Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Ljubljanska borza: delnica Krke pri rekordnih 189,5 evra, indeks v rdečem
Strani: 1
sporočil: 1.459
Neverjetno je, kako naša borza za razliko od drugih sploh ne
reagira na geopolitične krize. Spet samo slepa vera in pumpanje
tečajev v nebo.
Čudi me tudi, da delnica Petrola ni zanihala navzdol, ko pa mu grozi izguba ene tretjine dobička.
Čudi me tudi, da delnica Petrola ni zanihala navzdol, ko pa mu grozi izguba ene tretjine dobička.
sporočil: 1.459
Tako odklopljena pa spet ni. Ko je Trump za nekaj dni uvedel visoke
carine, je šlo za teh nekaj dni tudi v LJ vse konkretno dol, potem
pa seveda spet gor.
sporočil: 843
[GV-1113]Aloo. Mogoce so pa delnice na nasi borzi precej nizje vrednotene kot so v tujini
Neverjetno je, kako naša borza za razliko od drugih sploh ne reagira na geopolitične krize. Spet samo slepa vera in pumpanje tečajev v nebo.
In ne pisati, da Petrolu grozi izguba ene tretine dobicka. Kako si pa to naracunal??? A bi nas lahko razsvetlil z izracunom?
Da ti pomagam. Petrolov EBITDA prestavlja okoli 50% iz pogonskih goriv. V Slo se proda na avtocesti okoli 20% goriva. Pa tukaj moras upostevati tudi to, da veliko privatnih podjetij tankajo tovornjake na AC. Ti pa imajo fiksno ceno za liter dizla. In ne placujejo vec kot bi placali izven avtoceste.
Zelo malo ljudi poznam, ki tankajo na AC. Jaz nikoli. Sem pac skrtica :)
Petrol bo znizal financiranje sporta, "kulture" in se kaksnega kobajagi sponzorstvo bo crtal ... pa bo dobicek isti
sporočil: 602
Naredili bojo kot na hrvaškem,kar naenkrat bo zmanjkalo poceni
goriva in imeli bojo samo dragega..
Strani: 1