Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Indija med bliščem in bedo

Strani: 1

FIN-454644 sporočil: 7.702
[#2587989] 22.03.16 07:19
Odgovori   +    3
Za razvoj druzbe in gospodarstva je potrebno kaj vec kot suntanje proti ""imperialistom"". Tako v Indiji kot v Afriki je bil izgon tujcev katastrofalen za prebivalstvo in idealen za vzpon diktatorjev, ki so ocitali tujcem izzemanje in svoj narod izzeli do kosti. Ni nakljucje, da spet vabijo tuj kapital. A je diktatura boljsa od demokracije? No potem jo je pa treba uvesti. Pa anglescino zamenjati z ruscino.
GV-3786 sporočil: 234
[#2588027] 22.03.16 09:43
Odgovori   +    1
Predsednik Modi je zelo priljubljen in ga vsi hvalijo (verjetno tudi zato ker je ogromno špicljev po socialisičnem vzoru na vsakem vogalu). Redni obiskovalci Indije so vsakič presenečeni nad hitrim razvojem predvsem cest. Da v Indiji imajo avtoceste, kjer vozijo lahko tudi 130kmh. Druga skrajnost pa so ležeči policaji na avtocestah kjer so uvozi in izvozi ter "križanja" z lokalnimi cestami (ni toliko nadvozov ali podvozov kot pri nas)!
Lokalne ceste so v precej boljšem stanju kot v Sloveniji razen izjem skozi vasi, kjer je zaradi naravne omejitve hitrosti ponavadi cesta precej luknjatsta. Pri nas pa je zaradi vaških županov ravno obratno!
Če hočemo več turistov iz Indije je potrebno narediti malo liberalizacije pri politiki pridobivanja viz za Indijce. Sedaj potrebujejo fascikel dokumentov in dva meseca, da dobijo našo vizo.

Strani: 1