Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Spoznajte Trzince, ki s svojim bakalarjem prepričajo tudi otroke
Strani: 1
sporočil: 2.420
Zadnja sprememba: zoran13 04.02.2021 20:51
BAKALA V IZOLIDnevi bakalaja v Izoli, vračanje k tradiciji
Dopoldan in pol
Datum predvajanja: 12. sept. 2020
Dolžina posnetka: 7 min. 8 s.
Dnevi bakalaja, ki jih organizira Turistično združenje Izola, bodo v Izoli zaznamovali skoraj ves mesec september. Lani so jih pripravili prvič in Manziolijev trg je takrat zaživel tudi s Praznikom bakalaja, česar letos zaradi zdravstvenih omejitev ne bo. Pa vendar bo Izola od 12. do 27.septembra v znamenju bakalaja. K sodelovanju je Turistčno združenje Izola povabilo vse gostince, 15 jih je k projektu pristopilo, v teh dneh bodo oblikovali menije, ki vključujejo bakala, priporočena cena za porcijo pa je 7 €.
Kaj je bakalar, kako nastane in kako si ga lahko privoščimo, pa nam bo povedal Alan Pušpan, lastnik gostilne Bujol v Izoli, ki je skupaj z mamo Elizabeto pred leti začel pisati zgodbo Saladie, domačih , ročno pripravljenih morskih dobrot. Z njim se pogovarja Nataša Benčič.
4d.rtvslo.si/arhiv/d.../174717046
www.bizi.si/SALLADIA-D-O-O/
www.stop-neplacniki....ladia-doo/
www.mojaobcina.si/iz...e-doo.html
Strani: 1