Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Iran ne načrtuje srečanj z ZDA

Strani: 1

FIN-311684 sporočil: 16.951
[#2727930] 11.08.18 21:58
Odgovori   +    0
Zakaj bi se srečevali z Američani? Mlatili prazno slamo?...Ameriški in Savdijski masakr v Jemnu: 51 mrtvih od tega 29 otrok. Združeni narodi odbili neodvisno preiskavo. Sram vas bodi Američani!
Micare sporočil: 890
[#2727935] 11.08.18 23:18 · odgovor na: FIN-311684 (#2727930)
Odgovori   +    2
Karkoi se na Bližnjem vzhodu ali se temu reče Mala Azija, naredi, z dobrim namenom se izkaže za slabo potezo. Kako urediti medsbojne odnose med državami, narodi, etničnimi skupinami, tudi UN ne zna. Pomoč v obliki orožja ne pomaga nahraniti lačne, zdraviti bolane in šolati otroke. Orožje se edino lahko uporabi za ubijanje, drugega namena nima.

Mislim, da Iran ima 80 milijonov rebivalcev, veliko deželo, veliko svojh problemov, ne potrebuje atomske bombe in tudi, če jo naredi, se lahko z njo samo slika. Rabi pa verjetno nuklearne elektrarne, šole, bolnice, ceste, železnice, potniške avijone, mir. Zaradi svetovne nemoči pomagati, tudi Iran spada v skupino držav, ki sedi okoli enega ogromnega osirja in drezajo s palčkami vanj. Je treba pameti, potrpljenja, pogovora, skupnih ciljev, zaupanja in razumevanja. Za začetek bi vsi vpleteni lahko udarili po žogi. Uboga žoga, kaj je ona kriva. Zagotoviti ene trideset biljonov $ (milijard) nagradnega sklada pa bi v vsaki vasi nabijali nogomet. Denar ima to moč. Prvi krog 400.000 ekip 8.000.000 igralcev ... Jaz bi pa burek prodajal.
PyotrNovak sporočil: 1.702
[#2727971] 12.08.18 12:39 · odgovor na: Micare (#2727935)
Odgovori   +    0
Izjava iranskega top inzenirja, zaposlenega v top US firmah; spraseval je po mojih izdelkih.

"Praznujem DVA rojstna dneva: Prvega ko sem se rodil in Drugega ko sem dobil US drzavljanstvo".

Tako tam, kot tudi tu, zabite mase vzdrzujejo nor rezim na oblasti. Sem bil tam se pred revolucijo: hitro razvijajoca drzava , na poti v blagostanje. Sedaj pa ze desetletja fanatiki povzrocajo nenehno krizo in teror.
Micare sporočil: 890
[#2728039] 13.08.18 02:14 · odgovor na: PyotrNovak (#2727971)
Odgovori   +    0
Inteligenten človek rabi materialne pogoje, sredstva in čas, da ustvari. V ZDA je že od nekda, da take rabijo. Nagradijo, da lahko ima služkinjo, varuško ...in dajo laboratorij, reskirajo denar, odobrijo program in iskorstjo človeka, še za izbraževalne namene. Imajo računico. Taki so vir idej, inovacij, znanja in napredka. Pri nas se podpisujejo tudi na cekret papir, da dobijo točke za napredovanje. Koristi je bolj malo. Vsaj ni nikoli objavljno, da so kaj zaslužili. Sistem je tako slabo postavljen. Vendar bo bolje. Že diši. Letos je porabljenih že 15% evropskih sredstev po razpisih prilagojenimi našim razmeram. Vladni strokovnjaki na terenu preverjajo, če podjetja in ustanove izponjujejo pogoje, jim izdelujejo projekte in vse vse dokumente potrebne z pridobitev sredstev. Ker so strokovnjaki, državni servis in delajo v javno korist. Si pa prizadevajo za uspeh. V primeru, da ne bo izkriščenih 80% evropskh sredstev bodo, vse v skladu z zakonom, ker je nujno potrebno šteti promt, popisati smreke, hraste in drugo drevje, premeščeni na teren. Zahtevna delovna mesta pa bodo začasno (po pogodbi, kot vojaki) zasedli zagnani, mladi in izobraženi kadri.

V Iranu je relativni mir, ogromni človeški in drugi potenciali, a politika ne zna izvajati politike.Tako, kot pri nas. Sicer njihova demokracija ni primerljiva s sodobno demokracijo v Iraku, a je to stvar kulture, tradicije in načrtnega vzgajanja politikov. Tako, kot sodnikov, zdravnikov, inžinirjev ...Tudi nogmetašev.

Strani: 1