Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kako globoka je evropska kriza z vodo
Strani: 1
sporočil: 196
Glupi žabarji pa volijo Jankovića in njegov drekovod čez pitno
vodo.
Narod je butast (C) Milan Kučan
reporter.si/clanek/i...ast-836247
Volili ste, imejte; glasali ste, gladujte!
Narod je butast (C) Milan Kučan
reporter.si/clanek/i...ast-836247
Volili ste, imejte; glasali ste, gladujte!
sporočil: 1.600
Kako da je Komisija brez pravih rešitev? Saj ravno kanal C0
financirajo iz evropskih sredstev..
sporočil: 2.088
Meni se zdi zanimivo. Na Primorskem redno jamrajo nad pomanjkanjem
vode, čeprav jo imajo neskončno mnogo v morju. Res, ni pitna. Kar
pa me čudi, da s pitno vodo na primer splakujejo stranišča, čeprav
imajo nepitne (morske) neskončno. Na plovilih se stranišča brez
izjeme splakuje z morsko vodo in čisto v redu funkcionira. Celo
posodo se pomiva z morsko vodo, le splakuje s sladko.
Pri nas vsaj v primorske bazene točijo morsko vodo, kar pa je tudi naša posebnost. V tujini še nisem zasledil bazenov z morsko vodo. Niti v Grčiji niti na Cipru, Italiji ali Španiji.
Pri nas vsaj v primorske bazene točijo morsko vodo, kar pa je tudi naša posebnost. V tujini še nisem zasledil bazenov z morsko vodo. Niti v Grčiji niti na Cipru, Italiji ali Španiji.
sporočil: 205
[0430ABAKU]Morska voda povzroča korozijo, zato se ne uporablja v vodovodnih sistemih. Na Obali redno jamramo nad pomanjkanjem vode, ker nam nemalokrat grozijo delne in včasih celo popolne redukcije, ker ne ta, ne prejšnja država nista voljni urediti to področje in ker se še vedno napajamo iz vodovoda iz časa Mussolinija.
Meni se zdi zanimivo. Na Primorskem redno jamrajo nad pomanjkanjem vode, čeprav jo imajo neskončno mnogo v morju. Res, ni pitna. Kar pa me čudi, da s pitno vodo na primer splakujejo stranišča, čeprav imajo nepitne (morske) neskončno. Na plovilih se stranišča brez izjeme splakuje z morsko vodo in čisto v redu funkcionira. Celo posodo se pomiva z morsko vodo, le splakuje s sladko.
sporočil: 341
Na faksu smo imeli predmet ekonomika gospodarske javne
infrastrukture in za vodovode in kanalizacije uporabniki prav vse
plačamo - vključno z amortizacijo in izgubami.
To, da se ta sredstva neekonomično, večkrat koruptivno porabijo, je srž problema, ne da javna komunalna podjetja ne bi imela sredstev za obnovo teh vodov in zmanjšanje izgub (kot je namestitev števcev in zaračunavanje izgub vode uporabniku, če je izguba na njegovem vodu).
Takle narativ, kot je v članku, vodi samo do ponovnega dviga kakšnega prispevka in zamegljevanje zaposlovanja prijateljev na komunale, političnih veljakov na komunale, kupovanje službenih Tesel ipd.
To, da se ta sredstva neekonomično, večkrat koruptivno porabijo, je srž problema, ne da javna komunalna podjetja ne bi imela sredstev za obnovo teh vodov in zmanjšanje izgub (kot je namestitev števcev in zaračunavanje izgub vode uporabniku, če je izguba na njegovem vodu).
Takle narativ, kot je v članku, vodi samo do ponovnega dviga kakšnega prispevka in zamegljevanje zaposlovanja prijateljev na komunale, političnih veljakov na komunale, kupovanje službenih Tesel ipd.
sporočil: 2.627
[PAC89]ker ne ta, ne prejšnja država nista voljni urediti to področje in ker se še vedno napajamo iz vodovoda iz časa Mussolinija.
> [0430ABAKU]
> Meni se zdi zanimivo. Na Primorskem redno jamrajo nad pomanjkanjem vode, čeprav jo imajo neskončno mnogo v morju. Res, ni pitna. Kar pa me čudi, da s pitno vodo na primer splakujejo stranišča, čeprav imajo nepitne (morske) neskončno. Na plovilih se stranišča brez izjeme splakuje z morsko vodo in čisto v redu funkcionira. Celo posodo se pomiva z morsko vodo, le splakuje s sladko.
