Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Krka s 401,1 milijona evrov dobička presegla pričakovanja
Strani: 1
sporočil: 2.308
Če povečujejo prihodke samo s 5 procentov letno, je to samo
kompenzacija inflacije, pa še to ne v celoti, če gledamo rasti plač
v javnem sektorju ali pa slovensko minimalno plačo. Torej v resnici
stopicajo na mestu!
Do Colaričeve uprave sem kritičen, ker:
1. ne vlaga v širitev na področje bioloških podobnih zdravil, ki imajo bistveno višjo dodano vrednost, ampak vztraja pri štancanju poceni genereičnih tableti, ki jih še bistveno ceneje štancajo tudi Indijci in Kitajci, pri čemer so se zdaj naučili zagotavljati tudi čistost,
2. vztraja pri obilici tekoče evrske rezerve, ki jo nekoristno gloda inflacija,
3. vztraja tudi pri nedonosnem turizmu, kar znižuje dobičkonosnost celotne skupine Krka.
In ja, sem delničar Krke. Do zdaj v glavnem zadovoljen, čeprav kritiziram pomanjkanje Colaričeve ambicioznosti in finančno suboptimalnost, a se bojim obrata navzdol. Če se odnosi z Rusijo dodatno zaostrijo, pa itak!
Do Colaričeve uprave sem kritičen, ker:
1. ne vlaga v širitev na področje bioloških podobnih zdravil, ki imajo bistveno višjo dodano vrednost, ampak vztraja pri štancanju poceni genereičnih tableti, ki jih še bistveno ceneje štancajo tudi Indijci in Kitajci, pri čemer so se zdaj naučili zagotavljati tudi čistost,
2. vztraja pri obilici tekoče evrske rezerve, ki jo nekoristno gloda inflacija,
3. vztraja tudi pri nedonosnem turizmu, kar znižuje dobičkonosnost celotne skupine Krka.
In ja, sem delničar Krke. Do zdaj v glavnem zadovoljen, čeprav kritiziram pomanjkanje Colaričeve ambicioznosti in finančno suboptimalnost, a se bojim obrata navzdol. Če se odnosi z Rusijo dodatno zaostrijo, pa itak!
sporočil: 2.308
Ves čas delam v gospodarstvu. Sem uspešen, zelo iskušen in sem tudi
milijonar! Zato ti s teoretikom nazivaj kar koga drugega...
sporočil: 109
Sam povem:
Pod črto je vedno dobiček, ki te živi. Krka ga je 2025 dvignila za 13%. Tudi če bi ga za manj (recimo z inflacijo) bi bil to še vedno dober dosežek, glede na okolje ki smo ga priča.
Turizem je nematerialen, bolj te lahko skrbi konzervativnost pri upravljanju tukaj se strinjam.
Pod črto je vedno dobiček, ki te živi. Krka ga je 2025 dvignila za 13%. Tudi če bi ga za manj (recimo z inflacijo) bi bil to še vedno dober dosežek, glede na okolje ki smo ga priča.
Turizem je nematerialen, bolj te lahko skrbi konzervativnost pri upravljanju tukaj se strinjam.
sporočil: 634
Turizem je 2-3% prihodkov krke. Sredstev tudi tolk angažiranih. Ni
to nek faktor.
Konzervativnost poslovanja, če se podajajo v Indijo in Kitajsko, je to dovolj tveganja. Da ne omenjam Rusije in Ukrajine. Za te zadeve je dobr imet likvidnost.
Lahko bi odkupili več lastnih delnic s presežno likvidnostjo, to se strinjam.
Konzervativnost poslovanja, če se podajajo v Indijo in Kitajsko, je to dovolj tveganja. Da ne omenjam Rusije in Ukrajine. Za te zadeve je dobr imet likvidnost.
Lahko bi odkupili več lastnih delnic s presežno likvidnostjo, to se strinjam.
Strani: 1