Strani: 1

polene sporočil: 3.220
[#2578541] 29.01.16 07:16
Odgovori   +    3
Ni kaj komentirat v tej banana republiki, pred 15 let v penzijo z 50 leti, danes pa za malo mlajše delo do smrti. Vplačujemo v pokojninski sklad zato, da mafija potem tala tistim, ki niso nareditli niti ure v tovarni. Vsak bi moral vplačevati na svoj račun, ko bi umrl in bi še ostala sredstva na računu bi jih morali dobiti svojci. Tako pa se gremo neko socialistično potegavščino neke solidarnosti, ki normalnemu smrtniku ne bo nikoli jasna.
0708SIDXX sporočil: 370
[#2578547] 29.01.16 07:48
Odgovori   +    3
Dokler bo varčevanje oz. kasnejša izplačila v II. pokojninskem stebru obdavčena po dohodninski stopnji, potem lahko kar sanjate o temu, da bodo slovenci resno varčevali za svojo penzijo.
murje sporočil: 3.853
[#2583009] 22.02.16 16:48
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: murje 22.02.2016 16:50
SKLADI ŽIVLJENJSKEGA CIKLA PO NJIHOVO

Že v letu 2013 so se po spremembah ZPIZ-2 oblikovali t.t. Skladi življenjskega cikla pri pokojninskih zavarovanjih in sicer se bolj prilagaja naložbena strategija starostnemu obdobju posameznika.
* Dinamični skled - do 45 let
* Uravnoteženi skled - od 45 let do 57 let
* Zajamčeni sklad - nad 57 let

MOŽNOST IZBIRE

V skladu z novo naložbeno politiko smo v PRVI oblikovali tri sklade, namenjene različnim starostnim skupinam. Priporočeno je, da varčujete v skladu, predvidenem za vašo starostno skupino. Če tega ne želite, lahko izberete manj tvegani sklad, ne morete pa izbrati sklada, ki je bolj tvegan od tistega, ki je namenjen vaši starostni skupini.
www.prva.net/pokojni...ega-cikla/

Težave seveda nastanejo, ko nam ponudnik pokojninskih zavarovanj obljublja možnost izbire, a seveda je to le mrtva črka na papirju in seveda pod njihovimi novimi pogoji, ki pa jih mi kot potrošniki nismo podpisali. Posebej zato, ker so avtomatsko od 01.01.2016 prenesli vsa do tedaj zbrana sredstva v osebnem naložbenem računu posameznika v ustrezni sklad življenjskega cikla, ki ustreza starostni skupini.
To seveda pomeni, da vsiljujejo njihove odločitve in namesto, da bi reševali obstoječi prehod, na osnovi soglasja posameznika, ga pa rešujejo pod prisilo, ki pa vemo, da ni za nikogar dobrodošla.
Posebej za tiste ne, ki so imeli že pred letom 2013 v pokojninskih družbah in zavarovalnicah sklenjene pokojninske police in bi želeli polico življenjskega cikla preoblikovati po svojih zahtevah ob še za njih sprejemljivem tveganju.
Kljub temu, da je pokojninsko zavarovanje, žal še vedno, EDINA možna naložba za zmanjšanje davka oziroma dohodnine, čeprav se mu le-ta dejansko le odloži, na začetek izplačevanja privarčevane rente.
Ravno zaradi naštetega vsiljevanja finančne industrije v letu 2016 se bo mnogo varčevalcev odločilo prenehati z varčevanjem v pokojninskih družbah in zavarovalnicah ter se preusmerilo v naložbene produkte po njihovih željah, saj je konec koncev denar njihov.

Strani: 1