Strani: 1

FIN-311684 sporočil: 17.704
[#2767950] 04.04.19 20:48
Odgovori   +    8
Kitajska ima vse možnosti za uspeh, saj si Američani zabijajo avtogole enega za drugim, pravkar so si zabili enega grdega zelo grdega pravzaprav genocidnega. Iran so zajele katastrofalne poplave, 140 rek poplavlja okoli sebe, veliko vasi in mest je izpražnjenih, 60 ljudi je umrlo...Mednarodne humanitarne organizacije zbirajo pomoč v blagu in denarju, ZDA pa so blokirale bančne račune humanitarcev in ne dovolijo slanje pomoči ljudem prizadetim v poplavah. To nečloveško ravnanje bi svet moral obsoditi tudi Slovenija. Minister Cerar bi moral poklicati nekoga iz ameriške ambasade in protestirati proti temu ameriškemu dejanju. Upajmo le, da bo svet kmalu razvil vzporedni Swift, ki ne bo pod ameriško kontrolo.
FIN-209516 sporočil: 480
[#2767971] 04.04.19 22:58
Odgovori   +    14
... "gostuje na Univerzi Zhejiang v Hangčouu" ali morda mislite Hangzhou?
potem zavoljo konsistentnosti napišite raje "gostuje na univerzi Džedžang v Hangčouu", da ne bo nihče vedel za kaj gre.
V članku sicer mrgoli precej neutemeljenih ali netočnih mnenj.

Da smo Evropejci živeli od kolonij in nismo navajeni delati... Avstroogrska je bila kar velika država, obstajala je veliko časa, in ni živela od kolonij, in tudi mi nismo nikoli.

Tudi italijanski dolg je večinoma notranji, tako kot kitajski.

Zakaj bi se Evropa morala brigati za politiko enega otroka, ali njeno opuščanje? To je kitajska suverena pravica, in planet zemlja jim je hvaležen za ustavitev populacijske bombe.

Evropa je že dokaj prenaseljena, prišlekov ne manjka. Če je mladost ključ do inovacije, zakaj potem Afričani inovirajo samo pri iskanju prevoza v Evropo? In žal pri tem množično umirajo?

Tudi so mnenja iz enega odstavka v konfliktu z drugim. Po eni strani politika enega otroka povzroča pomanjkanje delovne sile, zato predsednik poziva matere k rojevanju. En odstavek nižje pa trdi da je trg delovne sile skoraj neskončen in se vedno najde še cenejšega delavca, torej problema ni?

Tudi tale izjava je že na prvi pogled napačna, in če naredimo izračun, tudi na drugi.
"Kitajska ima približno šest odstotkov zemeljske površine in od tega je je manj kot deset odstotkov primerne za kmetovanje, torej mora z 0,6 odstotka obdelovalne zemeljske površine prehraniti skoraj 20 odstotkov svetovnega prebivalstva."
Citat iz wikipedije: Although China's agricultural output is the largest in the world, only 12.6% of its total land area can be cultivated. China's arable land, which represents 10% of the total arable land in the world, supports over 20% of the world's population.
Kitajska ima 10% zemeljske kmetijske površine, in ne 0.6%. Saj to bi moralo biti očitno vsakomur, ki je kdaj pogledal satelitsko sliko našega planeta.
gobim sporočil: 441
[#2768072] 05.04.19 12:26
Odgovori   +    0
Lojze Javornik in Matevž Raškovič - dober intervju.

Strani: 1