Strani: 1

0313EKINX sporočil: 897
[#3065771] 18:25
Odgovori   +    0
S clankom se sploh ne strinjam.
Avtomobil je prevozno sredstvo. Ki te popoelje od tocke A do tocke B. In ti nudi svobodo in neodvisnost.
Vecina ljudi (90% -95%) avto vidi kot prevozno sredstvo. In smo navduseni na revolucijo v avtomobilizmu.
Moja zena se je se eno leto nazaj otepala vseh teh novotarij. Pa sem ji kupil nov elektricen avto, ki ji je bil vsec samo po obliki in znamki. Da je ta znamka Kitajska, ni vedela. Se vedno ga vidi kot "Skandinavski avto"

Sedaj pa je nad "novotarijami" vec kot navdusena. Zakaj bi se morala muciti pri vzvratni voznji, ce ji lahko pomaga kamera? Zakaj bi sama parkirala, medtem ko klepeta po telefonu, ce lahko parkira avto sam? In zakaj rocni menjalnik, ce ga ne potrebuje?

Res pa je, da je locnica med povprecnim avtom in "prestiznim" avtom, danes vedno bolj zabrisana...
Res je, da so EU proizvajalci stoletje razvijali to industrijo, ki jo je danes (nekaterim na zalost) povozil cas. Ampak, jokati nad tem, me spominja na primer, ko se novinar vsede pred racunalnik, in se z nostalgijo spominja "zlatih casov", ko je se pisal clanke na prestizen pisalni stroj. Ta pisalni stroj so stoletja razvijali najboljsi mojstri. Dobro se še spominja "melodije", ki jo je njegov stroj ustvarjal ... cista poezija. Kaksna glasba.
In danes tega ni vec. Panika.

Mislim, da ni tako hudo. Se vedno si bo lahko nekaj % ljudi, ki obozuje avtomobile, kupilo "stare dobre" avtomobile, na notranje izgorevanje. Z rocnim menjalnikom. Brez kamer za lazje parkiranje .... in vso ostalo navlako in sare, ki jo nekateri tako noro sovrazijo.
Brez skrbi. V kapitalizmu se za vsakega potrosnika nekaj najde.

Strani: 1