Strani: 1

bc123a sporočil: 47.181
[#2781468] 28.06.19 15:53
Odgovori   +    8
Od Stonewalla se je marsikaj spremenilo. Se bolj pa se je spremenilo od tocke, ko je LGBT skupnost dobila skoraj vse pravice, ki si jih je vedno zelela. Takrat so opustili princip da se naj vsak ukvarja s sabo in ne z drugimi, in se zaceli mocno vtikati v zivljenje preostale populacije. Iskreno povedano, LGB del glede tega nikoli nikoli ni imel problemov, zato pa je T postal cause célèbre aktivistov, ki so iskali novo druzbeno vprasanje, s katerim bi lahko delali revolucijo in upravicili svoj obstoj.

Kaj pa je drugega tezenje s skupnimi WCji? Prisilna, od drzave predpisana uporaba nazivov za T osebe? Tezenje z "nebinarnostjo" v nasprotju z biolosko dolocenim spolom, ki vnasa velikanske probleme tja, kjer je bioloski spol pac pomemben?

In tako smo dobili Trumpa, aktivisti pa so samo se bolj pritisnili na gas.

Pripravite se na to, da bodo drzava dolocila da pri zmenkovanju ne smete diskriminirati trans oseb. Prvi taksni zametki se kazejo v absurdnih poljudnih in znanstvenih clankih, ob katerih se clovek vprasa, a je res lahko kdo tako prismojen, vendar je to osnova na kateri se bo cez pet ali deset let pisala zakonodaja o prepovedi diskriminacije.

Primer (znanstveni clanek): journals.sagepub.com...7518779139

Povezan poljudni clanek istih avtorjev: www.psychologytoday....rld-dating

Nekaj citatov. Studija je namrec ugotovila da 97% hetero oseb ne bi slo na zmenek s transeksualno osebo. In tu pridejo absurdi.

For example, some may only want to date people whom they can procreate with (although, we don't usually request proof of fertility from prospective partners who are cisgender), others may not fully understand what a trans identity means or entails within a dating relationship, and some may hold negative views towards the transgender community.

Resno? Nove raziskave rabijo za to, da ugotovite zakaj hetero moski nocejo iti na zmenek z bioloskimi moski, ki zase trdijo da so zenske? Izhajajo pa iz bedaste predpostavke, da ker ne zahtevamo dokaza plodnosti od nasih hetero partnerjev, da bi nam zato moralo biti vseeno kaksne spolne organe ima nas partner!!

o while this research may show that there is a long way to go in terms of full acceptance of our trans friends and family members within society at large, there is plenty of research that demonstrates how resilient trans and queer people are, even in the face of existing prejudices.

Torej, nastavki tega da bo normalna izbira hetero spolnega partnerja postala diskriminacija. Ker tu prav govorijo o diskriminaciji.

What is the solution? Improving general knowledge and understanding concerning the diversity of gender identities and what each identity means may go a long way in increasing inclusion. Furthermore, increasing accurate media representations of trans and non-binary people, as well as finding ways to increase contact may also be promising, as other research has found that contact with, and additional knowledge about, transgender individuals can effectively reduce trans prejudice.

Torej - hetero populaciji je treba prati mozgane dokler ne bo sprejela tega, da je moski z moskim spolnim organom, oblecen v zensko dejansko zenska. In sprejel tega da prisotnost moskega spolnega organa ne sme biti ovira za seks z njim, ceprav ima on rad zenske.

After all, it is one thing to make space for diverse gender identities within our workplaces, schools, washrooms and public spaces, but it is another to fully include and accept gender diversity within our families and romantic relationships.

Na kratko povedano, nebinarni WCji so samo zacetek. Cisto resno.

Strani: 1