Strani: 1

crt sporočil: 28.046
[#3062092] 26.05.25 10:12
Odgovori   +    13
Zadnja sprememba: crt 26.05.2025 10:13
prejeli denar (ranga 200 300 eur) od najemnice, ki je porocena s turkom in je nakazala od tam.

banka cist ven padla in opravila "skrbni pregled" za 5% zneska :)
F24-03485 sporočil: 27
[#3062093] 26.05.25 10:27
Odgovori   +    34
Pred leti, ko so bile za stanje na računu negativne obrestne mere, premaknem 50 k€ iz mojega osebnega računa pri SKB na moj osebni/depozitni račun na BKS banko.
Me takoj kličejo iz BKS od kod je denar?
Meni nič jasno?
A: Kaj neidentificirana oseba je prišla k vam na okence in na moj račun položila 50 k€ v rabljenih 20 € baknovcih ?!?!
:-)
B: Ne, na gospod. Iz vašega računa na SKB je bil nakazan denar.
A: Gospa ali na vaši banki mogoče zaposlujete tudi koga z možgani?
B: Ja, veste sem morala poklicati ker imamo takšna pravila.
A: Lahko prosim vašega nadrejenega obvestite, da imamo pri nas razpisano delovno mesto viličarista. To bi ravno ustrezalo njegovim sposobnostim...
velikipok sporočil: 1.407
[#3062095] 26.05.25 11:02 · odgovor na: F24-03485 (#3062093)
Odgovori   +    38
Meni že večkrat podoben idiotizem.
Najavljen 25k dvig iz lastnega računa.
BU: Od kod denar?
jaz: iz mojega osebnega računa.
BU: Poreklo denarja?
jaz: prišlo pred dnevi po žicah, imate knjiženo, vse vidite...
Zahteval šefa, ki pa je bil žal odsoten in je pristopil njegov namestnik, mlad, plah...
NA: Moramo izpolniti vprašalnik.
jaz: Vem, vedno ista neumnost, imam denar, ni bil položen, prišel po žicah, kaj bi radi?
NA: Bomo izpolnili obrazec za pranje denarja.
jaz: Ni problema, v rubriko poreklo denarja vpišite, da sem ga ukradel!
NA in BU: To ni v naboru odgovorov.
jaz: Nimam časa, vpišite kot sem vam rekel, bom podpisal.
In tako po nekajminutnem razpravljanju ob njunem začudenju izpolnita obrazec z "UKRADENO", sam podpišem in zadeva rešena. Nikoli nihče ni poklical, nihče ni zahteval kakršnakoli pojasnila. Ker sami vedo, da je vse eno samo sranje in neumnost.
MI SMO VSI BEDAKI, DA TAKŠNO BIROKRACIJO, KI NAM JO SKUHAJO V EU, PRENAŠAMO!
[#3062096] 26.05.25 11:08 · odgovor na: velikipok (#3062095)
Odgovori   +    22
Ali pa ona podobna. Vsako leto izpolnjujem za vse moje račune in vse račune mojih firma pri vseh bankah končnega lastnika in njegovo morebitno politično izpostavljenost. Če to ni idiotitzem. Vse evidence o lastništvu so javne. V EU za vsakega politika in z njim povezane osebe vedo kdo je/so in namesto, da naredijo evidenco le-teh in jo dostavijo ali naredijo vidno bankam, jebejo v glavo 500 mio ljudi, da vsako leto izpolnjujemo budalaštine. Zgubljamo živce, čas in denar.
Ta čas, ko se mi ukvarjamo s prelaganjem listov in izpolnjevanjem formularjev, ki jih nihče ne gleda, pa poševnooki in ameri šprintajo in se oddaljujejo od nas s svetlobno hitrostjo...
0430ABAKU sporočil: 2.065
[#3062097] 26.05.25 11:22
Odgovori   +    10
Banke res nimajo zdrave mere.
Od mojega mulca so zahtevali, da jim prinese štipendijsko pogodbo, ker prejema na račun vsak mesec nekaj fičnikov. Daleč od predpisanih 15 jurjev za preverjanje pranja denarja.

