Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Vuja »na golu«, doma pa kruta realnost

Strani: 1

rx170 sporočil: 4.121
[#2693816] 20.01.18 09:31
Odgovori   +    11
Avtor si naj najprej prebere pravila, potem pa pisari o rokometu.
Not respecting the distance” only leads to a disqualification + 7 m throw , if a throw during the last 30 seconds of the game (!) cannot be executed.

Met je bil izveden, iz tega jasno izhaja, da je bila 7 m neupravičena. Če je sploh bilo možno situacijo video pregledati..
FIN-311684 sporočil: 16.936
[#2693817] 20.01.18 09:59
Odgovori   +    13
Zadnja sprememba: FIN-311684 20.01.2018 10:03
»Vuja« ne golu je predstava v kateri je slovenska politika sama po sebi postala šport za gledalce, saj smo na nacionalki opazovali vplivne junake, ki so dokazovali slovensko suverenost na evropskem prvenstvu z možnostjo legitimne uporabe državnega nasilja, ki se kaže v demonstrativnem odhodu s prvenstva. Zanimivo je bilo gledati odrasle moške, ki so se kot ljudstvo Iatmul na Papui Novi Gvineji nenehno trkali po prsih. Takšnega heroičnega vzdušja že dolgo ni bilo, vsi so govorili gremo domov, gremo domov, sicer včeraj so nas Danci poslali domov od medalje, še vedno pa se nam obeta dobro šesto, sedmo, osmo...mesto, le premagati bo potrebno še kakšno reprezentanco.

Tisti pa, ki so želeli kot zunanji opazovalci zares razumeti litovska sodnika so obuli njune čevlje, se sprehodili po pravilih in ugotovili da so sodniki imeli prav (no, ne prav 100%), res pa je, da se v tem hipu pravil nista spomnila, so jo pač drugi, samo zaradi tega, pravila niso nič manjša.

Pomembno je, da sta v tem pozabljenem času Štrukljevi sindikati javnega sektorja in Koprivnikarjevi sindikati javnega sektorja sklenila sporazum kako za še eno milijardo oropati podjetnike, zasebno gospodarstvo in delavce v gospodarstvu, tudi upokojence, malo »tumpasta« Jerkičeva podpira njune napore za ropanje članov njenega sindikata, Erjavcu pa tako in tako za blaginjo upokojencev dol visi in ga boli đoka.
rename sporočil: 10.515
[#2693818] 20.01.18 10:01
Odgovori   +    12
Zadnja sprememba: rename 20.01.2018 10:03
Nisem sportni navdusenec in rokometa ne gledam, vendar sem videl posnetke, kjer je razvidno:
- met je bil izveden neovirano saj se ga Blagotinsek ni dotaknil, torej meta ni preprecil.
- stal je preblizu, zato bi moral biti izkljucen. In tekma koncana.
- en napad prej, je tudi en nemski igralec stal v krogu, pa ni bil izkljucen.

Sodnika sta ocitno tudi po mnenju EHF zajebala, zato so ju poslali domov.

Je pa res vse ostalo, o cemer pise avtor kolumne. Izgubljene tekme so se najmanjsi problem te drzave....
rx170 sporočil: 4.121
[#2693819] 20.01.18 10:04 · odgovor na: FIN-311684 (#2693817)
Odgovori   +    8
[FIN-311684]
»Vuja« ne golu je predstava v kateri je slovenska politika sama po sebi postala šport za gledalce, saj smo na nacionalki opazovali vplivne junake, ki so dokazovali slovensko suverenost na evropskem prvenstvu z možnostjo legitimne uporabe državnega nasilja, ki se kaže v demonstrativnem odhodu s prvenstva. Zanimivo je bilo gledati odrasle moške, ki so se kot ljudstvo Iatmul na Papui Novi Gvineji nenehno trkali po prsih. Takšnega heroičnega vzdušja že dolgo ni bilo, vsi so govorilo gremo domov, gremo domov, sicer včeraj so nas Danci poslali domov od medalje, še vedno pa se nam obeta dobro šesto, sedmo, osmo...mesto, le premagati bo potrebno še kakšno reprezentanco.

