Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Zelo smo si podobni. Dokler ne pridemo v trgovino
Strani: 1
sporočil: 4.366
»Vendar je tudi slovenski kupec racionalen. Če ima na izbiro recimo slovensko piščančje meso izbrane kakovosti in piščančje meso iz druge države EU in je cena tega šest evrov, prvega pa 12 evrov, bo ‘izbrana kakovost’ ostala na polici.«Itak in normalno.
Jaz svojh denar cenim in ne bom razmetaval in futral trgovcev, mesarjev in ostale navlake.
S to famo "lokalno", "izbrana kakovost", "domače", "slovensko" in še kaj so že ful. ful nadležni.
Kaj res mislijo, da je meso od drugje slabo ???
Malo morgen !!!
Marsikje v tujini so že davno veljali strogi standardi, ko mi za njih niti vedeli nismo.
Tudi trgovine si ne privoščijo, da bi prodajali slabo kvaliteto, ker gre za njihov ugled.
Mimogrede.
Dokaz, da se s temi "lokalnimi" imeni samo nabija cena je tudi to, ko naše slovensko meso v akciji ponudijo 50 % ceneje.
Takrat je jasno, koliko je vse precenjeno.
sporočil: 2.427
[]
> »Vendar je tudi slovenski kupec racionalen. Če ima na izbiro recimo slovensko piščančje meso izbrane kakovosti in piščančje meso iz druge države EU in je cena tega šest evrov, prvega pa 12 evrov, bo ‘izbrana kakovost’ ostala na polici.«
Itak in normalno.
Jaz svojh denar cenim in ne bom razmetaval in futral trgovcev, mesarjev in ostale navlake.
S to famo "lokalno", "izbrana kakovost", "domače", "slovensko" in še kaj so že ful. ful nadležni.
Kaj res mislijo, da je meso od drugje slabo ???
Malo morgen !!!
Marsikje v tujini so že davno veljali strogi standardi, ko mi za njih niti vedeli nismo.
Tudi trgovine si ne privoščijo, da bi prodajali slabo kvaliteto, ker gre za njihov ugled.
Mimogrede.
Dokaz, da se s temi "lokalnimi" imeni samo nabija cena je tudi to, ko naše slovensko meso v akciji ponudijo 50 % ceneje.
Takrat je jasno, koliko je vse precenjeno.
Samo za hec.
Odkupne cene mesa v Sloveniji so nižje kot v sosednjih državah.
Tako da vprašanje kdo tukaj pobira premijo.
Kmetje zelo malo, če že .
Zakaj je taka praksa trgovcev in predelovalne industrije?
Hot horse je odkupil zrebeta po 5 eur plus DDV na kg mesa.
Kake ima svoje cene pa lahko preverite sami :)
hot-horse.si/trgovina/
sporočil: 10.903
Kila kovača v ribarnici je cca 25€/kilo.
File kovača (150g) v oštariji je ravno tako 25€. (Če maš srečo).
sporočil: 2.427
[Endimion]Zgoraj je bilo govora o slovenskem poreklu.
Kila kovača v ribarnici je cca 25€/kilo.
Pa imamo pri tem kmetje še najmanj oz če prodamo v tujino brez porekla, dobimo več.
Podobno a v nasprotno smer je npr Union, ki je zunaj cenejši.
Oštarije nisem omenjal:).
Zato mi ni jasno zakaj je tako težko dat kmetu kak evro ali cent več pri nabavi surovin.
Sam bojkotiram oštarije, če birta ne poznam osebno :).
Strani: 1