Strani: 1

pelle sporočil: 300
[#2652660] 11.05.17 14:28 · odgovor na: (#2652655)
Odgovori   +    7
[republican]
> Banke so postale zastavljalnice. Zanima jih samo, kaj jim lahko daš kot zavarovanje. Na svojo osnovno dejavnost pa so pozabile.

Pa saj to je osnovna dejavnost bank, da posojila čim bolje zavarujejo. Kot varčevalec in davkoplačevalec pričakujem od bank, da bodo pri posojanju denarja čim bolj konzervativne, ne pa, da ga bodo posojale na lepe oči, brez ustreznih zavarovanj.
Mogoče bi tudi ti lahko šel malce ven... banke naj bi bile tu zato, da ocenijo tveganja, ki jih posojilojemalec in njegova dejavnost prinaša in dajo ali ne dajo kredit. Če jim je potrebno vnovčevati zavarovanja so že FAIL.
0611ISKRA sporočil: 1.368
[#2652670] 11.05.17 15:27 · odgovor na: (#2652663)
Odgovori   +    3
[republican]
Ustrezna zavarovanja so ravno zato, da jih ni potrebno vnovčevati. Če je zavarovanje ustrezno (beri dovolj visoko), bo dolžnik skrbel za redno odplačevanje posojila, če ni ustrezno (beri prenizko, ali ga pa sploh ni) se mu bo pa sladko jebalo.
Ti bi potreboval"Koelniche trichter"??? Kot bi imel Kralj tebe v mislih?
sopranos sporočil: 9.139
[#2652675] 11.05.17 15:54 · odgovor na: (#2652663)
Odgovori   +    5
[republican]
Ustrezna zavarovanja so ravno zato, da jih ni potrebno vnovčevati. Če je zavarovanje ustrezno (beri dovolj visoko), bo dolžnik skrbel za redno odplačevanje posojila, če ni ustrezno (beri prenizko, ali ga pa sploh ni) se mu bo pa sladko jebalo.
Če banka zahteva zavarovanje, ki je v vrednosti dvakratnika posojenega denarja, potem se sploh ne potrebuje zaposlenih v oddelku za tveganja. Se da en računalnik in je to to. In da oni zaračunajo ne vem kakšne zneske za "odobritev" kredita je navaden nateg.

Edini razlog, da si banke lahko privoščijo tako jebanje strank v glavo je pa to, da je Slovenija nerazvita država v kateri alternative bančnemu posojanju denarja ni. Ker imamo nedelujočo borzo, ker ni skladov tveganega kapitala, ker na splošno primanjkuje kapitala, ker ni pokojninskih skladov, ker imamo butasto davčno zakonodajo. Zaradi vsega naštetega so pri nas v bistvu ljudem na voljo samo banke.

Ampak konkurenca bo slej kot prej prišla in takrat bo slovenskim bankam zelo težko. Podpiram Slovenijo in slovensko. Ampak če se nekdo norca dela iz mene, potem mi je res čisto vseeno če propade. In takih, ki tako mislimo nas je veliko. In ko bomo imeli izbiro, bomo z veseljem zapustili te banke.
sopranos sporočil: 9.139
[#2652680] 11.05.17 16:37 · odgovor na: (#2652678)
Odgovori   +    4
[republican]
> [sopranos]
> In ko bomo imeli izbiro, bomo z veseljem zapustili te banke.

Saj imaš že zdaj izbiro. Kdo ti brani, da bi šel na avstrijsko banko po denar, če ti ga slovenske nočejo posodit? Čeprav dvomim, da ti ga bodo avstrijske banke posodile na lepe oči, brez ustreznega zavarovanja...
No ja, v Avstriji si kot slovenska pravna oseba vseeno tretiran malo drugače kot avstrijska pravna oseba. Saj, zakaj pa misliš, da toliko kapitala steče v ZDA in VB? Ker so malo bolj fleksibilni glede teh zadev.

Mi je pa hecno, ko berem, da je recimo en Horvat uspel banke nategniti za 100 milijonov EUR. Pa nikomur nič. Medtem ko banke najbolj komplicirajo pri malih in mikro podjetjih, za kredite po nekaj 100.000 EUR. Kjer so zavarovanje veliko boljša, bolj likvidna in kjer se podjetniki bolj potrudijo in je veliko manjša verjetnost, da bodo šli v stečaj.

Bančniki bi morali poznati tudi malo specifike posla, različne panoge itd. Tako, da sedaj zaposlujejo vojsko ljudi, ki bi jih lahko nadomestili z računalniki. Tisti, ki so v resnici tvegani so banke. A banke posojila, ki jih dobivajo s strani ECB, Banke Slovenije zavarujejo z nepremičninami? Dobivajo jih zato, ker se je neka skupina tako odločila in ker zadaj stojijo države, ki v bistvu jamčijo za banke. Ne vem zakaj moramo tako dogmatično gledati na zadeve. Ker to kar imamo sedaj je tako, da soi bančniki navadni paraziti, ki za nič dela prejemajo neke zaslužke. Naj začnejo delati, ali pa naj svoje delo prepustijo računalnikom.

Strani: 1