Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Predpis, ki bo hibride s sanjsko porabo zapeljal v avtomobilsko zgodovino
Strani: 1
sporočil: 780
"Na proizvajalce so pogosto letele kritike, da z uradnimi podatki o
porabi energije pri priključnih hibridih zavajajo javnost, da so te
v praksi nedosegljive in da jih kupci ponavadi niti ne polnijo,
ampak se preprosto vozijo na bencin."
Ne vem no, kako butast moras biti, da kupis prikljucni hibrid, ki je bil do sedaj precej drazji od dizla ali bencinarja, ki je precej tezji, ima manjsi prtlaznik ... in ga potem na filas z elektriko in se vozis na bencin ali dizel???? Aloooo Mislim, da so taksni pacienti redki.
Meni se zdi ideja "prikljucni hibrid" super. Sam opravim veliko kratkih vozenj in bi se vecino casa vozil na elektriko. 10 x letno pa bi na daljsih relacijah uporabil tudi benci.
Imam pa pomisleke, koliko vec okvar bi imel s kombinacijo el in bencina?
Ne vem no, kako butast moras biti, da kupis prikljucni hibrid, ki je bil do sedaj precej drazji od dizla ali bencinarja, ki je precej tezji, ima manjsi prtlaznik ... in ga potem na filas z elektriko in se vozis na bencin ali dizel???? Aloooo Mislim, da so taksni pacienti redki.
Meni se zdi ideja "prikljucni hibrid" super. Sam opravim veliko kratkih vozenj in bi se vecino casa vozil na elektriko. 10 x letno pa bi na daljsih relacijah uporabil tudi benci.
sporočil: 1.508
[0313EKINX]Tvoj pomislek je odveč, če bi se vozil samo na elektriko z EV pač. Za 10x letno pa res ne rabiš "prenašati" okrog še termičnega motorja in ga btw, tudi servisirati. Do Dalmacije je pa tudi polnilna infrastruktura dobro pokrita.
"Na proizvajalce so pogosto letele kritike, da z uradnimi podatki o porabi energije pri priključnih hibridih zavajajo javnost, da so te v praksi nedosegljive in da jih kupci ponavadi niti ne polnijo, ampak se preprosto vozijo na bencin."
Ti si idealen kupec EV-ja, čeprav tega ne boš nikoli priznal :)
sporočil: 1.206
[0313EKINX]Odvisno od električnega dosega. Če je ta samo 50km, potem se res ne splača truditi s polnjenjem. Za 100 km pa mogoče že.
sporočil: 2.077
Kaj pa npr manjša baterija za cca 100 km.
Potlej pa še nek motor za zasilno polnjenje..enih 10kw npr.
In seveda še zunanji elektro priključek.
To bi bila mogoče opcija za obrtnike, ki se vozijo po terenu.
Vprašanje pa je rentabilnost in seveda cena.
Pri elektro avtih,bi bilo treba razmišljat, da so po odsluženi dobi uporabljajo kot hranilniki.
Potlej pa še nek motor za zasilno polnjenje..enih 10kw npr.
In seveda še zunanji elektro priključek.
To bi bila mogoče opcija za obrtnike, ki se vozijo po terenu.
Vprašanje pa je rentabilnost in seveda cena.
Pri elektro avtih,bi bilo treba razmišljat, da so po odsluženi dobi uporabljajo kot hranilniki.
sporočil: 4.077
...pa so ponudili cenejše priključne hibride, ki v teoriji
izpuščajo le nekaj deset gramov ogljikovega dioksida na kilometer
...
Res je, da večino le v teoriji.
Moj dobavitelj električne energije mi na vsaki položnici tudi sporoča deleže iz različnih virov energije.
Po podatkih, ki jih navede je 64 % FOSILNIH GORIV !
V kolikor bi jaz imel doma hibrida ali električarja, ne bi glih veliko prispeval za "čisto okolje".
Res je, da večino le v teoriji.
Moj dobavitelj električne energije mi na vsaki položnici tudi sporoča deleže iz različnih virov energije.
Po podatkih, ki jih navede je 64 % FOSILNIH GORIV !
V kolikor bi jaz imel doma hibrida ali električarja, ne bi glih veliko prispeval za "čisto okolje".
[FjodorKirilovic]
Zakaj se ne splaca za 50 km dnevno polniti hibrida? Moja zena naredi od 50-70 km dnevno. Pride domov, v garazi vtakne kabel v avto, ki se polni z 1,5 kw, od 22. ure do 6. ure .. Imam obcutek, da se prav nic ne trudi. Tako, kot zvecer da polniti svoj iPhone.
Odvisno od električnega dosega. Če je ta samo 50km, potem se res ne splača truditi s polnjenjem. Za 100 km pa mogoče že.
[XDONA1]Ne vem, kje si nasel Dalmacijo. Dobro, lani sem res po 20 letih zopet obiskal Dalmacijo. Da sem z biciklom prevozil Biokovo.... in bil 3. dan doma.
Tvoj pomislek je odveč, če bi se vozil samo na elektriko z EV pač. Za 10x letno pa res ne rabiš "prenašati" okrog še termičnega motorja in ga btw, tudi servisirati. Do Dalmacije je pa tudi polnilna infrastruktura dobro pokrita.
Ti si idealen kupec EV-ja, čeprav tega ne boš nikoli priznal :)
Ne vem zakaj ne bi nikoli priznal, da sem "potencialni" kupec EV? Nasprotno. Zelim si kupiti EV. Uporabniska izkusnja je super. Razen omejena uporaba. Zato cakam, da pridejo baterije z se nekoliko vecjo energijsko gostoto. 30% vecjo energijsko gostoto bi bilo sprejemljivo za moje potrebe.
Sam nekajkrat letno uporabljam avto tudi v hribih (Savojske Alpe, Svicarske Ape in Dolomiti). Za te "rovte", pa me malce skrbi glede EV. Pac, da se zapeljes v hrib, EV ne kuri vec 25 KWH na 100 km. Pa tudi hitre polnilnice ne rastejo za vsakim macesnom :(
sporočil: 577
[0313EKINX]Ta pomislek je pride v poštev predvsem pri službenih avtomobilih. V Nemčiji so firme množično kupovale priključne hibride zaradi davčnih olajšav in hvaljenja s prihranki CO2jev, v praksi pa se nobenemu ne da ukvarjati s polnjenjem in jih vozijo samo na fosilno gorivo.
"Na proizvajalce so pogosto letele kritike, da z uradnimi podatki o porabi energije pri priključnih hibridih zavajajo javnost, da so te v praksi nedosegljive in da jih kupci ponavadi niti ne polnijo, ampak se preprosto vozijo na bencin."
To debato so v Nemčiji imeli že nekaj let nazaj in zdaj je končno prišla do predpisov.
Strani: 1