1 ura
Z ljudskimi obveznicami je na borzni parket prišlo šest tisoč novih vlagateljev: svetujemo, kaj še lahko zdaj počnejo in kako
1 ura
Kako do kibernetske odpornosti
1 ura
Zakaj je poročanje po CSRD bolj priložnost kot izziv
5 ur
Cupra predstavila najbolj divji električni born
6 ur
Nemška avtomobilska industrija v strahu pričakuje leto 2030 1
8 ur
Najbolj brani članki danes
9 ur
Tako fundacija Login5 z digitalnimi orodji pomaga kmetom
12 ur
Kakšna so merila za satelitske urgentne centre in zakaj tak vihar v Kamniku 3
12 ur
Kaj je najhujša napaka, ki jo lahko naredi podjetnik? 1
13 ur
Goldman Sachs: Nvidia je najpomembnejša delnica na planetu Zemlja 5
14 ur
Vladi je v objavo "ušel" prvi trošarinski zakon, zdaj so objavili novega, po katerem se višajo "le" trošarine na tobak in nadomestke, ne pa na alkohol 8
14 ur
UI lahko pospeši odkrivanje zdravil. Pa je res boljši od človeka?
14 ur
Zakaj je v Evropi že prek 300 območij brez izpusta, pri nas pa nobenega? 7
14 ur
Kitajska krepi nadzor nad delnicami s prepovedjo neto prodaje ob odpiranju in zapiranju
15 ur
S 1. marcem se bodo transferji posameznikom in gospodinjstvom uskladili z inflacijo
15 ur
Inšpektorat za delo v akcijo nadzora varnosti in zdravja pri delu
16 ur
Dacia Spring ni nova, je pa močno spremenjena
16 ur
V Panami čakajo na dež. Kako podnebne spremembe vplivajo na 110 let staro trgovinsko pot
16 ur
MMC: Zaradi napake pri obdelavi vzorcev tkiv operirali bolnika brez raka prostate
16 ur
TOP ČLANKI - Kaj danes berete

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Zgodba s srečnim koncem

Strani: 1

Endimion sporočil: 10.181
[#2678262] 11.10.17 16:38
Odgovori   +    10
Vse to pa seveda lahko rečemo šele zdaj. Po bitki je lahko biti general. Ko so se terjatve prenašale na DUTB, ni bilo takšnega gospodarskega optimizma. Ni bilo samoumevno, da bo Adria Mobil poslovala tako dobro, kot je. Zgodba bi se lahko končala tudi s stečajem ACH, morda bi tudi kdo – čisto nepovezan z lastninjenjem ACH – ostal brez službe. V Slovenijo ne bi kapnilo 181 milijonov evrov (upoštevajoč francoski prevzem dolga pa še več). Pa četudi je največ kapnilo Hermanu Rigelniku in mu tega mogoče kdo ne privošči.
Lubi jezus.... O nesmiselnosti vrednotenj prenosov na DUTB so pisali TadejK, brane, JPD, pa še nekaj nas je bilo, ki s(m)o opozarjala na mutna posla okol teh vrednotenj.

O tem, da bo francoz dobro pointegriral Adrio Mobil v svoj Trigano, in čez pet let ne bo več mogoče kupit prikole ali pa avtodoma ADRIA, ampak bodo rebadged as "TRIGANO", in bo la šee ena zelo dobra blagovna znamka v franže... pa niti razmišljal ne bom!

A ne.. Edina stvar, ki se pri nas splača.. je iskanje "strateških partnerjev"
1011Arist sporočil: 1.037
[#2678265] 11.10.17 16:46 · odgovor na: Endimion (#2678262)
Odgovori   +    6
[Endimion]
>Vse to pa seveda lahko rečemo šele zdaj. Po bitki je lahko biti general. Ko so se terjatve prenašale na DUTB, ni bilo takšnega gospodarskega optimizma. Ni bilo samoumevno, da bo Adria Mobil poslovala tako dobro, kot je. Zgodba bi se lahko končala tudi s stečajem ACH, morda bi tudi kdo – čisto nepovezan z lastninjenjem ACH – ostal brez službe. V Slovenijo ne bi kapnilo 181 milijonov evrov (upoštevajoč francoski prevzem dolga pa še več). Pa četudi je največ kapnilo Hermanu Rigelniku in mu tega mogoče kdo ne privošči.

Lubi jezus.... O nesmiselnosti vrednotenj prenosov na DUTB so pisali TadejK, brane, JPD, pa še nekaj nas je bilo, ki s(m)o opozarjala na mutna posla okol teh vrednotenj.

O tem, da bo francoz dobro pointegriral Adrio Mobil v svoj Trigano, in čez pet let ne bo več mogoče kupit prikole ali pa avtodoma ADRIA, ampak bodo rebadged as "TRIGANO", in bo la šee ena zelo dobra blagovna znamka v franže... pa niti razmišljal ne bom!

