Strani: 1

sopranos sporočil: 9.471
[#2697461] 12.02.18 20:46
Odgovori   +    24
Lahko malo off topic komentar?

Ko že pišeta o Two wayu. Danes sem bil po nekaj mesecih spet v Mercator centru v Kranju. Je bil čisto prazen. Ena velika trgovina kjer so bile včasih igrače (Denis, pred tem pa nmekaj drugega) je že več kot eno leto zaprta. Ena druga trgovinica je z začetkom februarja zaprla vrata. Meni se to zdijo eni pokazatelji, da smo dosegli vrh teh trgovskih centrov. In da preprosto ne morejo vsi toliko prometa narediti, da bi pokrili najemnino in stroške dela. Kar hočem povedati, da primer Two waya niti približno ni osamljen in da znamo doživeti več tega. In ne gre toliko za digitalizacijo, kot preprosto za to, da je kupna moč omejena in da ko povečuješ plače, se mora nekaj zgoditi. Medtem pa se gradijo še nove trgovine. Gre za bolj kot ne zero-sum igro. Ker pa stroški dela in drugi stroški na kvadraten meter naraščajo, digitalizacija in konkurenca pa skrbi, da ni možno, da se cene prevalijo na kupce, je jasno, da bo moralo več trgovin zapreti svoja vrata kot odpreti. Ker edino na ta način se bo dvignil prihodek na kvadraten meter površine.

Zanimivo je, da ZDA glede tega že bijejo plat zvona. V Sloveniji pa business as usual.
bambino sporočil: 962
[#2697468] 12.02.18 22:32 · odgovor na: sopranos (#2697461)
Odgovori   +    6
Se strinjam. Mercator Center v Maribor je srhljiv prostor. Trgovine zaprte. Tekoče stopnice stojijo. Funtana plesni..... Nekoč pa, sejem bil je živ.

Pri Mercatorju v Velenju sem pa sploh imel vedno občutek, da so ga začelo v graditi s predpostavko, da bo vse šlo samo še gor.

Strani: 1