Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Siol: Po čudnem dogodku preiskava v Bitstampu

Strani: 1

UriahHeep sporočil: 228
[#2775207] 19.05.19 22:32
Odgovori   +    0
Kej češ, bolj trdna konkurenca gre spet gor in pol mora it kej bolj mehkega dol.
BigBrother13 sporočil: 540
[#2775211] 20.05.19 00:51
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: BigBrother13 20.05.2019 00:51
Preiskujejo ko nekdo hoče realno unovčit dobičke in temu rečejo umetno sesutje trga. Ko pa se tedne z navideznim prometom napihuje cena pa ni nič sumljivo. če bi bilo spodobno povpraševanje ne bi prišlo do takega sesutja trga, mogoče kak vzdrževalec likvidnosti ne bi škodil.
UriahHeep sporočil: 228
[#2775212] 20.05.19 01:59 · odgovor na: BigBrother13 (#2775211)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: UriahHeep 20.05.2019 02:09
Govorjeno na splošno za vse trge, ne pomagajo več nobeni vzdrževalci, ker več kot 95 odstotkov trgov realno sploh ne obstaja, ampak trgi večinoma vsebujejo samo virtualne cene, ki se zgodijo ali pa ne. Katere pozicije se bodo konec dneva ali ob določenih presekih, povezanih z dogodki ali nivoji, zaprle, je itak določeno z algoritmi. Vzdrževalci trga bi v takem primeru dajali realna sredstva za reševanje situacij, za katerimi ne stoji nič. Nekaj tečajev nekega večjega lastnika pozicij na vrhu ponudbe ali povpraševanja spremeni trend, ostali, ki mu sledijo so v glavnem inferiorni igralci. Ko drugi veliki vidijo, da se je zadeva prijela širše, poprimejo še oni in za nekaj časa vsi veliki v momentu kidnejo prvi in pustijo tiste, ki ne vedo za kaj gre, v minusu. Rad bi vedel, koliko finančnikov v Sloveniji ve, da se proti nanotehnologiji lahko boriš samo na način, ki ga je pogruntal Bradley Katsuyama, ko je še v New Yorku delal za Royal Bank of Canada.

Če bi bila v Sloveniji ta zadeva bolj poznana, se pravi, če se ne bi slovenski finanćniki ukvarjali samo s tem, kako bi kaj zakonito ukradli, ampak bi kdaj tudi na svetovnih trgih kak dobiček naredili, potem se policija ne bi s takimi bedarijami ukvarjala.

FBI je bila v takem položaju v Ameriki pred 10 leti, vendar so jo pravniki takoj postavili na realna tla. Ko se dogajajo take zadeve, in na Wall Streetu se dogajajo redno, vsak dan, je vse odvisno od računalnikov in ne od ljudi. Ameriški pravniki so se torej postavili na stališče, da v kolikor bi to opravljali posamezniki, potem bi res šlo za kriminal, ker pa to delajo algoritmi v računalnikih sami od sebe, to ni kriminal. Take računalnike in algoritme namreč lahko vsak kupi. Če pa nima denarja, da kupi, naj naredi sam ali pa je sam kriv, da nima in ne more.

Si predstavljate, da bi Miltonu Friedmanu razlagali kučanovski lopovski sistem, kjer se posameznika vsak mesec krade na tisoč koncih, samo zato, da kučanovske opice lahko razmetavajo z denarjem. Po mojem je zadnji čas, da se v Ljubljani odpre Breivikova ulica ali kaka druga preimenuje vanjo. Po možnosti tja proti Murglam...

Uriah Heep.

Strani: 1