Strani: 1

XDONA1 sporočil: 1.632
[#3065169] 24.07.25 14:30
Odgovori   +    5
beda slovenskega zdravstvenega sistema...... končno se vsaj piše o tem.

Čakam pa pojasnila gospoda doktorja, kako je mogoče, da posameznik dobi 40 ali 49 soglasij za delo drugje?

Še ena stvar mi je zanimiva, toliko se je govorilo o eksodusu zdravnikov ven, pa močno dvomim, da je ta prirast zdravnikov vse iz tujine. Bilo bi za vprašati Fides, oni se baje spoznajo na to.
odvisnik sporočil: 2.627
[#3065172] 24.07.25 14:45 · odgovor na: XDONA1 (#3065169)
Odgovori   +    0
[XDONA1]
beda slovenskega zdravstvenega sistema...... končno se vsaj piše o tem.

Čakam pa pojasnila gospoda doktorja, kako je mogoče, da posameznik dobi 40 ali 49 soglasij za delo drugje?

Še ena stvar mi je zanimiva, toliko se je govorilo o eksodusu zdravnikov ven, pa močno dvomim, da je ta prirast zdravnikov vse iz tujine. Bilo bi za vprašati Fides, oni se baje spoznajo na to.

Ni problema, če se gre za kader, ki dela nekaj kar noben drug ne.
Vprašanje pa koliko je takih specialcev in koliko je le tistih, ki so bolj bubreki v loju.

Ravno prej sem bral o pametnih očalih.
Čisto možno bo ob pomoči AI tudi povprečen ali podpovrecen zdravnik hitreje napredoval v znanju oz bojo dovolj že tehniki.
Očala npr sprotno snemajo anamnezo, ai sugerira podvprasanja, preiskave in diagnoze.
Vrhunsko;)
XDONA1 sporočil: 1.632
[#3065173] 24.07.25 14:57 · odgovor na: odvisnik (#3065172)
Odgovori   +    4
[odvisnik]
> [XDONA1]
> beda slovenskega zdravstvenega sistema...... končno se vsaj piše o tem.
>
> Čakam pa pojasnila gospoda doktorja, kako je mogoče, da posameznik dobi 40 ali 49 soglasij za delo drugje?
>
> Še ena stvar mi je zanimiva, toliko se je govorilo o eksodusu zdravnikov ven, pa močno dvomim, da je ta prirast zdravnikov vse iz tujine. Bilo bi za vprašati Fides, oni se baje spoznajo na to.

Ni problema, če se gre za kader, ki dela nekaj kar noben drug ne.
Vprašanje pa koliko je takih specialcev in koliko je le tistih, ki so bolj bubreki v loju.
Točno tako. Večinoma so bubreki v loju in pač izkoriščajo sistem, ker se to da. In sindikat jih pri tem ščiti in podpira, namesto, da bi mu bilo v interesu, da se vzpostavi red.
FIN-544124 sporočil: 4.648
[#3065178] 24.07.25 18:18
Odgovori   +    3
Hmmmmmm, gospa Andreja, ko prebiram te članke o zdravnikih dobim občutek, kot bi vas za pisanje najela sam presvetli Golob in ministrica Ruplova.

Le kaj so vam zdravniki hudega storili, da ste tako negativni do njih ?
Firma sporočil: 178
[#3065197] 08:41 · odgovor na: XDONA1 (#3065169)
Odgovori   +    1
Po štetju, kakor KPK šteje, sem tudi jaz poligamist. Imam 2 ženi in 3 punce.
V resnici pa jih nimam hkrati, ampak eno za drugo.

In tudi teh 40 soglasij ni bilo hkrati, ampak je to 7 soglasij, večkrat podaljšanih.

Ga. Andreja, ste to zaporednost spregledali ali namenoma izpustili iz članka?

In kot je tudi KPK zapisal: če je soglasje izdano, še ne pomeni, da je delavec tudi res kaj delal pri drugem delodajalcu.

Kar pa se poteka soglasij tiče: konec aprila, pred začetkom tega novega zakona, so si vglavnem vsi zrihtali soglasja še za eno leto.

Strani: 1