Jaz sem pa tudi dobil občutek, da so nepismeni. Dolga leta so me driblali, ker sem se izkazoval z vozniškim dovoljenjem. Zaradi pogoste selitve nisem hotel imeti osebne ali potnega lista, vozniška pa nima naslova bivališča, kar je šlo banki v nos.
Sem jim pojasnil in pokazal uradno potrdilo (dobil od UE), da po zakonu ni treba imeti osebne. Pa so mi zabrusili, da je to po zakonu o osebni izkaznici, oni pa se morajo ravnati po zakonu o preprečitvi pranja denarja - ZPPDFT-2.

In sem šel brat ta zakon. Citiram del: ... Če iz tega dokumenta ni mogoče dobiti vseh predpisanih podatkov, se manjkajoči podatki pridobijo iz druge veljavne javne listine, ki jo predloži stranka, oziroma neposredno od stranke.

Se pravi, če ni mogoče dobiti podatkov iz listine, se jih pridobi neposredno od stranke.
Po domače povedano: Vem, kje sem doma. Samo vprašajte, pa vam bom povedal. :-)
AndrejVidm sporočil: 10
[#3062103] 26.05.25 11:55
Odgovori   +    8
V praksi si banke ne znižujejo nobenega tveganja če za vsakega tisočaka sprašujejo te bedarije. Poleg tega so kriptomenjalnice kot Bitstamp licencirane EU plačilne institucije in že same opravljajo podobna preverjanja. Vse skupaj je smešno in ni prav nič drugega kot birokratizacija poslovanja in družbe v smeri neke policijske države kjer običajnega rezidenta EU vsaka veja mori in omejuje pri svobodi. Če danes iz šparovca povlečeš 30 jurjev ti še ne verjamejo ne da si privarčeval.

Na drugi strani ekstremov imamo pa potem skoraj milijardo opranega s strani Izraelcov preko NLB kot razkrinkano pred leti. Zanimivo da noben za take posle ne sprašuje nikogar.

