Strani: 1

notomi sporočil: 768
[#2802096] 08.11.19 09:01
Odgovori   +    0
S temi navedbami je nekaj narobe. 5600 ha nato 25000 ha vinogradov. ??
petrasubic sporočil: 14
[#2802102] 08.11.19 09:28 · odgovor na: notomi (#2802096)
Odgovori   +    0
V okvirju sem popravila, da imamo zdaj 15.600 ha vinogradov, hvala za opozorilo,
Petra Šubic
anon-324385 sporočil: 71
[#2802123] 08.11.19 10:56 · odgovor na: petrasubic (#2802102)
Odgovori   +    0
Kaj pa erozija in prevelike stopnje sladkorja? Kako vinarjem uspeva pridelati vino z manj kot 12 ali 13 % stopnjo alkohola?
sirota sporočil: 1.047
[#2802129] 08.11.19 11:27 · odgovor na: anon-324385 (#2802123)
Odgovori   +    0
FrancCus sporočil: 1
[#2802209] 08.11.19 16:04 · odgovor na: anon-324385 (#2802123)
Odgovori   +    0
Glede zmanjšanje alkoholne stopnje v vinih, se je eden od bralcev že potrudil. Pri nas večinoma zgodnejša trgatev. V manjši meri večanje pridelka ter uporaba omenjenih, v EU dovoljenih fizikalnih metod.

Glede erozije v vinogradih:
grapes.extension.org...vineyards/

Pri nas jo pravilom omejujemo s pravilno napravo vinograda, drenažo/odvodnjavanjem ter zatravitvijo tal.

Strani: 1