Strani: 1

shevchenko sporočil: 16.712
[#2738519] 18.10.18 22:31
Odgovori   +    10
Pokuril sem svoj zadnji oktobrski zeton, da vam povem samo tole:

Pa koga v sloveniji resnicno zanima "Stanovanjska stiska in prometna zasičenost" v Luksemburgu - drunkardovi davcni oazi? Oboje imamo kar lepo doma! Pa idiotske pijandure tudi!

Ampak o teh pojavih pri nas pa ne pisete prevec radi clankov, ne? Samo prodaja NLB da ali ne, ker to je res usodno vprasanje za slehernika, ki nima z banko nic, niti odprtega racuna. Je tezko napisati, da komaj cakamo na oktober, ko se ceste malo osvobodijo nemskih okupatorjev? Je tezko analizirati nepremicninski trg, kljub temu da vam je Eurostat v faco vrgel, da imamo najvisje povecanje cen v celi Evropi in tega niste niti dobro opazili, ampak lepo pustili, da gre mimo, ker o cemer se ne govori, tega ni, anede?

Slovenija je imela v EU rekordno rast cen nepremicnin! Ampak ce beres prominentne komentatorje na financah, inflacija v sloveniji ni nikakrsen problem (se vec, problem je menda deflacija. wow!). Pa kje clovek danes v sloveniji vidi deflacijo? Razen tega da pac imamo zanic place in da posledicno ce nocejo da folk pocrka od lakote ne morejo ravno racunati za struco kruha toliko, kolikor bi si zeleli. A ni problem, ce imamo zanic place, ker pac imamo banke in posledicno vsi obilo virtualnega denarja...Torej:

Problema z inflacijo v Sloveniji ni, ker:

- v kosarico inflacije ne padejo nepremicnine (ne cene ne najemnine. morda pade tja cena gradbenega materiala, ki pa je popolnoma nerelvantna za koncno ceno produkta)!
- v kosarico inflacije ne padejo avtomobili! Ki so se zaradi kreditomanije (v manjsi meri sicer kot nepremicnine) tudi podrazili, ampak seveda tega ne bomo nikjer izvedeli).
- v kosarico inflacije ne padejo stroski goriva.
- last but not least, v kosarico inflacije ne padejo cene dopusta v istri, ki rastejo se bolj noro kot cene nepremicnin.

Pravzaprav se sprasujem, kaj sploh pade v to kosarico. In zakaj je vse skupaj sploh relevantno, ce pa so zgornje postavke najvecje postavke v stroskovniku slovenca. Ampak v kosarici jih pa ni! Ergo imamo 2.1% inflacijo. Odlicno, vse sluzbe, ki se ukvarjate s to meritivijo, upam da bo komu kdaj pocil film, ceprav glede na njihove inflatorne place si to tezko predstavljam.

Najbolj noro pa je, da ni to nikomur problem. Ce ze, bodo problem v idiotski maniri resili tako, da bodo ponudili "ugodne stanovanjske kredite za 40 let".

Pa jebe lud zbunjenog...

Strani: 1