Strani: 1

alek14 sporočil: 9.974
[#2707871] 17.04.18 11:08
Odgovori   +    0
Za začetek naj bo vloga Nacionalnega odbora za produktivnost preprečevanje državnih ukrepov za zniževanje produktivnosti.

1. Preprečitev "dekarbonizacije" prometa s tehnikami, ki znižujejo produktivnost (BEV...).
2. Preprečitev organskega/bio itd, neproduktivnega kmetovanja.
3. Preprečirev posegov za sistemsko zniževanje hitrosti na cestah.
rename sporočil: 9.020
[#2707880] 17.04.18 11:44 · odgovor na: alek14 (#2707871)
Odgovori   +    1
Kaj te pa #2 moti?
Naj vsak kmetuje, kakor mu ustreza, seveda pa ukiniti subvencije.
Meni na kraj pameti ne pade, da bi karkoli škropil. Seveda pa tudi ne dobivam nobenih subvencij.
jezdec666 sporočil: 6.288
[#2707885] 17.04.18 11:51 · odgovor na: rename (#2707880)
Odgovori   +    0
V bistvu je subvencioniranje kmetovanja zelo ekološko nesprejemljivo, posebej na strmih površinah, kjer je še nevarno za povrhu. Kolikor bi se odročne površine zarastle, bi se povečala stopnja akumulacije Co2 v lesu in zmanjšalo nesmiselno trošenje fosilnih goriv za nepridelavo.
alek14 sporočil: 9.974
[#2707960] 17.04.18 16:50 · odgovor na: rename (#2707880)
Odgovori   +    0
[rename]
Kaj te pa #2 moti?
Naj vsak kmetuje, kakor mu ustreza, seveda pa ukiniti subvencije.
Meni na kraj pameti ne pade, da bi karkoli škropil. Seveda pa tudi ne dobivam nobenih subvencij.
Ne more iti tako kakor kdo hoče za zadeve, ki imajo širši vpliv (če prideluješ hrano samo zase je morda še OK). Tudi cepiti je treba otroke odraslih, ki mislijo, da je cepljenje škodljivo.

Organska pridelava hrane je smrtno nevarna (od kar obstaja je porast zastrupitev s hrano v EU in ZDA).
www.google.co.uk/sea...3976359168
www.google.co.uk/sea...3976483322


Produktivnost je bistveno nižja:
www.nature.com/artic...ature11069
rename sporočil: 9.020
[#2708057] 18.04.18 08:46 · odgovor na: alek14 (#2707960)
Odgovori   +    1
Ja, produktivnost je nižja, krompir je obžrt, jabolka so črviva... ampak, pod črto - pri nas niso nikoli zatirali škodljivcev s kemijo in se ni nihče zastrupil z doma pridelano hrano.
S kemijo imam opravka samo zaradi čebel... pred 50 leti pa še to ni bilo potrebno.

Veš, vsi veliki kmetje imajo tudi svojo njivco. Verjemi, da tam ne škropijo ;-)
alek14 sporočil: 9.974
[#2708062] 18.04.18 09:45 · odgovor na: rename (#2708057)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: alek14 18.04.2018 09:46
[rename]
Ja, produktivnost je nižja, krompir je obžrt, jabolka so črviva... ampak, pod črto - pri nas niso nikoli zatirali škodljivcev s kemijo in se ni nihče zastrupil z doma pridelano hrano.
S kemijo imam opravka samo zaradi čebel... pred 50 leti pa še to ni bilo potrebno.

Veš, vsi veliki kmetje imajo tudi svojo njivco. Verjemi, da tam ne škropijo ;-)
Zastrupitve s hrano so redke, ko pa se zgodijo pa so usodne. V Nemčji so zakopali cele družine, ko so pojedli na antibiotike rezistentno E.coli bakterijo. S tem se ni za hecat. Pri nas rezitentnih E.coli še ni (ni bilo primera), je pa zelo razširjen hepatitis A. Nedavno so komaj rešili Židana (ja ministra) od Hep A. Hep A se širi z gnojenjem s kravjim drekom.
Mikroorganizmi niso nekaj kar bi te giftalo počasi. Ko se zgodi, je hitro lahko ravna črta. "Nisem še umrl od tega" je neprepričljiv argument za te zadeve. Upam, da razumeš kaj hočem povedat. Nimam slabih namenov.
rename sporočil: 9.020
[#2708066] 18.04.18 09:57 · odgovor na: alek14 (#2708062)
Odgovori   +    1
Vse razumem in ne jemljem tvojih pripomb kot škodoželjnih.
Ko omenjaš gnojenje s kravjim drekom. Zato pa se gnoji njivo jeseni, se jo nato preorje (včasih tudi poapni) in pusti preko zime, nato spomladi prefreza pred setvijo-sejanjem... in preden pride pridelek na mizo, je skoraj leto naokrog (od gnojenja).
Za na vrt se pa sploh ne uporablja "direkten gnoj", ampak se ga uporablja čez leto ali dve, ko je skompostiral in že "konvertiral" v prst.

Kako in kaj je Židan staknil ne vem, se pa spomnim, da je nekaj pisalo, da se je zastrupil.

Strani: 1