Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek NASVET Kako prenesti vrednostne papirje s Trade Republica na drug borzni račun
Strani: 1
sporočil: 215
zakaj pa zdej prenos? zadnje mesece so bili sami komentarji, kako
je Trade Republic super. A ni več super?
sporočil: 551
[luk33]Jaz bi raje navodila, kako iz NLB prenesti vrednostne papirje na Trade Republic.
zakaj pa zdej prenos? zadnje mesece so bili sami komentarji, kako je Trade Republic super. A ni več super?
sporočil: 8
Tudi mene zanima zakaj beg iz TR.
Zanima pa me tudi, ali jih bom lahko prenesel na INR drugo leto?
Zanima pa me tudi, ali jih bom lahko prenesel na INR drugo leto?
sporočil: 2.198
Trade republic vas bo nekaj mesecev gladko ignorial, pa tudi če
vsak dan "nadlegujete" njihove zaposlene, ki bodo sicer čustveno na
vaši strani, a ne bodo mogli ničesar.
Prenos se bo zgodil šele, ko se boste uradno pritožili na BaFin, na nemškega nadzornika finančnih institucij. In ko jih bodo oni pozvali! In potem bo Trade republic v odgovoru napisal, da so imeli dolge mesece tehnične težave, za katere pa je menda pretežno kriva banka, kamor ste hoteli prenesti delnice.
Prenos se bo zgodil šele, ko se boste uradno pritožili na BaFin, na nemškega nadzornika finančnih institucij. In ko jih bodo oni pozvali! In potem bo Trade republic v odgovoru napisal, da so imeli dolge mesece tehnične težave, za katere pa je menda pretežno kriva banka, kamor ste hoteli prenesti delnice.
sporočil: 2.198
Trade republic te goljufa z borznimi tečaji. Vrednostne papirje ti
preprodajo s spreadom, za njih to dela Lang & Schwarz, ki v
resnici ni broker, ampak je dealer. Trade republic pa to oglašuje,
da so stroški transakcije samo 1 EUR.
Saj so, ampak ker delnice ne moreš kupiti in prodati po borznem tečaju, so dejanski stroški za komitenta bistveno višji kot če bi delnice kupil preko klasičnega brokerja po borzni ceni, njemu pa bi plačal klasično provizijo.
Jaz sem delnice prenesel od njih, ko sem ugotovil, da so tam dejansko ujete, ker jih nikoli ne bom mogel prodati po borzni ceni. Ampak kvečjemu po ceni, ki jo samovoljno in manipulativno postavijo oni. Ker so pač potem v poziciji, da so edini možni kupec!
Saj so, ampak ker delnice ne moreš kupiti in prodati po borznem tečaju, so dejanski stroški za komitenta bistveno višji kot če bi delnice kupil preko klasičnega brokerja po borzni ceni, njemu pa bi plačal klasično provizijo.
Jaz sem delnice prenesel od njih, ko sem ugotovil, da so tam dejansko ujete, ker jih nikoli ne bom mogel prodati po borzni ceni. Ampak kvečjemu po ceni, ki jo samovoljno in manipulativno postavijo oni. Ker so pač potem v poziciji, da so edini možni kupec!
sporočil: 160
[GV-1113]Ni ravno tako hudo - ampak vedno moraš uporabit "limit" za nakup in prodajo. Se pa mi je res že dostikrat zgodilo, da je graf šel precej pod moj limit, pa se nakup/prodaja ni zgodila, ker ni zares bilo nobene likvidnosti, samo graf so pač kopirali od drugje.
Trade republic te goljufa z borznimi tečaji. Vrednostne papirje ti preprodajo s spreadom, za njih to dela Lang & Schwarz, ki v resnici ni broker, ampak je dealer. Trade republic pa to oglašuje, da so stroški transakcije samo 1 EUR.
sporočil: 1.086
kaj pa ti veš ali so ti delnice dejansko kupili, ali so ti samo
izstavili potrdilo o nakupu...
sporočil: 2.408
zato
www.finance.si/finan.../a/9036592
INR so samo za nove nakupe, prenos ni dovoljen: točka 16. www.finance.si/indiv.../a/9037105
lp, p
INR so samo za nove nakupe, prenos ni dovoljen: točka 16. www.finance.si/indiv.../a/9037105
lp, p
sporočil: 2.408
Zadnja sprememba: PetraS 16.12.2025 11:33
enak postopek, samo kontra (v TR je opcija Incoming transfers),
drugi del pa morate uredit z NLBps: to je tehnično. kako deluje v praksi in koliko časa za to rabijo, ne vem, ker nisem poskusila to izvest.
še to bi vas tudi jaz opozorila, kar je že en od komentatorjev zgoraj opozoril: pazite na spreade. točka 3: www.finance.si/7-pra.../a/9026902
lp, p
Strani: 1