Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Kako bi startupi rešili podeželje

Strani: 1

FIN-379669 sporočil: 2.731
[#2772286] 28.04.19 21:51
Odgovori   +    3
Malo zmedeno napisano. Pa vendarle, lepo, da se tudi take teme odpirajo. Čestitke uredništvu in avotorju prispevka.

Problematika je kar kompleksna in zahteva daljšo obravnavo.

Vsekakor pa se z razvojem infrastrukture, kulture poslovanja in komunikacije ter proaktivnega dela občin na obrobju / podeželju da urejati platformo za delo mladih v domačem kraju, seveda z možnostjo rasti osebnih dohodkov in osebnega razvoja.

Mislim, da logika decentralizacije v Sloveniji v večjem delu podjetništva deluje, zato se ne bojim, da mladi različnih profilov ne bi imeli možnosti za razvoj bližje svojemu domu. V naslednjih 30 letih se bo to spreminjalo. Ne rine se več tako brezglavo v Lj.

Zato sem optimist glede teh vprašanj. Kot rečeno, na vseh nivojih, vključno s prometno infarstrukturo je treba delati, da se lahko podeželje tesneje povezuje s centri regije.

(Glede prevoza: 1h in 15 minut je nek maximum v glavi Slovenca, ki ga dolgotrajno sprejme za vsakodnevni prevoz od doma do službe (in še toliko za pot nazaj), in to se mi zdi v Slo zlahka dosegljivo - če bomo delali po pameti... no te pa (žal) kar nekaj manjka v Slo. Ampak počasi, počasi... bo.)
EKSPROPRIACIJA sporočil: 78
[#2772336] 29.04.19 09:44
Odgovori   +    4
Veliko je družbenih problemov, ki bi jih politiki lahko pokazali mladim in jih prosili, naj jo z raznimi sturtupi, covorkingi, kickstarterji ali preprosto z malim s.p.-jem rešijo. Ne, mi bomo to preložili na Agencijo za kmetijske trge, na Upravne enote, morda celo na Ministrstvo za kmetistvo ali kakšno podobno neučinkovito, drago, a državno pošast.
FIN-379669 sporočil: 2.731
[#2772346] 29.04.19 12:09 · odgovor na: EKSPROPRIACIJA (#2772336)
Odgovori   +    1
Razne politike v tej državi (v parlamentarni demokraciji) v bistvenem zarisujejo politične stranke.

Ne poznam ene (stranke) v tej državi, ki ima rešitve na kompleksna družbena vprašanja. Pri vseh gre za leporečenje, brez kadra, ki bi znal in zmogel.

Imamo družbeno oz. politično krizo.

Jasno je, da razne državne agencije ne bodo tle naredile nič, ker so se vse zbirokratizirale. Rešitev mora priti od zunaj, ampak v parlamentarni demokraciji to pomeni skozi politično ali zelo močno civilno-družbeno gibanje.

Kar precej napora in zaupanja bo potrebnega. Kdo začne?

Strani: 1