Strani: 1

FIN-311684 sporočil: 19.593
[#2680037] 21.10.17 10:08
Odgovori   +    1
Zakaj denar podjetij leži na računih? Kdaj bo naslednja kriza, se sprašuje Damijan. Odgovor je, da je kriza že tukaj, cela čorba z baloni na kapitalskih in nepremičninskih trgih ter s prezadolženimi podjetji in gospodinjstvi v ZDA, je že skuhana...Dodaja, da slovenska gospodarska rast tokrat temelji na bolj zdravih temeljih, gospodarstvo se je razdolžilo pa vendar je problem v politiki in le upajmo, da bomo imeli več sreče s politiki kot po letu 2008.

Kot podjetnik bi dodal, da je nezaupanje podjetnikov in zasebnega gospodarstva v Cerarjevo vlado veliko in podjetja iz varnosti puščajo denar na računih doma in v tujini. Tudi upiranje prodaji NLB povzroča grenkobo in slabe misli, kajti z NLB v državni lasti politika ustvarja podlago za novo milijardno dokapitalizacijo še vedno državne banke...

Kdaj bo prišla kriza ? Je prašanje za šlogarice, meni Damijan pa še, plače ne bi smele rasti hitreje od produktivnosti ve on in mi iz zasebnega gospodarstva, le Cerar in Štrukelj tega ne želita vedeti.

Damijan na: damijan.org/2017/10/...nja-kriza/

Strani: 1