Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Zavlačevanje se nadaljuje: dražba hiše na Dovjem še enkrat padla v vodo
Strani: 1
sporočil: 700
Zdaj, ali si tule jaz kaj narobe predstavljam, ali pa je tale
lastnik zasežene hiše en genialni lisjak.
Recimo, da želi svojo lepo hišo kupiti nazaj, a potrebuje več časa, kot so mu ga stečajni pripravljeni dati. Zato svojim prjateljem plačuje varščine in jih pošilja na dražbe z namenom, da na njih zmagajo, za kupnino pa že vnaprej vedo, da ne bo plačana.
Sprva se zdi denar od varščin vržen stran, ampak gre ta ravno tako v stečajno maso, kot bo šla kupninna za hišo. In, ker je vrednost hiše večja od lastnikovih dolgov, bo ob uspešni prodaji hiše, lahko tudi sam sebi, dobil ostanek stečajne mase vrnjen. Torej, tudi vrednost vseh propadlih varščin..!?
A je tole možno, ali sem jaz kje usekal mimo?
Recimo, da želi svojo lepo hišo kupiti nazaj, a potrebuje več časa, kot so mu ga stečajni pripravljeni dati. Zato svojim prjateljem plačuje varščine in jih pošilja na dražbe z namenom, da na njih zmagajo, za kupnino pa že vnaprej vedo, da ne bo plačana.
Sprva se zdi denar od varščin vržen stran, ampak gre ta ravno tako v stečajno maso, kot bo šla kupninna za hišo. In, ker je vrednost hiše večja od lastnikovih dolgov, bo ob uspešni prodaji hiše, lahko tudi sam sebi, dobil ostanek stečajne mase vrnjen. Torej, tudi vrednost vseh propadlih varščin..!?
A je tole možno, ali sem jaz kje usekal mimo?
sporočil: 149
Lahko bi bila tudi takšna špekulacija... Je pa res, da se upniške
terjatve tudi v stečaju obrestujejo in večji kot bo dolg, manj bo
za dolžnika
sporočil: 10.995
[AlesPer1]Od kdaj točno se terjatve upnikov v stečaju obrestujejo? In po kateri OM?
Lahko bi bila tudi takšna špekulacija... Je pa res, da se upniške terjatve tudi v stečaju obrestujejo in večji kot bo dolg, manj bo za dolžnika
Strani: 1