Tisti pa, ki so želeli kot zunanji opazovalci zares razumeti litovska sodnika so obuli njune čevlje, se sprehodili po pravilih in ugotovili da so sodniki imeli prav, res pa je, da se v tem hipu pravil nista spomnila, so jo pač drugi, samo zaradi tega pravila niso nič manjša.

Pomembno je, da sta v tem pozabljenem času Štrukljevi sindikati javnega sektorja in Koprivnikarjevi sindikati javnega sektorja sklenila sporazum kako za še eno milijardo oropati podjetnike, zasebno gospodarstvo in delavce v gospodarstvu, tudi upokojence, malo »tumpasta« Jerkičeva podpira njune napore za ropanje članov njenega sindikata, Erjavcu pa tako in tako za blaginjo upokojencev dol visi in ga boli đoka.
Poanta je ravno v tem, da sta tudi po video pregledu dosodila narobe. Morala bi soditi prosti strel in 2 minuti, nikakor pa ne 7 m.

Avtor bi si morla najprej podrobno pregledati situacijo in se poučiit preden je ta primer vzel za svoje politično moraliziranje ali karkoli je pač hotel s prispevkom povedati.
schodr sporočil: 2.534
[#2693830] 20.01.18 10:36
Odgovori   +    12
Članek po moje ni o rokometu temveč o slovenski zaplankanosti, no ja mentaliteti in avtor postavlja nekaj družbeno bistvenih vprašanj . Ali se res vsi spoznamo na rokomet ali se morda spoznamo samo na rokomet in ali res zmoremo zbrati vso "histerijo" samo ob športu ob načinu in vsebini vladanja in dejstvih, ki dejansko, vsakodnevno krojijo naš način življenja in predstavljajo kruto realnost vsakega od nas.
Najbrž tudi na prihajajočih volitvah ni mogoče pričakovati, da bomo zbrali dovolj skupinske histerije v interesu državljanov, da prekineno vladavino lobijev, domače mafije in drugih neformalnih "institucij", ki jih pokrivajo razni slamnati sistemi; tako strankarski kot posamezniki. Nespodobne politično poslovne orgije formalno in neformalno vladajočih plačujemo državljani; do naslednje krize, ko bo potrebno z javnim denarjem reševati še vsebinske zablode in formalne in neformalne prisklednike......
FIN-311684 sporočil: 16.936
[#2693833] 20.01.18 10:43 · odgovor na: rx170 (#2693819)
Odgovori   +    7
[rx170]
> [FIN-311684]
>
> Tisti pa, ki so želeli kot zunanji opazovalci zares razumeti litovska sodnika so obuli njune čevlje, se sprehodili po pravilih in ugotovili da so sodniki imeli prav, res pa je, da se v tem hipu pravil nista spomnila, so jo pač drugi, samo zaradi tega pravila niso nič manjša.

Poanta je ravno v tem, da sta tudi po video pregledu dosodila narobe. Morala bi soditi prosti strel in 2 minuti, nikakor pa ne 7 m.