A ne.. Edina stvar, ki se pri nas splača.. je iskanje "strateških partnerjev"

Ti isti strokovnjaki Financ, ki so takrat pisali, da je luknja v bankah še enkrat večja, so pred nekaj dnevi ponovno izračunali ničvrednost Mercatorja,
da mu bodo lažje našli "strateškega partnerja".
Endimion sporočil: 10.181
[#2678281] 11.10.17 17:57 · odgovor na: 1011Arist (#2678265)
Odgovori   +    10
Meni ni jasno, kako je lahko podjetje z 2 milijardama prihodkov, razmerjem dolg:kapital 1,5 max vredno nič!

Skratka 1,7 milijona m2 prodajnih površin, ki jih ima MELR v lasti ni vredno nič?

In nenazadnje. Četudi pustim ob strani finančne malverzacije, ki si jih je bil privoščil Todorić na Agrokorju, ne verjamem da bi za nekaj kar je de-facto vredno NIČ, plačal u celoti pol milijarde (300 mio kupnina in 200 mio dokapitalizacije). Tako nor menda ni. Ali pač?

Za police, kamor bi plasiral svojo robo? Prosim lepo no. Toliko jo v Mercatorju ne more prodat da bi se bilo splačalo.

Moja dva šefa sta mela pred leti v času krize bojda jajca ko texas velika. Eden od dobaviteljev je zahteval, da se prdaja le njegova roba, ne pa od konkurence. Pa sta rekla. Kurc, jo pa prodajali ne bomo. Našim strankam bomo ponudili ono kar one želijo. In so odleteli iz naše prdajne ponudbe. Obenem pa vsi ostali čist lepo shajajo en z drugim. V tem segmentu smo največji v Sloveniji.

In teh jajc imamo na splošno v Sloveniji premalo. Ko je prišel Ivica, se mu je klanjalo, češ "to je itak nula, dajmo mu prodat". in za nulo je plačal 500 milijonov. Res da vse na hudo drag puf, a to takrat protagonistov prodaje, tudi v pričujočem mediju, ni motilo. Za razliko od zgodb ITBG, al pa Merkurja, al pa PILR. In na konc pridem do zaključka, da domač Tajkun je fuj in fej pa povezave s politiko pa Kučan pa Old Boysi... Ko pa pride tuj Tajkun, se mu pa klanjamo. In po tistem, ko se Potemkinova vas Ivice Todorića vseeno razkrije, ni ne tu, ne nikjer nobene samorefleksije.

A je danes Mercator kaj bolj finančno zdrav kot je bil pred nakupom s strani Agrokorja? Sem šel gledat letna in medletna poročila in nič ne kaže na to.

Kaj smo torej s tem samomrcvarjenjem naših podjetij naredili? Nič. Laško so drkali leta z onim podaljševanjem posojil, pri čemer so vestno plačevali VSE obresti na najet dolg.

A zdaj ko pa ni več prihdkov od obresti, ker jih je Nizozemec predčasno vrnil.. so pa banke happy?

Slovenija je premajhna, da bi si kot družba lahko privoščila... tako razjebavanje. Na češkem je zdajle cela pizdarija, ker misli vW ukinit del proizvodnje na češkem, ker v koncernu škoda razjebava sistem s cenami.

Niko Kavčič, daj se reinkarniraj. Slovenija kot družba bo samostojna lih toliko, kot bo ekonomsko samostojna.

Moje pobožne želje...
0126Bacis sporočil: 2.980
[#2678339] 12.10.17 04:35
Odgovori   +    5
Rigelnik je pa res socialno čuteči komunist.

Lepo je zaslužil z državnim denarjem.
(DUTB diskonte je kril bebav narod)
kzupanc sporočil: 10.509
[#2678350] 12.10.17 10:00 · odgovor na: Endimion (#2678281)
Odgovori   +    1
Za MELR sem ves čas trdil, da Todoriću ga pa takrat res ne bi bilo treba prodati. Malo mora prodajalec, če je to država, gledati tudi komu prodaja in kakšne so perspekive firme. Na izkupiček tako niso gledali, če niso prodali prej, ko bi dobili veliko več.
Po drugi strani nismo prodali Telekoma, ki bi ga pred destletjem lahko za bajne vsote. Danes ga v bistvu ne rabimo. Mobitel je slabši od A1, fiksne telefonije skoraj ni več, Planet TV sploh ne oddaja več na anteni.
Nismo prodali NLB, ko bi jo lahko za bajne vsote. ITD.
V glavnem: problem je predvsem, ker ne prodajamo, ko je čas. Zdaj je spet čas. Kaj trenutno prodajamo?

Strani: 1