>
> Pri nas vsaj v primorske bazene točijo morsko vodo, kar pa je tudi naša posebnost. V tujini še nisem zasledil bazenov z morsko vodo. Niti v Grčiji niti na Cipru, Italiji ali Španiji.
In potlej se sprašujete čemu rabimo diktatorje?
sporočil: 196
[LjubiteljCO2]OOPS, izpadel link:
Tudi tole:
Drekovodovićeva glista
x.com/BKlancicarica/...3513173197
sporočil: 2.236
[odvisnik]Pa saj v LJ imamo diktatorja, pa nič ne pomaga :)
> [PAC89]
> > [0430ABAKU]
> > Meni se zdi zanimivo. Na Primorskem redno jamrajo nad pomanjkanjem vode, čeprav jo imajo neskončno mnogo v morju. Res, ni pitna. Kar pa me čudi, da s pitno vodo na primer splakujejo stranišča, čeprav imajo nepitne (morske) neskončno. Na plovilih se stranišča brez izjeme splakuje z morsko vodo in čisto v redu funkcionira. Celo posodo se pomiva z morsko vodo, le splakuje s sladko.
> >
> > Pri nas vsaj v primorske bazene točijo morsko vodo, kar pa je tudi naša posebnost. V tujini še nisem zasledil bazenov z morsko vodo. Niti v Grčiji niti na Cipru, Italiji ali Španiji.
ker ne ta, ne prejšnja država nista voljni urediti to področje in ker se še vedno napajamo iz vodovoda iz časa Mussolinija.
In potlej se sprašujete čemu rabimo diktatorje?
sporočil: 2.236
Po priloženi tabeli je Slovenija država, ki ima skoraj najmanj
problemov z vodo*.
Zato nehajmo jamrat in izkoristimo svoj naravni potencial.
* pa ne samo z vodo, ž. prostora je v bistvu tudi na pretek.
ok, nafte n plina sicer nimamo, ampak narava je relativno dobro ohranjena.
Skratka, z malo pameti se da naredit precej.
Zato nehajmo jamrat in izkoristimo svoj naravni potencial.
* pa ne samo z vodo, ž. prostora je v bistvu tudi na pretek.
ok, nafte n plina sicer nimamo, ampak narava je relativno dobro ohranjena.
Skratka, z malo pameti se da naredit precej.
sporočil: 2.627
[0531Zavar]
> [odvisnik]
> > [PAC89]
> > > [0430ABAKU]
> > > Meni se zdi zanimivo. Na Primorskem redno jamrajo nad pomanjkanjem vode, čeprav jo imajo neskončno mnogo v morju. Res, ni pitna. Kar pa me čudi, da s pitno vodo na primer splakujejo stranišča, čeprav imajo nepitne (morske) neskončno. Na plovilih se stranišča brez izjeme splakuje z morsko vodo in čisto v redu funkcionira. Celo posodo se pomiva z morsko vodo, le splakuje s sladko.
> > >
> > > Pri nas vsaj v primorske bazene točijo morsko vodo, kar pa je tudi naša posebnost. V tujini še nisem zasledil bazenov z morsko vodo. Niti v Grčiji niti na Cipru, Italiji ali Španiji.
>
> ker ne ta, ne prejšnja država nista voljni urediti to področje in ker se še vedno napajamo iz vodovoda iz časa Mussolinija.
>
>
>
> In potlej se sprašujete čemu rabimo diktatorje?
Pa saj v LJ imamo diktatorja, pa nič ne pomaga :)
Zato pa je vsaj nekaj narejenega.
Stozice, Ilirija, čistilna, center urejen.
Tisti pred njim so bolj hodili na siht, kot pa delali;)
Diktatorji so takrat, ko letijo glave dobesedno, ne na papirju.
In če bi bil Janković diktator bi sinovi ne hodili po sodiščih.
Vsekakor diktatura ni rešitev in je v večini primerov najbrž slaba.
Zna pa v določenem momentu prinest nek preskok..temu lahko rečemo tudi prosvetljeni absolutist.
Saj smo imeli pred demokracijo
vedno le diktatorje.
Pa tega noben ne omenja kot le slabo.
Strani: 1