Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Premislil sem si: kupil sem delnico Cinkarne Celje
Strani: 1
sporočil: 1.171
Se ti zdi res pametno, pa čeprav so konkurenčni samo zaradi carin?
To so v resnici globalno nekonkurenčni.
V Nemčiji in Franciji so v preteklih letih zaprli kar nekaj tovarn s titanovim dioksidom, ker menijo, da takšna proizvodnja v Evropi nima prihodnosti. In zakaj točno bi jo pa imela ravno v Celju?
Kar pa res ne razumem pri CC je, zakaj uprava vedno manipulira in daje nerealistične (vedno bistveno preveč pesemistične) napovedi? Ali res ni nadzornih institucij, ki bi od nje zahtevale pošteno poročanje?
Ker to v osnovi ni nič drugega kot zavajanje vlagateljev. In možnost za nekatere, da veliko zaslužijo z zlorabo notranjih informacij.
V Nemčiji in Franciji so v preteklih letih zaprli kar nekaj tovarn s titanovim dioksidom, ker menijo, da takšna proizvodnja v Evropi nima prihodnosti. In zakaj točno bi jo pa imela ravno v Celju?
Kar pa res ne razumem pri CC je, zakaj uprava vedno manipulira in daje nerealistične (vedno bistveno preveč pesemistične) napovedi? Ali res ni nadzornih institucij, ki bi od nje zahtevale pošteno poročanje?
Ker to v osnovi ni nič drugega kot zavajanje vlagateljev. In možnost za nekatere, da veliko zaslužijo z zlorabo notranjih informacij.
sporočil: 2.049
Zadnja sprememba: odvisnik 21.03.2025 10:33
Gledam nekaj MOL.Je komu ta delnica zanimiva?
Mislim kot parkirišče, ne kot iskanje visokih donosov;).
sporočil: 115
Kasno stiže Marko na Kosovo polje...
Meni je Cinkarna padla v oči že pred več kot 10 leti, konstantno dokupujem in sem izjemno zadovoljen delničar!
Meni je Cinkarna padla v oči že pred več kot 10 leti, konstantno dokupujem in sem izjemno zadovoljen delničar!
sporočil: 1.171
Ja, preteklost je bila rožnata, z izjemo zadnjih dveh let, do
uvedbe carin. Ampak to ni nobena garancija za prihodnost. Marsikaj
se lahko zgodi...
sporočil: 18
Če je Cinkarna v času največje krize (vojna v Ukrajini, visoke cene
energentov,..) poslovala z dobičkom (že dolgo časa dosega najboljše
rezultate med konkurenti) potem je sigurno globalno konkurenčna.
Odgovor na drugo vprašanje : Prav zaradi dumping cen Kitajcev so
zaprli nekaj tovarn in uvedli carine. Glede zaprtja tovarn je pa
pozitivno za Cinkarno, ker se povpraševanje poveča.
Strani: 1