Strani: 1

0126Bacis sporočil: 1.258
[#2705024] 30.03.18 06:00
Odgovori   +    1
Lepo povedano, zato nezanimivo.

Novinarji ljubijo novice tipa Cambridge Analitica izvolil Trumpa, Brexit. ;=)))))))

Podobna razlaga: nova24tv.si/kolumna/...slovenija/

Driži kot pribito:
...da je to podjetje veliko boljše v lastnem marketingu kot v dejanski storitvi, ki jo ponuja strankam.
FIN-311684 sporočil: 17.351
[#2705031] 30.03.18 09:10
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: FIN-311684 30.03.2018 09:23
Pred volitvami nekaterim slovenskim političnim strankam niti algoritmi ne bodo pomagali. Leta 2014 smo brali, da smo Slovenci po gallupovi mednarodni raziskavi na 7. mestu držav, ki najmanj imajo rade Američane, saj 57% Slovencev ne podpira politiko predsednika Obame, torej misli slabo o Ameriki, pa le mimogrede na prvem mestu je Palestina, sledi Pakistan... Torej, po domače več kot polovica slovenskih volivcev ne podpira ameriške politike in ker je Velika Britanija percipirana kot ameriška politična podružnica ne podpira tudi angleške politike. Pa so se kljub temu naše desne politične stranke, ki bi želele zmago na volitvah in so še nedavno pred Vrhovnim sodiščem vehementno nastopale proti obsodbah, ki so temeljile na "naj bi", "bi bilo", "na nedefiniranem mestu", "na nedefiniranem kraju z nedefinirano osebo"...našle med podporniki angleške obtožbe. Kakšna je podlaga britanske obtožbe Rusije? Naj bi bila na nedefiniranem mestu oz. na nedefiniranem kraju z nedefinirano osebo napadena Skripal in njegova hčer in ker ne vemo kdo je nedefinirani napadalec in nimamo dokazov so krivi Rusi.

Boh pomagaj takšni resnici, logiki in pravu ter tistim slovenskim političnim strankam (politikom, profesorjem), ki temu verjamejo. So te stranke pozabile, da 57% slovenskih volivcev ne sprejema ničesar ali zelo malo tega kar prihaja iz Amerike in Velike Britanije? So se kar odpovedale tem volivcem ali so preprosto prezrle slovensko javno mnenje?
najobj sporočil: 26.231
[#2705039] 30.03.18 10:04
Odgovori   +    1
... Osebno menim, da sta vsakršno pridobivanje osebnih podatkov in njihova uporaba brez izrecnega dovoljenja oseb zares obsojanja vredna, vseeno pa menim, da je zgodba o učinkih te konkretne kampanje veliko prenapihnjena. ...

... OK, strinjam se z avtorjem, da je zgodba o učinkih - enako kot vsaka zgodba, ki se jo novinarji na osnovi "navodil" odločijo prenapihnit - te konkretne kampanje veliko prenapihnjena, niti približno pa se ne strinjam, da je vsakršno pridobivanje osebnih podatkov s fejsbuka in njihova uporaba brez izrecnega dovoljenja oseb zares obsojanja vredna, ker je fejsbuk prav zaradi tega nastal in je točno temu namenjen, da si ekshibicionístične budale z objavljanjem svojih osebnih podatkov v virtualnem svetu fejsbuka zdravijo svoje komplekse iz realnega sveta, potem pa se - itak se ne - čudijo , če jih kdo uporabi za nekaj, za kar še sam ne ve, če sploh kaj koristijo ... alzo, če skrajšam, celi ta cirkus s fejsbukom in totimi Angleži je samo še ena v seriji hinavščin demokratičnega razvitega sveta, ki se jih demokratični razviti svet zaradi svoje zblojenosti niti ne zaveda ...
pobalin sporočil: 12.058
[#2705192] 30.03.18 16:59
Odgovori   +    2
potem lahko pričakujemo, da bomo na izide majskih volitev pripravljeni približno tako, kot je Darsova zimska služba pripravljena na prvo sneženje.
Počasi imam zadosti teh gvantarskih, salonšolnarskih klajnburgerlizmov, ki izhajajo iz nekakšnega prepričanja, da mora biti ob vsakem sneženju cesta očiščena najmanj takrat, ko jo rabijo ONI? Vse drugo je fail. To je benigen derivat mišljenja, da mora biti cesta prazna, ko se po njej peljejo ONI, ali pa mora promet potekati s hitrostjo, ki ustreza NJIM. In avtor, ki je moral na konec tega sicer čisto zanimivega pisanja privleči zimsko službo, je seveda spregledal, da je vzel popolnoma napačno analogijo.

Za volitve se natančno ve, kdaj bodo in v kakšem obsegu bodo. Neznanka je samo izid po preštetju glasov. Zimska služba lahko daleč vnaprej samo DOMNEVA, da bo pozimi tudi snežilo. Bolj točen čas in količino teh padavin pa PREDVIDI za nekaj ur ali kakšen dan vnaprej na podlagi vremenskih napovedi. Po vsem tem, če vse deluje optimalno, je treba splužiti vsaj desetine, bolj pogosto pa več sto km štiripasovnic s priključki (DARS) in še več državnih in lokalnih cest. Da bi se gospoda, ki je morda šla spat še preden je pošteno začelo snežiti, zjutraj v svojih limuzinah in šolnčkih kot po parketu pripeljala od vrat do vrat. Bogvasnimarad, akobogda.

Strani: 1