Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Za največje javne naročnike je lokalne in ekološke hrane premalo
Strani: 1
sporočil: 10.320
Kdo bo prevzel odgovornost za otroke, ki bodo od "eko" hrane
zboleli za hepatitisom A in podobno navlako, ki se širi z "eko
pridelavo"?
Eko pridelava pomeni tudi uporabo gnojnice za zatiranje mrčesa; in od tod vstop od hepatitisa A do do na antibiotike rezistentnih E.coli.
Če bi jaz imel otroka v šoli, bi zahteval, da moj otrok je zdravo hrano (to je tako, ki je industrijsko pridelana, brez tveganja smrtonosnih kontaminantov).
Tale "eko ekskurzija" lahko traja le do prve množične zastrupitve. Potem pa bo treba nazaj na normalno hrano. Še bolj verjetno pa je, da si nihče ne upa otrokom dat "eko" hrane in jim preprosto prodajajo kao "eko" običajne industrijske pridelke. Ker pač ni nadzora.
Eko pridelava pomeni tudi uporabo gnojnice za zatiranje mrčesa; in od tod vstop od hepatitisa A do do na antibiotike rezistentnih E.coli.
Če bi jaz imel otroka v šoli, bi zahteval, da moj otrok je zdravo hrano (to je tako, ki je industrijsko pridelana, brez tveganja smrtonosnih kontaminantov).
Tale "eko ekskurzija" lahko traja le do prve množične zastrupitve. Potem pa bo treba nazaj na normalno hrano. Še bolj verjetno pa je, da si nihče ne upa otrokom dat "eko" hrane in jim preprosto prodajajo kao "eko" običajne industrijske pridelke. Ker pač ni nadzora.
sporočil: 1.684
čas vnosa: 23.03.18 18:58
EU eko-bio (bio pa prošlo ;)))
According to a report from the Adam Smith Institute (which argues in favour of allowing PRTs), “immersing poultry meat in chlorine dioxide solution of the strength used in the United States reduces prevalence of salmonella from 14% in controls to 2%. EU chicken samples typically have 15-20% salmonella.”
www.thegrocer.co.uk/...18.article
More than a fifth of EU poultry has salmonella
euobserver.com/news/21880
VSA voda iz pipe je klorirana.
According to a report from the Adam Smith Institute (which argues in favour of allowing PRTs), “immersing poultry meat in chlorine dioxide solution of the strength used in the United States reduces prevalence of salmonella from 14% in controls to 2%. EU chicken samples typically have 15-20% salmonella.”
www.thegrocer.co.uk/...18.article
More than a fifth of EU poultry has salmonella
euobserver.com/news/21880
VSA voda iz pipe je klorirana.
Strani: 1