Strani: 1

FIN-311684 sporočil: 19.555
[#2790449] 25.08.19 19:49
Odgovori   +    3
Ta partnerstva med različnimi deležniki ne bodo dolgo trajala, kmalu bodo Mesec, Kordiš, Štrukelj... napisali zakon, da vse mora potekati pod kontrolo in nadzorom sindikatov javnega sektorja in za realizacijo tega mora ustrezno ministrstvo zaposliti 666 inšpektorjev, ki bodo kontrolirali ta strateška partnerstva, saj se menda zasebniki ne bodo kar tako dogovarjali med sabo.
153 sporočil: 7.544
[#2790450] 25.08.19 20:13
Odgovori   +    2
Dobre izkušnje drobijo predsodke, v slogi je moč,
domače je mnogokratnik, rastoče obnavljajoč !¨

Sodražan
sopranos sporočil: 9.807
[#2790469] 25.08.19 22:19
Odgovori   +    3
Hmm, kot jaz vidim so dobavitelji predvsem velika tuja podjetja iz Italije, Nemčije itd. Regionalno pa je izjemno močno prisotna Hrvaška, še zlasti v Mercatorju. Slovenskih izdelkov je za vzorec, se pa to toliko bolj oglašuje in poudarja, da se pozabi, da je slovenskih izdelkov v resnici izjemno malo.
FIN-379669 sporočil: 2.994
[#2790471] 25.08.19 22:32
Odgovori   +    4
Najboljši gostinci, ki pazijo na sestavine, jih kupujejo nekaj v trgovini, nekaj na tržnici, nekaj pri domačih dobaviteljih (kmetih, mesarjih, mlekarjih, mamkah...), nekaj pa lahko tudi sami proizvedejo.

Slabi, sezonski (ali za malice) gostinci kupujejo v diskontu.

Ne vem, zakaj bi se sekiral, da bi kdo kaj povezoval, ker mali domači dobavitelj ne potrebuje posrednika a la Mercator, da bi prišel do gostinca. Se že sama najdeta, če in ko to želi gostinec, ki da kaj nase in na kvaliteto.

Vse odločitve so v rokah gostincev in oni najdejo pot. Zakaj bi kdo zunanji pravega gostinca kaj učil?
sopranos sporočil: 9.807
[#2791570] 31.08.19 12:00 · odgovor na: FIN-379669 (#2790471)
Odgovori   +    2
Imaš prav. Je pa tako, da tam kjer je poceni, so tudi sestavine poceni. Če je hrana kljub temu dobrega okusa, je to zaradi ojačevalcev okusa. Veliko Slovencev pa za dobro in kvalitetno hrano ni pripravljeno več plačati.

Strani: 1