Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Harvardska univerza investirala v bitcoin

Strani: 1

odvisnik sporočil: 2.798
[#3067039] 24.08.25 18:08
Odgovori   +    0
Mogoče je preudarnost ali pa flop.

Sam sem za slednje, očitno gremo fkurac.

Ajde šli smo že nekaj časa nazaj. Sedaj čakamo le še na ejakulacijo.
BTLEON sporočil: 6
[#3067041] 24.08.25 18:33 · odgovor na: odvisnik (#3067039)
Odgovori   +    0
Pomoje je to top nalozba, ko bo to 2% kapitala dojelo bo btc miljon. Tudi ni nobene logike da bi bil manj.
RRA01 sporočil: 79
[#3067052] 24.08.25 22:13 · odgovor na: BTLEON (#3067041)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: RRA01 24.08.2025 22:15
Trenutno se govori o BTC, vendar se veliko kapitala politikov in finančnih institucij ravno v zadnjem obdobju seli delno že v ETHER, vse kaže tudi v smeri regulacije in odpiranja novih ETF skladov zlasti v Ameriki (USA) za vse večje altcoine. To samo po sebi še ne pomeni booma, pomeni pa vsekakor, da se "regulatorna" in "institucionalna" sfera hitro širi v smeri kriptotrga. Dejansko se danes nekje 10% populacije ukvarja s kripto trgom, predvideva pa se, da se bo ta delež korenito povečal že v letu ali dveh. Najbolj "noro" pri vsej zadevi pa je, da so v ZDA že odprli pokojninskim skladom kripto trg. Aja, da ne bo pomote, v igri so največji bogataši na svetu, nekateri prikrito, nekateri pa brez trohice bojazni tudi odkrito, med njimi recimo Musk, Trump, Zukkerberg preko Mete in tako dalje. Kapital se seli v vse možne pore, seveda pa prihaja v ospredje tudi regulativa. Verjetno bo letošnja jesen zelo zanimiva, zniževanje obrestnih mer v ZDA (FED) bo prililo olje na ogenj za porast tveganih naložb (beri: kripto & delnice). Ker je Bitcoin dosegel dolgoročno gledano "lepo rast" in se je volatilnost precej znižala v primerjavi s preteklim obdobjem za ta kovanec, se posledično kapital seli v druge bolj znane kovance (altcoine). Kakorkoli, kogar to področje zanima, jesen bo še kako pestra, verjetno za nekatere tudi zelo dobičkonosna ...
odvisnik sporočil: 2.798
[#3067054] 24.08.25 23:09 · odgovor na: BTLEON (#3067041)
Odgovori   +    0
[BTLEON]
Pomoje je to top nalozba, ko bo to 2% kapitala dojelo bo btc miljon. Tudi ni nobene logike da bi bil manj.
Vsekakor je možno, da bo miljon.

Vprašanje le zakaj, ali ker ni drugih nalozb, ali ker je dovolj vročega denarja , ali ker je bitcoin novo zlato.

Zame je bitcoin še vedno megla, ki sicer ima neko vrednost preko monetizacije energije.

Če gre bitcoin na miljon, bo nekje v vrednosti trga zlata.

Zlato je rabilo za npr tisockratnik vrednosti vsaj 100 let, od oka.

Bitcoin par let.

Meni pri bitcoinu nekaj smrdi, mogoče le moj prdec:).

Bo povedala zgodovina svoje, zgleda pa da ima še nekaj časa pred sabo.
Po moje je bitcoin idealno sredstvo, da se umakne nekaj kapitala iz sistema na hitro in ne bo nihče preveč prikrajšan.
Toliko hitro kot pade kripto, po moje ne more noben drug nalozben razred.

Kripto žal ni zadeva, ko so v igri konzerve in municija in ko sistem razpade.

Strani: 1