizo pa kelnar ne bo dobil napitnine, tudi če so mu za to makaronarji pripravljeni dat napitnino.
Malo bolj resen komentar. V lokalnem kafiču je v času hude korone kelnarica jamrala, kako take-away ne prinese dovolj, da morajo na črno pivo/šnops prodajat, itd. Včeraj pa precej osorna stregla polnemu lokalu. Nikoli ni ok.
In še komentar na napitnine v Ljubljani. Vedno, prav vedno pustim napitnino, če je postrežba vsaj kakovostna ali več. Za povprečno metanje talarja na mizo pa kelnar ne bo dobil napitnine, tudi če so mu za to makaronarji pripravljeni dat napitnino.
Strani: 1