Strani: 1

velikipok sporočil: 1.504
[#3071312] 12:48
Odgovori   +    3
Mene pa argentinska saga full spominja/opominja na to kam gremo tudi mi v SLO. Malo po malo nas kuhajo, kot žabo v kropu... Nekega jutra se bomo enostavno zbudili v podobni bedi in brezizhodnosti kot Argentinci.
Smo pa oboji popolnoma sami krivi za stanje. Ni kriva Amerika, pa kapitalizem, pa neoliberalizem, pa notranji neprijatelj, pa... Volimo osle in nove obraze v upanju, da bodo stvari uredili, globoko v sebi pa ne želimo sprememb in predvsem želimo čim več posredovanja države (bogata ožja država, subvencije, financiranje NVO...). Kot majhni razvajeni otroci.
0212ROBNI sporočil: 13
[#3071318] 13:07
Odgovori   +    1
Problem demokracije je, da levim idejam hitro podleže. Tako se tudi desni poslužujejo levih, beri razdeljevalnih navad. Ščasoma se ljudje navadijo na močno državo, ki vedno nekaj "rešuje". In tako cel narod s časom zavije na levo. 4 letni mandat ni dovolj, da spremeniš nekaj kar je nastajalo 20, 30 in več let. Edino kar "reši" takšno situacijo pa je sesutje države, bankrot. Tega si seveda nihče ne želi in zdravljenje običajno dolgo traja. Argentina je lep primer tega. V Evropi imamo primer Grčije... Mi pa še kakšno takšno vlado kot imamo, pa bomo tam.
StajercvLJ sporočil: 465
[#3071324] 14:14
Odgovori   +    1
Tele volitve bodo preiskus pameti argentinskih volivcev - ali bodo znali oceniti, da je treba najprej malo zategniti pasove in bo jutri boljše. Kot je že nekdo zapisal so leve politike (obljube) ljudem privlačne, v realnosti pa pogosto slabe, vsaj dolgoročno. Tele bolj desne Mileieve politike so marsikje neprivlačne, ampak dolgoročno gotovo prinašajo blaginjo in boljše čase.
Argentina se je torej po letih nazadovanja in problemov končno znašla na neki pravi poti, ki pa je seveda razburkana in strma. Vsaj še en mandat bi rabil Milei, da se boljši časi poznali pri večini volivcev. Zato pa sem tudi zapisal, da je to preiskus njihove pameti, če bodo to uvideli. Če ne bodo, bo pa država spet padla v nazadovanje in stare čase

Strani: 1