Hkrati me zanima kolikokrat banke interno opravljajo preglede zaupnosti zaposlenih, da tovrstnih informacij komitentov kdo ne zlorabi in postavlja v javnost ali še kaj huje. Kdo pri banki od zaposlenih bo podpisal komitentu, da jamči da teh informacij ne dobi nihče drug kot max 2 osebi v banki. Nihče. Zakonodaja že piše o tem, ampak v praksi?
alpha7B5sn sporočil: 1.208
[#3062105] 26.05.25 12:12 · odgovor na: velikipok (#3062096)
Odgovori   +    5
[velikipok]
Ali pa ona podobna. Vsako leto izpolnjujem za vse moje račune in vse račune mojih firma pri vseh bankah končnega lastnika in njegovo morebitno politično izpostavljenost. Če to ni idiotitzem. Vse evidence o lastništvu so javne. V EU za vsakega politika in z njim povezane osebe vedo kdo je/so in namesto, da naredijo evidenco le-teh in jo dostavijo ali naredijo vidno bankam, jebejo v glavo 500 mio ljudi, da vsako leto izpolnjujemo budalaštine. Zgubljamo živce, čas in denar.
Ta čas, ko se mi ukvarjamo s prelaganjem listov in izpolnjevanjem formularjev, ki jih nihče ne gleda, pa poševnooki in ameri šprintajo in se oddaljujejo od nas s svetlobno hitrostjo...
In zdaj pazi to: Ob vsem omenjenem se zgodi, nedavno tega, in se (zagotovo še) dogaja, da ima ugledna poslovna banka, iz (zahodne!) države EU (konkretno Nizozemske), pod nadzorom ESCB seveda, odprt transakcijski račun, ki ga imajo (ali so ga imeli) v oblasti goljufi.
MF-484504 sporočil: 148
[#3062106] 26.05.25 12:15
Odgovori   +    4
Ime mi je Racman, Jaka Racman. Plešem.
alpha7B5sn sporočil: 1.208
[#3062107] 26.05.25 12:15 · odgovor na: AndrejVidm (#3062103)
Odgovori   +    4
Drži. Toliko je že (namernega?) prekrivanja in (namerne?) sistemske nepreglednosti, da je ravno prav kaotično vse skupaj. Komu to ustreza, oziroma kaj želi(jo) s tem doseči, si pa lahko mislite ... (In to je šele uvod. Če bomo samo mirno in vdano opazovali.)
[#3062109] 26.05.25 12:25 · odgovor na: AndrejVidm (#3062103)
Odgovori   +    7
Za Irance s(m)o prali. Ne za Izraelce. Izraelci sicer imajo maslo na glavi, a vse pa tudi ne moremo naprtiti njim...
0730ULtra3 sporočil: 1.590
[#3062111] 26.05.25 12:47 · odgovor na: velikipok (#3062095)
Odgovori   +    5
Preimenuj se v Jaka Racman, pa ne boš imel teh problemov. Še celo do več milijard te bodo pustili pri miru
najobj sporočil: 32.667
[#3062116] 26.05.25 13:48 · odgovor na: velikipok (#3062095)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 26.05.2025 13:49
[velikipok]
Meni že večkrat podoben idiotizem.
Najavljen 25k dvig iz lastnega računa.
BU: Od kod denar?
jaz: iz mojega osebnega računa.
BU: Poreklo denarja?
jaz: prišlo pred dnevi po žicah, imate knjiženo, vse vidite...
Zahteval šefa, ki pa je bil žal odsoten in je pristopil njegov namestnik, mlad, plah...
NA: Moramo izpolniti vprašalnik.
jaz: Vem, vedno ista neumnost, imam denar, ni bil položen, prišel po žicah, kaj bi radi?
NA: Bomo izpolnili obrazec za pranje denarja.
jaz: Ni problema, v rubriko poreklo denarja vpišite, da sem ga ukradel!
NA in BU: To ni v naboru odgovorov.
jaz: Nimam časa, vpišite kot sem vam rekel, bom podpisal.
In tako po nekajminutnem razpravljanju ob njunem začudenju izpolnita obrazec z "UKRADENO", sam podpišem in zadeva rešena. Nikoli nihče ni poklical, nihče ni zahteval kakršnakoli pojasnila. Ker sami vedo, da je vse eno samo sranje in neumnost.
MI SMO VSI BEDAKI, DA TAKŠNO BIROKRACIJO, KI NAM JO SKUHAJO V EU, PRENAŠAMO!
... evo, in ko o EU v bistvu zelo podobno forum.finance.si/?m=...090&single napiše forumaš FIN-544124, ga pametnjakoviči na totem forumu družno ozmerjajo z intelektualno invalidnim alkoholikom ... eh, jebiga ...
leben1 sporočil: 357
[#3062117] 26.05.25 13:53
Odgovori   +    4
Vse to že kaže, da je digitalni denar in njegove kartice in računi že pred vrati, to so sestavine poslovanja, ki nas čaka. Tile že trenirajo. Taki birokratki bodo potem lahko kar samostojno ocenili ali jim pašeš ali ne in delali avtonomno, seveda po navodilih nadrejenih. Ampak poklicati in kaj spremeniti pa ne boš imel nikogar več.
trocki sporočil: 1.697
[#3062118] 26.05.25 14:24 · odgovor na: crt (#3062092)
Odgovori   +    0
[]
prejeli denar (ranga 200 300 eur) od najemnice, ki je porocena s turkom in je nakazala od tam.

banka cist ven padla in opravila "skrbni pregled" za 5% zneska :)
A za ta "skrbni pregled" so ti zaračunali 5%?
Tega ne bi smeli početi.
0313EKINX sporočil: 830
[#3062124] 26.05.25 16:54
Odgovori   +    1
Mislim, da tudi sami usluzbenci bank vedo, da je marsikaj, kar morajo storiti, cista neumnost. 3 leta nazaj sem iz svojega racuna pri NLB prenakazal kaksnih 100 K EUR, max 200K na trgovalni racun pri BKS. Pa me poklicejo iz BKS in hocejo, da izpolnim nek formular. Aloo. Posljejo formular, jaz pozabim na njega...pa me ni nihce vec poklical.
luk33 sporočil: 194
[#3062147] 27.05.25 07:48 · odgovor na: AndrejVidm (#3062103)
Odgovori   +    0
Kontrolo vrši tako BS kot informacijska pooblaščenka. Redno in zelo striktno. To ni hec.
0313EKINX sporočil: 830
[#3062171] 27.05.25 14:48 · odgovor na: AndrejVidm (#3062103)
Odgovori   +    0
[AndrejVidm]

Na drugi strani ekstremov imamo pa potem skoraj milijardo opranega s strani Izraelcov preko NLB kot razkrinkano pred leti. Zanimivo da noben za take posle ne sprašuje nikogar.
Ce me spomin ne vara, preko NLB niso prali denarja Izraelci, ampak Iranski Jaka Racman & Co

Strani: 1