Strani: 1

jurijjurij sporočil: 4.749
[#2836909] 13.04.20 09:59
Odgovori   +    7
Ravno zaradi krize, v kateri smo se znašli, bosta digitalizacija računov in njihova sledljivost zelo hitro postali obvezni v večini držav EU
Ja, ja, stara znana zgodba: mokre sanje vseh FURS-ov na svetu.
FIN-209516 sporočil: 763
[#2837045] 13.04.20 15:32
Odgovori   +    0
"V Italiji, na primer, so e-računi že obvezni za vse."
Ni res, velja samo za račune kjer sta tako izdajatelj kot plačnik v Italiji. Jaz jim še naprej pošiljam PDF in je vse OK.
Uveljavitev e-računov je bila povezana z velikim kaosom, ki so ga kronali še z nekakšno državno loterijo. Ker država hoče destimulirati plačevanje z gotovino, so nagrade za plačilo z gotovino manjše.
Ob tem so naredili še šlamastiko glede osebnih podatkov, saj bi vsak trgovec imel dostop do datuma rojstva ipd, zato so morali uvesti še neko dodatno šifro samo za to loterijo.
So pa naredili eno dobro stvar, ki bi jo lahko uvedli tudi pri nas. Vsako podjetje ima QR kodo s podatki, tako da takrat, ko zahtevaš davčni račun, trgovec samo skenira tvojo kodo in sprinta račun. Pri nas pa na vsakem plačilnem mestu isti intervju (ste davčni zavezanec? SI? naslov...)

"Zmagovalci" davčnih loterij so gotovo na Malti, kjer so za organizacijo loterije porabili 3 miljone €, dobili pa le 8 miljonov € več pobranih davkov.
www.giochi24.it/gioc...trini.html

Strani: 1