Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Z možem se nisva smejala prav dolgo
Strani: 1
sporočil: 507
Razumem poanto članka, a primer je je malo čuden.
Je avtorica v maju pričakovala grozdje, natrgano na Krasu?
In če že, a avtorica ve, da v Sloveniji praktično ni namiznega grozdja (razen butično), zato je tudi v sezoni praktično vso italijansko (z izjemo kakšnega neuglednega makedonskega)?
In naprej, kupila je grozdje brez pešk. To je pač zdaj trend, ker marsikoga, predvsem otroke, peške motijo, in ga bo zato vedno več. Takega grozdja iz Evrope, kaj šele iz Slovenije, jaz v trgovinah še nisem zasledil, pa so ga polne trgovine, tipično pakiranega v 500 g plastične posodice. Očitno ima brezpeškavost tako dodano vrednost, da se ga splača voziti iz Indije, Južne Afrike...
BTW, je avtorica opazila, da so praktično vse ameriške borovnice, ki se jih da kupiti v naših trgovinah, iz Peruja :)
In če že, a avtorica ve, da v Sloveniji praktično ni namiznega grozdja (razen butično), zato je tudi v sezoni praktično vso italijansko (z izjemo kakšnega neuglednega makedonskega)?
In naprej, kupila je grozdje brez pešk. To je pač zdaj trend, ker marsikoga, predvsem otroke, peške motijo, in ga bo zato vedno več. Takega grozdja iz Evrope, kaj šele iz Slovenije, jaz v trgovinah še nisem zasledil, pa so ga polne trgovine, tipično pakiranega v 500 g plastične posodice. Očitno ima brezpeškavost tako dodano vrednost, da se ga splača voziti iz Indije, Južne Afrike...
BTW, je avtorica opazila, da so praktično vse ameriške borovnice, ki se jih da kupiti v naših trgovinah, iz Peruja :)
sporočil: 2.416
[FIN-542579]Tule vem da se ukvarjajo s pridelavo namiznega grozdja darsad in kmetija karlovcek.
Razumem poanto članka, a primer je je malo čuden.
Če bi kdo rad slovensko
www.darsad.net/darsad
sporočil: 8
Indijsko je tko tko, za zadostno oceno. J. Afriško (Hofer) je meni
top. Prav dobro. Rad ga kupim.
Lahko pa se vprašamo ali je sredi februarja prav, da kupujemo to. Osebno sem za to, da imamo to izbiro. Odločitev pa je na posamezikih.
Lahko pa se vprašamo ali je sredi februarja prav, da kupujemo to. Osebno sem za to, da imamo to izbiro. Odločitev pa je na posamezikih.
[]Sam včasih kupim kaj takega za probo.
Indijsko je tko tko, za zadostno oceno. J. Afriško (Hofer) je meni top. Prav dobro. Rad ga kupim.
Pa je žal vsepreveckrat loterija.
Včasih je v redu, včasih pa brez okusa in nedozorelo.
[]Bom naslednjič pozoren na poreklo:).
Meni je v Hoferju vedno ok. Izključno J. Afriško.
Reden kupec.
Kot pravim pa kupujem to le izjemoma.
Sem pristaš sezone, tako da februarja kisla repa, zelje, korenje in koleraba iz domače kleti ;).
Strani: 1