Avtor bi si morla najprej podrobno pregledati situacijo in se poučiit preden je ta primer vzel za svoje politično moraliziranje ali karkoli je pač hotel s prispevkom povedati.
Stari (uspešni) podjetniki vemo, da v primeru neuspešnega izida posla moramo prvo analizirati lastno vlogo v poslu, ugotoviti lastne napake in ne le iskati krivca pri drugemu, v športnem žargonu nasprotni strani, le da v podjetništvu ni nasprotne strani, kajti v tej igri (poslu) moramo zmagati vsi, včasih pa nekdo izgubi, običajno tisti, ki ne dobi plačila iz tega sinergičnega izida. Če iščemo (in najdemo) krivca v nasprotni strani se ne bomo nič naučili in se nam bo zgodovina ponovila, dokler se ne bomo naučili, kajti karkoli se nam zgodi smo sled dogodkov sprožili sami, nekateri temu rečejo karma, drugi kar sejemo, to žanjemo...
1212TOMSI sporočil: 166
[#2693834] 20.01.18 10:59
Odgovori   +    25
V Nemčiji, ki ima dvestoletno tradicijo demokratične države, učitelji v državnih šolah, ki so državni uslužbenci ne smejo štrajkat. O tem nam SLO dopisniki nočejo povedati na SLO KOmunističnih medijih nič od nič. Jaz bi postal Štrukl s 7000 euroti na mesec breposeln, Milanček pa bi se pritožil pri Merklovi da ni dobra komunistka.
rosom sporočil: 3.217
[#2693841] 20.01.18 11:53
Odgovori   +    4
Dobro razmišljanje (in trditve),ki jih bodo razumeli samo bralci tega medija. Da bi vsaj delno odkrili problem goljufanja slovenskih rokometašev v ostalih medijih ne gre.Preveč čistega vina bi bilo nalito tistim,ki kot zvesti navijači vpijejo,da imamo to kar drugi nimajo,to je srce. Bolj koristno bi bilo,če bi imeli glavo in tudi v njej vsaj delček tega kar je navedel pisec.Reultati v športih,ki temeljijo na osebnih odločitvah sodnikov ,in ne na merilcih (čas,dolžina), so za poraženega vedno lahko sporni.Od nekdaj se spomnim,da "smo" bili vedno najboljši,samo sodniki niso bili naklonjeni,teren,slabo vreme in še kaj niso dopuščali,da bi dosegli obljubljeno ali zasluženo.Največji problem poneumljenih navijačev vidim v komentatorjih,ki niti približno niso realni,govorijo,derejo se v mikrofon,ustvarjajo vzdušje v domovih ob katerem se pozabijo za čas vsi domači problemi.To se nadaljuje v poročilih,ko špot dobi prvo mesto v poročanju.Sicer je prijetno videti navijače,opremljene bolj ali manj duhovito, in navijače ki na tribunah z državnim simbolom zastavo,vzpodbujajo ekipo.Na srečo so vsaj tukaj simboli enotni in ne kot na kulturnih prireditvah (pustimo politične) kamor zaidejo vsemogoči ostanki bivšega režima in jih razumem kot nasprotovanje Sloveniji in njenim športnikom.
Moje mnenje. Če trener ne bi že po tekmi z Makedonijo počel takega cirkusa, in s tem vnesel nemir v ekipo, bi se ta orientirala na tekmo z Nemci (mislim,da bi dosegli nesporno zmago),mediji bi lahko preko strokovnjakov analizirali potek igre,vzroke za poraz in svoje poročanje skrajšali za evforične posnetke trenerja v katerega sposobnosti nisem najbolj prepričan.Oseba na tem nivoju bi se lahko v letih dela na področju lahko naučila vsaj nekaj osnovnih besed ekipe,ki jo vodi.
jure1943 sporočil: 862
[#2693880] 20.01.18 13:49
Odgovori   +    22
Vzhodnoevropejcem nekoč velel Jacques Chirac, ampak da opozorijo na to, kar je prav. Ne glede na to, ali so drugi še slabši od »nas«. Od kdaj pa se ponašamo s tem in kakšno opravičilo to sploh je? Toda saj res, v plemenski histerični družbi sploh ni pomembno, kaj je prav. pomembno je, kdo je glasnejši in kdo bolj prepriča svoje. Tisti, ki menite drugače, ste v velikanski manjšini. To spoznanje je sicer trpko, a še kako osvobajajoče. Tako kot slovensko politiko lahko namreč tudi rokomet spremljate z razdalje, brez čustvenih pretresov, hladni kot špricer z nemškim pivom v roki in v tem uživate. Dokler ne pridejo po vas.
Zgornji odstvek je bil poanta članka, ne pa rokomet! Kakršenkoli rokomet je za Slovenijo toliko pomemben kot tretja, četrta ali peta žena Mira Cerarja (se opravičujem, ampak bolj nepomembnega se nisem mogel spomnit). Rokomet je lahko dober ali slab, lahko dobimo ali zgubimo, lahko smo en teden vsi na letališču in čakamo 'zmagovalce' ali pa teden dni sedimo v baru in se zgražamo nad sodniki. Prav tako je s Cerarjevo (ali našo) ženo (ali pa z možmi): enkrat s(m)o prijazni in drugič ne in s(m)o zato enkrat veseli in drugič besni. Ampak, da so dejansko malenkosti, ki v bistvu ne vplivajo na veliko stvari.

