Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Uber v Ljubljani. Koliko hrupa za nekaj normalnega
Strani: 1
sporočil: 8.605
Zadnja sprememba: FIN-379669 30.05.2025 07:52
Konec koncev vsak že ima aplikacijo google map in si lahko tudi sam
kontrolor dogajanja. Če greš iz toč A v toč. B, kjerkoli po svetu,
vidiš predlagano ruto in kar dela potem taksist. Ruto lahko
hraniš... in potem ga je lažje prijaviti.Torej uporaba aplikacije, kakršnekoli že, lahko disciplinira taksista. Lahko se ga obvesti, da jo gledaš in potem bo bolj previden - taksist namreč. Cena na prevožen km pa mora biti znana.
No, Uber vse to v enem zamahu rešuje. Tako da, dobrodošel v Slo.
(Sicer kot zanimivost, kar sem doživel v zelo urejenih Emiratih. Uber taksist je bil skoraj ves čas v povprečju malo dražji od klasičnega taksista.)
sporočil: 2.388
[]
(Sicer kot zanimivost, kar sem doživel v zelo urejenih Emiratih. Uber taksist je bil skoraj ves čas v povprečju malo dražji od klasičnega taksista.)
Se pravi uber je koristen v dvomljivih državah.
Če je vse ok, pa plačaš premijo za storitev, kar je nekje jasno.
sporočil: 8.605
Uber izboljša kvaliteto storitve in jo naredi bolj transparentno,
pa lažja so plačila. Uber je odličen, ker vsak trenutek veš, kje je
najbližji frei voznik, koliko ga čakaš, kake ima ocene...kako
vozilo ima ter kako ceno. Vse je transparentno.
Uberizacija je samo plus za potrošnike. Juvan nima pojma. :)
(Ampak če si že označil Emirate... tam me je presenetila urejenost taksi prevozov. Visok nivo, profesionalnost in ugodna cena. Klasik ali preko uberja. Se vidi, da je gazda - šejk odredil, kako morajo delovati taksi službe... čeprav je lastnik taksi službe Pakistanec... a pravila so železno jasna. In tako je prav. Edino tako je red.)
(Ampak če si že označil Emirate... tam me je presenetila urejenost taksi prevozov. Visok nivo, profesionalnost in ugodna cena. Klasik ali preko uberja. Se vidi, da je gazda - šejk odredil, kako morajo delovati taksi službe... čeprav je lastnik taksi službe Pakistanec... a pravila so železno jasna. In tako je prav. Edino tako je red.)
sporočil: 2.388
[]
Uber izboljša kvaliteto storitve in jo naredi bolj transparentno, pa lažja so plačila. Uber je odličen, ker vsak trenutek veš, kje je najbližji frei voznik, koliko ga čakaš, kake ima ocene...kako vozilo ima ter kako ceno. Vse je transparentno.
Red je , ampak je diktatura.
Po drugi strani je uber iz usa.
Kjer imaš svobodo kapitala, nategune, pravlicarje, nobelovce in še vse vmes.
Zame je usa divji zahod človeške pameti, kjer šteje le denar. Ampak zadeva funkcionira, oz vsaj je.
Meni je bolj všeč Slovenija, ki caplja nekje vmes.
Tisto kar bi nam bilo vsem všeč pač ne obstaja :).
Strani: 1