Strani: 1

BeliF sporočil: 1.446
[#2744366] 25.11.18 11:39
Odgovori   +    1
po mojem mnenju je bilo vseskupaj predstava za javnost v kateri so združeno sodelovali britanski politiki, mediji, spindoktorji itd vejo, da jih cela evropa gleda in razume zato so želeli odigrati nezadovoljstvo s sporazumom in Mayevi pomagali izpogajati še kak bombonček ob zaključku pogajanj.

bo že kmalu jasno, ali glasove imajo ali ne. upam pa, da se zavedajo, da bo naslednji deal kvečemu še slabši tako da naj raje nehajo izzivati...
ogo sporočil: 1.960
[#2744373] 25.11.18 12:22 · odgovor na: BeliF (#2744366)
Odgovori   +    5
oni kao hoce da se odcjepljuju a mi im kao ne damo
BeliF sporočil: 1.446
[#2744378] 25.11.18 12:58 · odgovor na: ogo (#2744373)
Odgovori   +    0
sploh ne. jaz sem prebral prvih 100 strani dogovora in tam je vse napisano v smislu "x let po koncu tranzicije se bo zgodilo to, pa y let po koncu tranzicije se bo zgodilo neki druzga, pa z let po koncu tranzicije se bo zgodilo bolimedžokokaj"

brexetirji bi tole morali podpreti z lahkoto...
FIN-454644 sporočil: 6.846
[#2744385] 25.11.18 14:20 · odgovor na: BeliF (#2744378)
Odgovori   +    1
Neumna kura kima pokvarjenemu zapitemu lisjaku.
NemirniTujec sporočil: 5.187
[#2744386] 25.11.18 14:21 · odgovor na: BeliF (#2744378)
Odgovori   +    18
[BeliF]
sploh ne. jaz sem prebral prvih 100 strani dogovora in tam je vse napisano v smislu "x let po koncu tranzicije se bo zgodilo to, pa y let po koncu tranzicije se bo zgodilo neki druzga, pa z let po koncu tranzicije se bo zgodilo bolimedžokokaj"
Na temo brexita se zelo redko oglasam, ker je failed concept; je nekaj takega, kot ce bi revscino v mariboru resevali z ucenjem ljubljanskega narecja.
brexetirji bi tole morali podpreti z lahkoto...
Ce bi slo za dejanske pomene dogovora bi bilo res tako, ampak ne gre za to. Gre za to, da je polovica prebivalcev UK slovencljev - nesposobni za karkoli, razen za mahanje z zastavicami in cepetanje z nogami in repencenje v slogu "meni pripada meni pripada meni pripada".

Ta polovica ima v parlamentu zgolj kakih 15% svojih poslancev - pred brexitom so volili UKIP ali bolj populisticnega lokalnega kandidata vecjih strank, zdaj pa so razdeljeni na tiste poslance Torijev in Laburistov, ki "so jih slisali".

Poslanci, ki jahajo te volilne debile, ne smejo podpreti nikoli nicesar v nicemer. Ker pac naj bo hard brexit, soft brexit, no brexit, Amerika, Nova svica - KARKOLI - za te ljudi NIC NI DOBRO. Edina dobra stvar zanje je, da "jaz dobim jurja penzije in sociale, sosed pa ne"... nakar ugotovis, da so vsi v istih soseskah :-) Skratka cisti zavistni in skodozeljni majckeni slovenci, pa se slovensko ne znajo.

Zato da ohranjas njihovo podporo kot poslanec, moras vecno jamrati in biti proti cemurkoli - ker nic ni dovolj dobro. In za sveto trditi, da ce bi pa ti bil na oblasti, bi sijalo rumeno sonce in sproscenost in gospodarski napredek. Ampak ne mores na oblast, ker sile iz murgel ali bruslja to onemogocajo. In to je seveda cisto res, hvalabogu.

S tem ko bo speljan nekaksen brexit - ali celo elegantno odpoklican z drugim referendumom - bo to cudovit material za nadaljnjih 10 let jamrastva o tem, kako je bilo ubogo in izkoriscano ljudstvo prevarano in izdano, in kako zdaj iz tega naredit najvec kar se da in kako pretrpet v tej jeci izkoriscevalskih elit in cakati na 50+. Ce bo odpovedan, bo smrtni sovraznik ostal bruselj in "elite z londona in westminstra" - ce bo pa za silo izpeljan, pa bo smrtni sovraznik muslimani in "elite z londona in westminstra".

Ker je zadnji dve leti brexit zgledal kot zelo verjeten, se je UKIP ze preusmeril iz protievrospke v protiislamsko stranko. Za vse sodobne probleme v nasi otoski sloveniji so v oceh UKIP cudezno postali krivi nebeli prebivalci (ki so tukaj ze 100 let), ampak seveda nismo rasisti zato se potrudimo pokazati, da je problem njihova kulturna nekompatibilnost, na prvem mestu muslimanska veroizpoved, na drugem mestu pa vse ostale ku-ku izpovedi, od sikhov do hindujcev, ki jih za potrebe fiksne razlage sveta vrzemo v isto vreco z muslimani - vsi so rjavi in imajo cuden naglas, torej so vsi isti in vsi zanic.

