Strani: 1

NasudNidlob sporočil: 32
[#2819809] 01.03.20 08:41
Odgovori   +    4
Ad1: ni treba graditi, pač pa v Muro zgolj položiti turbine, ki se bodo vrtele v toku in proizvajale elektrika – menda je v Sloveniji inovator s to rešitvijo. Pretvaraja energijo gravitacije v električno! Zakaj se takšna rešitev ne spodbuja? Aja, morda bi turbina zmotila kakšno plavajočo travico??
Ad2: postaneš zagovornik šele takrat, ko vidiš provizijo? Zelo komediantsko.
Ad3: v Sloveniji so le politiki “samozadostvni”!
Ad4: geotermalne vode so bržkone po celi Sloveniji, le zavrtati je treba dovolj globoko. Ampak takšno vrtanje je bistveno težje, kot vrtanje po nosu!
Ad5: V Sloveniji imamo narobe svet: zaradi par kretenov sprejmemo zakonodajo, ki potem teži vsem državljanom (pijanost za volanom, prehitre vožnje ipd.), enako ravnamo tudi v primeru nacionalno pomembnih projektov (vetrnice, pa elekrarne in še kaj), kjer se zaradi nekaj mandeljcev nič ne more spremeniti, zgraditi, napredovati ..
Ad6: enako kot pod 5.
Ad7: pomembna je BIROKRACIJA, ne učinki malih energetskih naprav. Ravno priključujem objekt na elektriko – groza od kompliciranosti postopka, stopenj postopka, vključevanja vrste služb, papirologije, da se buh usmili, pa gre le eno ubogo hišo. Si mislim, da zasebne stvari ne morejo ali ne smejo uspeti, ker je toliko uradnih pijavk prisesanih.
Ad8: kaj se bo bodoči PV ubadal s splinom, če je nova EU komisarka rekla plinu “NE”. To je politika EU: najprej spodbuja eno smer, ko pa gre večina v tisto smer, pa uvedejo novo smer, staro blokirajo itd. Pa naj gre za bencin/dizel avte ali pač energijo. Najbrž velja tista življenska, ampak obrnjena na glavo: “Što se babi htilo, to se babi snilo – što se babi snilo – to se babi htilo!”
Ad9: blato je najmamnjši problem: saj imamo Moravče, al pa za Brežicami kar v Savo, konča pa v Črnem morju. (malo ironiziram seveda!)
Predvsem upajmo na več RAZUMA v novi vladi, pa naj si bo plava, črna, rdeča, zelena, rumena, bela, oranžna, pisana!
slovenecnb1 sporočil: 3.625
[#2819872] 01.03.20 14:40 · odgovor na: NasudNidlob (#2819809)
Odgovori   +    2
Točno tko pri nas velja splošno načelo da zaradi 1%barab spreminjamo zakone in teroriziramo99%drugih ki želijo ustvarjat in to je recept za birokracijo da ima jalovo dobro plačano delo kjer potem zajbava 99% ampak Ne tistih 1%ki bi jih moral narobe svet

Strani: 1