Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Ali niste dobili testnega sporočila SI-Alarm? Še zdaleč niste edini!
Strani: 1
sporočil: 3.033
Mam cisto obicajen telefon z dobrim signalom, pa ni bilo nobenega
sms.
Tole so res salabajzi.
Kako jim potlej vedno uspe poslat sms ko grem preko meje.;)
Tole so res salabajzi.
sporočil: 6.358
V družbi 10 ljudi na kavici sredi Ljubljane je sporočilo dobil samo
eden. Med "nekaterimi, ki sporočila niso dobili" nas je zelo
verjetno večina. Predlagam kokice in zabavo z izgovori pristojnih
pri večernih poročilih. Problem je pa v ločevanju javnega in
zasebnega. Javno pač ne deluje. Zato ga je tudi potrebno toliko
bolj reklamirati.
sporočil: 28.365
Zadnja sprememba: crt 27.09.2025 15:16
Kot kažejo prve izkušnje, bodo morali pristojni vajo ponovitiin seveda ponoviti placilo promocijske kampanje, ziher publika vmes pozabi ane :)
ce ne rata manever z bozicnico, bo morda treba ponoviti celo veckrat.
sporočil: 161
Zadnja sprememba: alina 27.09.2025 15:57
Vlada je na spletni povezavi
www.gov.si/zbirke/pr...bvescanja/ pojasnila, kako bi stvar
morala delovati• Pooblaščeni pošiljatelj (v tem primeru uprava za zaščito in varovanje) pripravi sporočilo in ga po posebnem kanalu dostavi mobilnemu operaterju, je navedla vlada na povezavi, ki je pripeta v prvem komentarju.
• V nalogu je določeno, na katera območja naj se dostavi sporočilo.
• Zatem se v dogajanje vključi mobilni operater, ki pošlje sporočilo na izbrana območja, s čimer aktivira sporočilni tok do baznih postaj. Z baznih postaj gredo sporočila po posebnem kanalu do telefonov uporabnikov.
• Tudi če je sistem mobilnega operaterja preobremenjen (kar se lahko zgodi npr. za novo leto), se sporočilo dostavi takoj, ker ne gre po rednih kanalih.
• Zapisali so tudi tole: sistem za dostavo sporočila ne uporablja konkretnih telefonskih številk, podatkov ne shranjuje. Sporočilo se dostavi vsem na določenem območju, ne glede na operaterja, doseči mora tudi telefone, ki v slovenskem mobilnem omrežju gostujejo - ker celoten sistem deluje po logiki izbranega območja, ne telefonskih številk.
Tehnologija celične oddaje ima po vladnem pisanju to prednost, "da omogoča zelo hitro in zanesljivo dostavo na mobilne telefone na izbranem območju".
❓In kaj se je zgodilo danes, 27. septembra 2025 ob 12. uri, ko je bilo v okviru sistem poslano testno sporočilo vsem uporabnikom na ozemlju Slovenije? Veliko jih testnega sporočila ni dobilo. Če navedem tri izkušnje:
** Za omizjem je bilo več ljudi, sporočilo je prejel le eden.
** V družini imajo štiri telefone, a pri treh operaterjih (Telekom, A1, Telemach oz. T2). Čeprav so bili vsi doma, je sporočilo prejel le uporabnik Telekoma. Ob 12. uri. Drug uporabnik v tej družini je na drug telefon, z naročnino pri drugem operaterju, prejel sporočilo tri ure pozneje.
** So pa na isti aparat ob 12. uri prejeli po dve sporočili, z minutnim razmakom in dvakratnim piskanjem, eno v slovenščini, drugo v angleščini. To je sicer okej, razen seveda v tem, da en dobi dve sporočili, drug pa nobenega.
In še: vse ponazoritvene slike so kazale, da bo prišlo »nacionalno obvestilo«. Poslano pa je bilo »predsedniško sporočilo«.
Pa še to: ko se sporočilo odpre in prebere, izgine. In če bi koga stisnilo, ko bi zares dobil pravo sporočilo, pa bi po nesreči tapnil na "v redu", potem pa ne bi mogel več še enkrat prebrati, kaj piše v sporočilu?
Treba bo nazaj na delo, očitno.
sporočil: 138
Jaz sem ga dobil ob 15.30 in to "Predsedniško opozorilo"
Niso samo operaterji krivi, mora biti še nekaj drugega!
Niso samo operaterji krivi, mora biti še nekaj drugega!
[odvisnik]Dobil ob ene 16.00 .
Mam cisto obicajen telefon z dobrim signalom, pa ni bilo nobenega sms.
Tole so res salabajzi.
[]Mogoce.
Dobil sem 3 x sporočilo na moj GSM. A to pomeni, da sem privilegiran?
Mogoce pa le privlacis nesreco in morajo bolj pazit nate ;).
sporočil: 1.354
[]Hahaha, Jezus Kristus slovenske digitalizacije! (Ki je sprejel tudi vsa naša sporočila, očitno.) :-))) :> ;-P
(Ne da bi s svojim zgornjim komentarjem želel prizadeti morebitna verska čustva kogarkoli.)
Sicer pa, ja - vse to in še marsikaj so "LEPOTE" DIGITALIZACIJE! Ne le v Sloveniji, ampak povsod in na splošno! (Zdaj si pa predstavljajte neke resne krizne razmere ...)
sporočil: 6.358
[]
Ne. Tvoja prednost je v tem, da še vedno uporabljaš zastareli (ponekod že opuščeni) GSM/2G standard :)
Strani: 1