Strani: 1

Gustl sporočil: 12.597
[#2715046] 30.05.18 23:31 · odgovor na: (#2715026)
Odgovori   +    8
[republican]
> Trgovski centri so lahko donosni tudi v manjših krajih

Sam Walton (Walmart) je uspel z odpiranjem trgovskih centrov v manjših mestih, kjer ni bilo takšne konkurence, kot v večjih.
Pred 50! leti.

Se mi zdi za dodat :)
tone45 sporočil: 393
[#2715062] 31.05.18 08:21
Odgovori   +    0
Na to temo smo že dosti debatirali. Namreč če hočemo biti poslovno uspešni in sočasno pošteni na področju finančne discipline se zgodi, da dohodek ne doseže odhodkov in posledično trpi ena izmed postavk plačil. Samo poglejmo primere samozaposlenih, kateri imajo recimo poslovne prostore in ne dosegajo dohodkov za plačilo stroškov in še manj za plačilo za socialno varnsot.

Opažam pa nekaj drugega in to je, da agencije dajejo neresnične podatke v zvezi nepremičnin in posledično dobimo primere, ko kupec ima kasneje toliko stroškov, da ga pri poslovanju spravlja to na kant. Zato se ne čudim, če nihče noče kupiti poslovnega prostora.

Zato naj agencije dajo nekaj na poštenje in zaščito kupcev. Sočasno pa na področju odškodnin se strošek škode tudi zaračuna agenciji, če recimo sodeluje pri prodaji problematičnih nepremičnin in ni kupcu predala vseh listin. Žal sem videl kar nekaj takšnih pogodb, kjer je agencija prodajala nepremičnino in sedaj mora primere reševati tudi organi pregona. Ali je to pošteno do kupcev pa naj si tolmači vsak posameznik.

Strani: 1