Za vse rjave prebivalce UK bi bilo zelo fajn, da se brexit odpove, in da bruselj ostane fokus dvajsetih milijonov jeznih nesposobnih slovencljev na tem otoku. Ker ce bruselj ne bo na izbiro, bodo rjavi otocani brez dvoma naslednja tarca. Pa tako enostavno jih je izbrati. Rjavi so :-)

------------

Management druzbenih pricakovanj je zelo kompleksna rec - posebej v visoko razslojeni druzbi, o cemer v sloveniji res nicesar ne veste, brez zamere. V sloveniji se pricakovanja upravlja tako, da se neenakost na silo znizuje - ze sedaj je rekordno nizka na svetu, slovenclji bi radi se nizjo. Za vse slabo se krivi ZDA in kapitaliste - ker ne enih ne drugih v sloveniji ni, nimamo nobenega varnostno druzbenega problema ali nasilja. Cista zmaga :-) Velik problem bi nastal, ce bi slovenci cisto res zamrzili Hrvate, ampak k sreci so prevec piskava tarca za slovensko ljudsko samopomembnost.

V UK, se bolj pa v ZDA, pricakovanj ne mores managirati na tak nacin, niti jih noces, ce si elita. Folk si ne zeli vecje enakosti, folk si zeli preprosto vec zase, jebe se njim za druzbo. Od poznih devetdesetih se je v UK za umirjanje in kolektivizacijo ljudskih pravicnikov izbiralo aparat EU kot zunanjega sovraznika. Posledicno je (tegaseparesnidalopredvideti) zrasla volja in politicna stranka, da "ce je EU vsega kriva, pa pejmo ven, ane?!"

Ce je cena tega en zvodeneli brexit, je to zelo nizek strosek za 20+ let nategovanja kretenov ki imajo volilno pravico. Ker morda Bruslja ne bo vec, se je oblast odlocila uporabiti vse sile za slikanje Rusije kot zunanjega sovraznika (sicer si bodo domaci kreteni nasli 10 odstotkov rjavih Britancev za smrtne sovraznike, kar lahko vodi v nacionalno katastrofo). Rusija je zelo prirocna, ker sama dovolj sodeluje, da stosa ni tezko prodati. Problem je, da skoraj pol energentov kupimo od Rusov, kar je nekoliko neprakticno - in nekega dne bo pac prisel racun, tako kot je prisel racun za hujskanje proti Bruslju.

Na drugi strani atlantika Bruslja seveda niso mogli kriviti, ker to za ZDA ni resen igralec - tam Clinton complex krivi Ruse za vse hudo ze kakih 10 let, Trump pa je zadel populisticni jackpot in izbral najvecjo tarco - Kitajsko. Hkrati lepo kaze, da ce preostali ne bodo sodelovali z njegovim gobcanjem o groznih Kitajcih, sledi napad na Meksikajnarje, ki so tako blizu in tako na oceh, da bo 100% prijelo pri ameriskih debilih z volilno pravico. Choose your poison. Tudi s tega vidika je za UK dobro, da se je pridruzila agendi svojega edinega sprejemljivega gospodarja, in upa na normalizacijo ZDA in populisticno drkanje na ruski ekspanzionizem s cimmanjsimi posledicami.

-----------

Zdaj morda pride kdo na idejo, da kaj pa ce zarukanemu folku ne bi prodajali izmisljenih zgodbic z zunanjim in notranjim sovraznikom, ki na koncu eskalirajo v hude politicne napetosti?

Lahko bi jim dopovedali, da s tako dodano vrednostjo pac lahko bolj ali manj zivis tak lajf kot ga zivis, in da je morda mozno stvari premakniti za 5 do 10 odstotkov za eno druzbeno skupino tako, da zajebes drugo domaco druzbeno skupino ("tabogate, privatnike, imigrante, penzionerje, javnosektorase, socialce, kogarkolize"), z laprdanjem o Bruslju, Putinu, Bilderbergih in Zuckerbergih pa ne bos premaknil nicesar, razen tarce za nabijanje floskul.

Zal ne gre, dokler se igramo splosno volilno pravico. Bebcem ni dovolj pet odstotkov, hocejo dvakrat vec kot imajo, zato jim je treba naslikati sovraznika ki je dovolj mogocen in dovolj dalec in ki lahko zdruzi podporo cimvec druzbenih skupin, sestavljenih iz bebcev, da lahko sedis na oblasti vsaj 4 leta, ker je sveta vojna pac daljsa od tvojega mandata.

Koncna izbira je, kako upravljati ljudsko potrebo po sovrazniku s cimmanj skode - ali je izbira Rusije dovolj dobra, da fanatikom ne uspe najti sovraznika znotraj drzavnih meja, in ali se skodo da minimizirati.

Podobne izbire utegnejo pricakati tudi Nemcijo, skoraj gotovo pa Francijo. In takrat nam vsem bog pomagaj.
jani1974 sporočil: 3.295
[#2744406] 25.11.18 16:17 · odgovor na: NemirniTujec (#2744386)
Odgovori   +    3
[NemirniTujec]
Na temo brexita se zelo redko oglasam, ker je failed concept; je nekaj takega, kot ce bi revscino v mariboru resevali z ucenjem ljubljanskega narecja.
Kva ti tlele pišeš, čuj?
Endimion sporočil: 6.745
[#2744418] 25.11.18 17:14 · odgovor na: jani1974 (#2744406)
Odgovori   +    0
Do Solz!
hostamox sporočil: 1.734
[#2744537] 26.11.18 13:43 · odgovor na: NemirniTujec (#2744386)
Odgovori   +    1
+ za trud in pogled od daleč.

Nekje sem bral, da o volitvah odloča 10-20 baze, 40 jih je vedno za leve, 40 za desne ostali pa premikajo rezultat.

Strani: 1