Dejstvo, da nam razpada vlada, sodstvo, policija, šolstvo, zdravstvo in javni sektor, se zdi vsem povsem normalno! Pri čemer je razpad vlade pravzaprav najboljša stvar, ki se nam lahko zgodi - dokler ne bomo, čez pol leta videli kdo naj bi sestavil novo!)

Ko pa začno še seminarje o 'fake news' prirejati na FDV in je med predvatelji tudi Miheljak, se pa človek res vpraša, če ni v norišnici. In na norce je treba gledati z distanco - morda celo ob kozarcu piva. K sreči resnica ni stvar glasovanja!
FIN-311684 sporočil: 16.936
[#2693947] 21.01.18 09:16 · odgovor na: 1212TOMSI (#2693834)
Odgovori   +    6
[1212TOMSI]
V Nemčiji, ki ima dvestoletno tradicijo demokratične države, učitelji v državnih šolah, ki so državni uslužbenci ne smejo štrajkat. O tem nam SLO dopisniki nočejo povedati na SLO KOmunističnih medijih nič od nič. Jaz bi postal Štrukl s 7000 euroti na mesec breposeln, Milanček pa bi se pritožil pri Merklovi da ni dobra komunistka.
V sobotnem Dnevnikovem Objektivu piše, da v ameriškem Abbevillu učitelji že desetletje niso dobili povišice plače...in verjetno je tako drugod po svetu, bi dodal.
FIN-454644 sporočil: 6.867
[#2693955] 21.01.18 10:19 · odgovor na: jure1943 (#2693880)
Odgovori   +    8
FDV je pa ja ustanovljena in vzdrzevana za produkcijo poroducentov fakenews. Tam je smetana, ki se edina spozna na fakenews.
najobj sporočil: 26.139
[#2693992] 21.01.18 13:35
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: najobj 21.01.2018 13:41
... Kaj se pa pravi, da uporabijo pravilo, za katero nihče ne ve, da obstaja, razen sodnikov in delegatov. ...

... OK, reakcija slovenske javnosti ob medijski podpori RTV Slovenija je bila res izrazito pretirana, ampak roko na srce totega pravila razen nemškega golmana niso poznali niti sodniki in delegati skupaj z nemškim in slovenskim trenerjem, ker so si vsi po koncu tekme med sabo podali roke, ko so Sloveniji čestitali za dosežen (= 25 : 24 za Slovenijo) rezultat ...

P.S.: rokomet je edina igra na svetu, ko zaradi "raztegljivih" pravil ob povsem enaki situaciji nikoli ne veš, kaj bosta dosodila sodnika ...
rx170 sporočil: 4.121
[#2694036] 21.01.18 16:40 · odgovor na: najobj (#2693992)
Odgovori   +    3
[najobj]
... Kaj se pa pravi, da uporabijo pravilo, za katero nihče ne ve, da obstaja, razen sodnikov in delegatov. ...

... OK, reakcija slovenske javnosti ob medijski podpori RTV Slovenija je bila res izrazito pretirana, ampak roko na srce totega pravila razen nemškega golmana niso poznali niti sodniki in delegati skupaj z nemškim in slovenskim trenerjem, ker so si vsi po koncu tekme med sabo podali roke, ko so Sloveniji čestitali za dosežen (= 25 : 24 za Slovenijo) rezultat ...

P.S.: rokomet je edina igra na svetu, ko zaradi "raztegljivih" pravil ob povsem enaki situaciji nikoli ne veš, kaj bosta dosodila sodnika ...
Pa še, ko so ugotovili pravilo, so ga napačno uporabili, ker ne bi smelo biti 7 metrovke.

Strani: 1