Strani: 1

Zhe sporočil: 67
[#3062432] 02.06.25 14:09
Odgovori   +    33
En rahlo off-topic komentar za avtorja oz. uredništvo; ne vem, če moti samo mene (ki delujem v IT panogi), ali še koga drugega -- ampak beseda 'UI' ima znotraj terminologije razvoja digitalnih produktov popolnoma drugo konotacijo kot beseda 'AI'.

In ko se 'AI' prevaja v 'UI' jaz to vedno berem 'User Interface' (UI v kontekstu UX - torej User Interface Design / User Experience Design), ne 'Umetna Inteligenca'.

Se mi zdi približno tako, kot da bi v avtomobilizmu prevajali nek standard kot je npr. ABS na način, da bi v prevodu pomenil drug standard npr. ESP.

Predlagam, da se standariziranih kratic ne prevaja oz. se prevede kot 'Umetna inteligenca (AI)'. Ampak bo pa to mogoče kakšne lektorja/prevajalca zmotilo :)

Sicer pa super, da se pokriva tehnološke teme :)
trocki sporočil: 1.702
[#3062437] 02.06.25 15:01
Odgovori   +    3
Računovodske izkaze so kot »resnične in poštene« pred tem potrdili pri Deloittu, ki je izvajal revizijo.
Me prav zanima, koliko jim je Deloitte zaračunal za to kvalitetno opravljeno revizijo :)
FIN-510365 sporočil: 67
[#3062457] 02.06.25 17:28 · odgovor na: Zhe (#3062432)
Odgovori   +    2
[Zhe]
En rahlo off-topic komentar za avtorja oz. uredništvo; ne vem, če moti samo mene (ki delujem v IT panogi), ali še koga drugega -- ampak beseda 'UI' ima znotraj terminologije razvoja digitalnih produktov popolnoma drugo konotacijo kot beseda 'AI'.

In ko se 'AI' prevaja v 'UI' jaz to vedno berem 'User Interface' (UI v kontekstu UX - torej User Interface Design / User Experience Design), ne 'Umetna Inteligenca'.

Se mi zdi približno tako, kot da bi v avtomobilizmu prevajali nek standard kot je npr. ABS na način, da bi v prevodu pomenil drug standard npr. ESP.

Predlagam, da se standariziranih kratic ne prevaja oz. se prevede kot 'Umetna inteligenca (AI)'. Ampak bo pa to mogoče kakšne lektorja/prevajalca zmotilo :)

Sicer pa super, da se pokriva tehnološke teme :)
Se strinjam, mene tudi to ves čas moti
Tarkovsky sporočil: 35
[#3062477] 03.06.25 07:21 · odgovor na: Zhe (#3062432)
Odgovori   +    0
Težava je nastala, ker User Interface/uporabniški vmesnik, UI, nikoli ni dobil slovenske kratice, na primer UM, medtem ko je umetna inteligenca tako priljubljena, da je hitro dobila tudi slovensko kratico UI. Od tod zmeda.
trocki sporočil: 1.702
[#3062490] 03.06.25 08:43 · odgovor na: Tarkovsky (#3062477)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: trocki 03.06.2025 08:44
Uporabniški vmesnik je praktično "obsolete", ker se itak že vse izvaja v browserju. V bistvu je browser postal operacijski sistem.

Strani: 1